Dimensiunea traseismului: „135 de primari” și de restul deputați

„PNL-ul a transferat 135 de primari de la PSD”, iar în Parlament, „PNL a început cu 69 de deputați, iar azi are 82 de deputați”, spune liderul deputaţilor social-democrați, Alfred Simonis.

Reprezentanții PSD și cei ai liberalilor s-au contrat marți în Parlament, pe tema traseismului, în contextul în care s-a anunțat oficial că deputata Marilena Meiroşu, demisionară din PSD, va activa în grupul parlamentar al PNL.

Anunțul a fost criticat de Alfred Simonis, care a spus că sunt 135 de primari PSD care au trecut la PNL.

„Vreau doar să constat că o dată cu încheierea listelor și candidaturilor la locale s-a oprit și traseismul primarilor dinspre PSD spre PNL, s-au oprit racolările făcute de PNL și a început perioada de mercato la Parlamentul României. Vă e teamă de anunțata moțiune de cenzură și începeți să transferați parlamentari de la PSD fără nicio reținere și jenă”, a contracarat liderul deputaților PSD.

În discuție a intervenit și liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, care a reamintit de ordonanța de urgență 55/2014, care a permis traseismul politic, în urma căreia, în urmă cu șase ani, mulți primari PNL au trecut la PSD.

„PSD a început prima sesiune parlamentară, în decembrie 2016, cu 155 de deputați. Azi grupul PSD are 125 de deputați. PNL a început cu 69 de deputați, iar azi are 82 de deputați. Deci principalul beneficiar al trasesimului politic, cel puțin în Camera Deputaților, este PNL. (…) Dvs în acest moment încurajați astăzi traseismul politic. Ne acuzați pe noi ca am făcut în 2014-2015, în timp ce voi faceți asta astăzi. Unde e moralitatea de care vorbiți? În fiecare zi primiți traseiști. Cum aveți tupeul să vorbiți de moralitate?”, a intervenit Alfred Simonis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8519 Articole
Author

7 Comentarii

  1. In Romania nu exista politicieni de stanga sau de dreapta, ci de sens giratoriu.
    Clasa politica romaneasca poate fi innoita daca se interzice inscrierea pe listele electorale a persoanelor care in ultimii 31 de ani au facut parte din doua sau mai multe partide.
    Are cineva curajul sa impuna o asemenea restrictie?

  2. 155-125=30 (lipsa la inventar la PSD), 82-69=13 (noile „achizitii de shopping”, la PNL) … deci unde sint domne aia 30-13=17 lipsa la apel si care au disparut ca magarii in ceata ? S-au retras sa-si rontaie furaciunile, au crapat pur si simplu (varianta optimista !) sau au cerut azil politic la sparanghel ?

  3. Francezii au o vorba : „Nu e girueta care se roteste, e vintul cel care isi schimba directia” … deci, si la noi se poate interpreta ca vintul (Securitatea sub noile forme) e cel care muta acesti pioni amariti pe tabla de sah …

  4. Imi amintesc de cel de-al doilea rand de alegeri cu Iliescu in frunte al doilea mandat, liberalii au facut intelegere cu presedintii asociatiilor de locatari/proprietari si au devastat bugetul asociatiilor, binenteles ca nici nu au castigat si nici banii nu i-au returnat asociatiilor de locatari/proprietari! Au fost procese in lant pana la cea mai cea din bucuresti si ciuciu bugetele asociatiolor. Fupa un timp de ani, au fost casate aceste cauze. La urmatoarele alegeri, s-au carat sa candideze la psd, nici atunci nu au castigat alegerile, cetatenii nu au fost si sunt atat de prosti, simt minciunile indiferent pe ce gura sunt scoase! La ultimele alegeri a iesit un pnl-ist, dar cand, tocmai cand psd-istul cu ai lui, au demonstrat o aroganta iesita fin comun, gen „voi sunteti gunoaie, voi trebuie sa ma respectati, voi sunteti sclavii plus destule magarii cu si in actele de proprietate din localitate, asta pentru ca aveau spatele asigurat de la partid plus notari+politie+angajatii din primarie+ ceva pe la judecatorii/tribunale, da, plus o madama care fusese numita la marele tribunal sau curte Dragomir, care se lauda la fiecare magarie ca a lucrat in acea institutie si ea nu are cum sa greseasca, dar cu acete si dovezi in fals facute de ea, actualmente notar dar mereu in cautare de angajati! Cred ca sunt vreo 5 ani de cand scriu ca psd e pe marginea rapei daca nu schimba totul din baza! Pare ca, si-a ales drumul si nu-i poate impedica nimeni! Minunea din septembrie, daca va fi, ii va mai salva, dar greu tare!

  5. Slab , slab de tot ! In 2014-2015 ca urmare OUG nr. 55 din 28 august 2014 emisa de guvernul Ponta , care a permis aleșilor locali să migreze de la un partid la altul, în limitele unei perioade de 45 de zile, fără a-și pierde mandatul , 540 de primari (17%) și-au schimbat partidul, 404 trecînd la PSD ! Da’ , ma rog , asta nu se pune ,PSD e PSD si basta ! Acum e grav , daca nu chiar gravisim , ca 135 de primari au trecut la PNL ! De neimaginat ! Parol !

  6. Problema e ca or sa se voteze intre ei. Lumea e satula de mahalaua asta si nu cred ca se va prezenta la vot nici o treime din electorat. ASa ar trebui, ca sa nu mai tina nici figura cu tableta.

  7. De 30 de ani, tot aceleasi javre se invirt prin parlament, la primarii si consilii sau conducerea partidelor! Parca altii nu mai exista! Oare cand se vor satura romanii si-i vor lasa sa se voteze ei intre ei? Ca de romani isi aduc aminte cand vin dupa voturi, atunci sunt, cum spune impostorul de la Cotroceni, „dragii mei romani”! Ideologie, ce-i asta si cu ce se maninca? Si ce-i daca pina ieri am fost cu idei social-democrate si de azi, sunt liberalul lu peste prajit?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.