Diego Simeone a explicat ce se întâmplă cu Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan a devenit, după ce spaniolii au achitat Rapidului suma din clauza de eliberare în valoare de 800.000 de lei, portarul celei de-a treia echipe ca importanță din fotbalul iberic, Atletico Madrid. Problema este că Moldovan a fost titularul tricoului cu numărul 1 în partidele din preliminariile EURO 2024 dar la Madrid are șanse infime să joace meci de meci, pentru a-și păstra statutul la echipa națională și la turneul final al EURO din această vară, din Germania, unde România va avea colege de grupă Belgia, Slovacia și o echipă venită prin barajul Nations League, cel mai probabil Ucraina. Și asta deoarece a semnat tocmai cu clubuil care a dat cel mai bun portar din La Liga de trei ori în ultimii cinci ani, de două ori fiind desemnat și cel mai bun goalkeeper din lume. Este vorba despre slovenul Jan Oblak și doi dintre componenții Generației de Aur îl avertizează serios pe Horațiu asupra pericolului de a pierde locul din lotul naționalei, nu doar postul de titular. Dar, totodată, îl sfâtuiesc să lupte pentru șansa sa. Este vorba de oltenii Gică Popescu, președintele Farului și de Gică Craioveanu, stabilit de ani buni în Spania.

”Nu s-a întâmplat niciodată la mine așa ceva. Am jucat la toate echipele la care am fost și nu am considerat vreodată că o să fiu rezervă. Am fost la Barcelona cu o încredere incredibilă și în șase luni am devenit căpitan. Dacă nu ai personalitate în vestiar, nu poți nici în Liga a 2-a. Nu aș fi acceptat pentru că nu m-aș fi considerat niciodată rezervă. Nu cred că i-au zis că o să fie rezerva lui Oblak. Nu s-a dus ca rezervă. Astăzi nu are șanse să apere.
Fotbalul este imprevizibil. Poate se accidentează Oblak și joacă titular, poate face un turneu final bun, câștigă Atletico Madrid campionatul, doamne ferește, și aia e”. – GICĂ POPESCU

”Ei consideră, în principiu, că este o alternativă pentru meciurile în care Oblak se va odihni. Nu cred că va apăra în următorul meci, chiar dacă e de cupă. Nu cunoaște colegii, abia a ajuns. E destul de dificil postul de portar. A fost o oportunitate bună pentru Atletico, pentru că prețul a fost mic” –GICĂ CRAIOVEANU.

Evident, după ce Molodvan a devenit oficial jucătorul lui Atletico și antrenorul Diego Simeone a trebuit să vorbească despre noua achiziție, să expună ce planuri are în privința lui. Astfel Moldovan va fi inclus chiar acum în lot, pentru meciul de joi, din sferturile de finală ale Cupei Spaniei, acasă cu FC Sevilla, dar nu din postura de titular. Nici nu ar avea cum, a explicat Cholo Simeone, pentru că e normal mai întâi sâ se adapteze cu colegii lui de vestiar, să facă antrenamente și să intre încet-încet în ritmul normal al echipei. A fost adud să facă parte din lotul lui Atletico, nu va fi împrumutat nicăieri, dar trebuie să fie conștient de faptul că Oblak este și rămâne deocamdatâ pentru multă vreme opțiunea noastră numărul 1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Murise unul de la poarta stadionului și n-aveau portar!…hai să facem pariu când românul va apăra poarta echipei!…are curaj cineva să pună casa?…

  2. Bună!
    A ține pe cineva titular tot timpul fara a da o șansă din cand in cand si altui jucator inseamnă distrugerea carierei jucatorului tinut pe tusa mecu de meci. Dacă nu ai nevoie de el da-i drumul sa plece la alta echipa! Nu e moral si uman!
    Unul e zeu si celalalt prostul echpei? Sunteți cu defect!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.