Detalii în scandalul din Parlamentul moldovean privind harta României Mari

Ministerul Educației a salutat inițiativa tuturor celor care susțin procesul educațional în Moldova şi a explicat într-un comunicat că harta administrativă a Regatului României, anul 1930, urma să servească în calitate de material didactic auxiliar la disciplina „Istoria Românilor și universală”, în contextul în care socialiștii au calificat acest lucru ca o propagandă a unionismului în școli, potrivit agora.md.

„Hărțile constituie un auxiliar didactic pentru disciplina Istoria românilor și universală, corespunzând unităților de învățare România în perioada interbelică. Viața politică. Economie. Societate și unitatea de învățare Specificul dezvoltării Basarabiei în cadrul României, care se predau în clasele a IX-a și a XII-a, conform Curricumului Național la disciplina Istoria românilor și universală, aprobat prin ordinul ME nr. 331 din 12.05.2010.

Aceste materiale, la fel ca alte tipuri de hărți, din oricare altă perioadă istorică, sunt binevenite pentru îmbunătățirea procesului de acumulare a cunoștințelor de către elevi”, se menționează în comunicatul ministerului Educației.

Un deputat socialist a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului, în aplauzele colegilor săi de partid. Incidentul a avut loc în cadrul dezbaterilor cu privire la ordinea de zi. Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea a propus audierea Ministrului Educației pe subiectul directorilor de școli, dar și „propagndei românismului”. Propunerea nu a fost susținută decât de deputații PSRM și PCRM. În cadrul dezbaterilor, deputatul Vlad Bătrâncea a rupt o hartă a României Mari în plenul Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.