Compass Despre COVID-19 și VMT, cu prof. Ileana Constantinescu

Prof. Ileana Constantinescu explică pentru cititorii cotidianul.ro reacția imunologică neobișnuită la Virusul Mozaic al Tutunului (VMT), analizând un secol de cercetare în acest domeniu al științei. Deși un mainstream susține că acest virus nu poate infecta oamenii, ea descrie cum s-ar putea întâmpla acest lucru. Ar putea acest curent să acopere o proteină misterioasă? În mod surprinzător, dacă cineva are o ipoteză despre răspunsul imun la acest virus, așa cum se arată în mai multe publicații cu ce alt virus seamănă, cel mai probabil medicii ar spune „COVID-19″. De ce ar trebui oamenii să devină imuni împotriva unui virus care în circumstanțe normale nu ar infecta? Odată ce oamenii de știință au descoperit acest virus în plămânii pacienților cu COVID-19, dar nu în plămânii persoanelor care suferă de alte boli respiratorii, s-ar putea întreba cum a ajuns acolo, deoarece nu se întâmplă prin fumat. Am fi putut face față unei alte pandemii decât ceea ce ni s-a spus? Ceea ce nu a avut niciodată prea mult sens în cazul unei boli respiratorii, pare a fi clar ca cristalul pentru o infecție premeditată în masă cu VMT.

Profesorul Constantinescu este dispus să investigheze în continuare acest subiect și să faciliteze testarea acestui virus în România, pentru a debloca rolul său misterios în replicarea coronavirusurilor. Corona este parțial asociată cu o boală prionică. Din prioni știm că nu se răspândesc ușor așa și trecerea din exteriorul corpului necesită prezența celulelor prezentatoare de antigen, care apoi transportă proteina către celulele dendritice. „Celulele epiteliale specializate ale sistemului imunitar al mucoasei numite celule microfold (M) prelevează conținutul luminal și le transmit celulelor imune înnăscute care se află pe cealaltă parte a laminei propria. Celulele M pot transporta prionii de la suprafața lor apicală contactând lumenul către partea lor bazolaterală la celulele prezentatoare de antigen (APC) care așteaptă în lamina propria.” Prions—Not Your Immunologist’s Pathogen – PMC (nih.gov). Astfel de tesut se gaseste in special in celulele epiteliale nazale. Înseamnă că o leziune mecanică a celulelor epiteliale (tamponarea nazală in pandemie) ar putea facilita inocularea cu VMT care împărtășește o morfologie filamentoasă cu fibrila asociată scrapiei, o structură candidată pentru virusul scrapiei și astfel induce tulburări neurodegenerative? https://www.nature.com/articles/320381a0.pdf

Poate acest lucru să răspundă la întrebarea de ce fumătorii au fost mai rezistenți la COVID-19 decât nefumătorii? În cazul în care proteina de vârf a vaccinului seamănă cu secvențele acestei proteine ​​VMT, atunci s-ar putea argumenta că un concept misterios de imunizare este la lucru. Deoarece un astfel de agent patogen acționează cu controlul gazdei, ar putea fi un mecanism de a dăuna tuturor oamenilor cu una sau alta susceptibilitate genetică la boli neurodegenerative.

Ileana Constantinescu este în prezent șeful Departamentului de Imunologie a Disciplinei de Transplant, la Facultatea de Medicină, UMF „Carol Davila”, din București, Coordonatorul Național al Sănătății din domeniul transplant de organe, Directorul Departamentului de Granturi și Cercetare Științifică a Universității „Carol Davila” și Director al Centrului de Imunogenetică și Virologie. Ea și-a terminat doctoratul în Endocrinologie Clinică, Colegiul VH Wales în 1996. A publicat peste 40 de articole de specialitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Radu Golban 87 Articole
Author

5 Comentarii

 1. Iar rup astia lantul,nu mai rezist la atatea baliverne

 2. meeengeeeleeee!! mor pe caaapete oamenii pe banii pe care i-ati luat CRIMINAAALILORRR! VETI RASPUNDE PENTRU TOT CE ATI FACUT SI FACETI L E PRE LOR! PSI H O PA TI LOR! P A RA ZI TI FARA DE JURAMANT! VOI NU SUNTETI MEDICI SUNTETI C RIM INA L I P SI H OPA TI!

 3. In 1945 se știa chiar că DDT-ul este stocat în grăsimea corporală a mamiferelor și apare în lapte. Cu această preștiință, seria de evenimente catastrofale care a urmat uneia din cele mai intense campanii de otrăvire în masă din istoria omenirii, nu ar fi trebuit să-i surprindă pe experți. Totuși, departe de a admite o relație cauzală atât de evidentă încât în ​​orice alt domeniu al biologiei ar fi fost acceptată instantaneu, practic întregul aparat de comunicare, atât laic cât și științific, a fost dedicat negării, ascunderii, suprimării, distorsionării și încercărilor de a transforma în opusul său, dovezile copleșitoare. Calomnia, demonizarea și boicotul economic nu au fost trecute cu vederea în această campanie. Acelasi lucru se intampla si in cazul COVID. Se iau ca repere niste ,,experti” si o paradigma falsa medicala, care ,,experti” cu conflicte de interese bat apa in piua pentru fraierii isterizati de muci si distorsoneaza exarcerbat realitatea pana la un punct unde pseudostiinta devine ridicola, inutila si comica. Daca n-ar avea efecte criminale..

 4. Ma iertati ca va spun: sunt de 30 de ani virologist, profesor de virologie moleculara cu tenure de mai bine de 10 ani si imi este greu sa inteleg ce scrie in acest text.
  Pot sa va spun insa urmatoarele:
  -„articolul” din Nature e din 1986 (adica dinainte de inventarea PCR), ceea ce face ca studiul acizilor nucleici referit in el sa fie caduc. Nu est eun real articol, ci mai multe replcii la niste prostii spuse de un alt autor.
  -experienta ne invata urmatorul lucru: cand un subiect exista in stiinta de 100 de ani si inca n-a fost confirmat, asta se intampla pentru ca nu poate fi confirmat, cel mai probabil din cauza ca acel subiect nu exista.
  -a spune ca SARS-CoV-2 este echivalent cu un prion este…naiv? Sars-CoV-2 este un coronavirus bine definit, cu o patologie asociata bine definita. Postulatele lu Koch Rivrs ne invata ca putem implica un agent intr-o boala atunci cand il gasim distribuit in raport cu lezinule produs; ca il putem izola de la acel nivel si ca, inoculat intr-o gazda susceptibila va produce acelasi patterns de imbolnavire. Daca luam un izolat de SARS-CoV-2 si-i inoculam la 27 de specii de animale diferite reproducem patternurile de infectie. Nu reproducem tot tabloul clnic din varii motive legate de varsta, comorbiditatile si profilurile animalelor. Dar n-avem problema sa reproducem postulatele lui Koch. Si cu asta ne oprim. Nu ami avem nevoie de alte discutii, deoarece ne pierdem timpul.
  -doamna profesor nu vrea sa-si piarda doar timpul, ea este gata sa-si piarda si fondurile ca sa plece in fishing expedition.

  sorry, as vrea sa spun altfel, dar nu pot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.