Bugetul de stat – un nou scandal. „Din respect pentru profesorii români”

Parlamentarii AUR au părăsit, miercuri, sala de şedinţe în timpul dezbaterilor în plenul comun la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024, pe motiv că nu le-au fost aprobate amendamentele la capitolul Educaţie.

„Din respect pentru profesorii români cărora le-aţi promis 40% mărire (de salariu – n.r.) începând cu 1 ianuarie 2024, am depus următorul amendament: se alocă suplimentar suma de 5 milioane mii lei, suma este menită să acopere minimum de 15% din cheltuielile bugetului general consolidat pe 2024, conform prevederilor Legii învăţământului preuniversitar care prevede exact acest lucru. Dacă acest amendament nu trece, în semn de protest, grupurile parlamentare AUR vor părăsi şedinţa”, a transmis liderul AUR, George Simion.

 

Amendamentul a fost respins, iar parlamentarii AUR au părăsit sala.

Deputaţii şi senatorii AUR au protestat pe parcursul şedinţei dedicate dezbaterii şi votului pe proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe anul viitor. Ei au adus în sală afişe pe care au scris „40% pentru profesori”.

Plenul Parlamentului s-a reunit, miercuri, pentru a finaliza dezbaterile şi votul pe marginea proiectului bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

Marţi, comisiile reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil celor două proiecte, iar în plen au avut loc dezbaterile generale.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024.

Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB, arată proiectul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Se py… a pe profesorii romani! Și pe cetățeni! Cei de la guvernare! Niște nenorociți! Dau tunuri pe care le numesc investiții!… In firmele de partid! Pe strazi mașinile se răstoarnă de la câte tunuri se dau cu asfaltul care nu mai ajunge sa acopere gropile!

  2. o manipulare emotionala, o metoda de a sustine ceva despre care se stie sigur ca nu este posibil sa se produca fara pierderi , un fel de aruncatul pisicii in curtea altora: daca ceilalti nu accepta , adunci pierd voturi; daca accepta, atunci au probleme, trebuie sa ia de undeva fonduri, si nu le pot lua decat marind taxele si impozitele, ceea ce reprezinta o povara in plus pt contribuabili, adaugata definitiv, si in plus marirea inflatiei si cresterea continua a decalajului intre bogati si saraci.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.