Încă o filială PSD îşi anunță victoriile pe frontul traseismului politic

Peste 20 de aleşi locali de la Partidul Naţional Liberal (PNL) au plecat din partid şi s-au înscris Partidul Social Democrat (PSD), au anunţat, miercuri, reprezentanţii filialei PSD Botoşani.

Potrivit acestora, 13 primari, zece viceprimari, doi consilieri judeţeni şi doi tineri antreprenori din domeniul agricol s-au alăturat echipei PSD Botoşani, urmând ca la alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024 să candideze pe listele acestei formaţiuni politice.

„Pentru noi, este o onoare că aceşti oameni gospodari, respectaţi în comunităţile lor, au decis să vină alături de noi, considerând că în PSD vor putea să facă mai mult pentru cei pe care îi reprezintă. Este o confirmare a faptului că am procedat corect, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, când i-am sprijinit în proiectele dumnealor, chiar dacă erau de la alte partide. În fond, tot ce am făcut împreună a fost pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm în egală măsură şi, aşa cum am subliniat de atâtea ori, facem administraţie în folosul tuturor botoşănenilor. De acum, vom avea o colaborare şi mai strânsă”, a declarat preşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici.

La rândul său, deputatul Marius Budăi, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, a ţinut să sublinieze că noii colegi au fost cei care şi-au dorit să intre în echipa PSD.

„Nu a fost o acţiune politică sau electorală. Este rezultatul unei colaborări administrative pe care o avem cu domniile lor de ani de zile. Şi-au dorit să vină la PSD, convinşi de politica social-democrată axată pe interesul cetăţenilor. Uşa partidului nostru a fost şi va fi tot timpul deschisă pentru oamenii harnici şi de calitate. Le mulţumesc pentru încredere şi le urez bun venit în PSD!”, a adăugat deputatul PSD, Marius Budăi.

Printre cei care s-au înscris în PSD se află şi fostul prim-vicepreşedinte al filialei PNL, Verginel Gireadă, care este primar al comunei Mihai Eminescu.

Ceilalţi primari care s-au înscris în PSD sunt Adrian Nistor – comuna Brăeşt); Cătălin Gavril – comuna Corlăteni; Viorel Ciobanu – comuna Coţuşca; Ionel Lucian Borfotină – comuna Cristeşti; Daniela Stredie – comuna Cristineşti; Claudiu Ilaş – comuna Dângeni; Marinel Moruz – comuna Dimăcheni; Ştefan Dulgheru – comuna Leorda; Dumitru Buzoianu – comuna Româneşti; Marcel Chelariu – comuna Suharău; Cozmin Iulian Epuraş – comuna Stăuceni; Constantin Cocoreanu – comuna Tudora.

Cei doi consilieri judeţeni sunt Ionuţ Gireadă şi Lazăr-Claudiu Vrajotis.

Plecarea aleşilor locali din PNL vine ca urmare a faptului că la conducerea filialei liberale din Botoşani a fost numit omul de afaceri Valeriu Iftime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Nu stiu cine l-a invatat pe Covrigar Voda,ca nu il cred sa gandeasca mai mult decat de a merge drept pe drum,dar au dat lovitura de desfiintare a bratienilor basisti.De fapt nu cred ca pe el il duce mintea asa de departe,dar sunt multi americani prin Romania care ii cunosc pe politrucii romani mai bine decat ii cunosc parintii,nevestele si copii lor.
  Cum dracu sa fii atat de imbecil sa crezi ca astia,pesedeii,vor asculta de Covrigar Voda sau de Werner Imobiliaru….L-au dat ei jos pana si pe Nastase care a lins inghetata cu Bush.Pana la campania electorala bratienii basisti vor fi doar pe lista de facut curatenie prin Sparlamentul european daca nu o rup IERI de pesedei.Astia,bratienii basisti se duc cu ceva la discutii,aia rad de ei si le zic-Da bravo,nu facem noi asa-,si a doua zi le trag chifteaua.Deja le-au spus clar-Listele comune se vor aproba in forumul PESEDE.Adica,bai Nicule ,eu am vrut dar nu vor astia.
  Bratienii basisti au o singura sansa-sa propuna ei in parlament inceperea procedurilor de destituire a lui Werner Imobiliaru.Cu referendum in acelasi timp cu localele si europarlamentarele.Ar fi omor la prezenta la vot sa vada in sfarsit si un presedinte inchis la puscarie pe bune.
  Nu le cer bani pe consiliere ,dar ar putea incepe AUR o asemenea procedura si castiga fluierand toate alegerile cand romanii il vor vedea pe Infatuat si Aroganta in catuse.

 2. PNT-CD 2 este pe ducaaaaaaa! Carea sunt cei care „au pus umarul” la aceasta executie! Este rezultatul impunerii/ocuparii functiilor politice inalte, in cadrul formatiunii politice, pe criteriul … desemnarii! Cum vrei sa ai rezultate cu … „presedinti” care nu stiu decat „sa traiti, am inteles”! Unde sunt conducerile alese dintre cei care ani de zile au desfasurat activitati in acest partid???? Unde sunt … „sosonarii” care au muncit pe branci???? Stiti vorba romanului : „cine seamana vant culege furtuna”!!!

 3. Pe naiba! S-au înțeles să treacă la PSD pentru eligibilitate pe liste la alegeri!

 4. Eu, de exemplu, urasc PNL din rarunchi. Nu am votat niciodata PSD, dar daca as intentiona acum s-o fac, ar trebui sa votez si viniturile PNL, ceea ce n-as face niciodata. Daca ma duc la vot, votez SOS.

 5. Toti liberalii din fostul PNL incep sa fuga din corcitura PNL-PSD nasita de Iohanis si Orban, cei doi romani bratieni.

 6. Ce sa mai vorbim ,toata partea asta de Moldova e plina,musteste de hoti,mincinosi,oportunisti si alte rele.Monstra cea mai recenta ,vizibila , este caciulatul de la Horodistea, Danut Andrus.Votez AUR,Calin Georgescu,Eugen Teodorovici!

 7. acestia sunt alesii umbritilor. totul pentru privilegii si putere. romanii casca gura la te-ve. mkultra zilnic.

 8. Opțiunea la vot este liberă, dar sa votezi „aur”, denotă un nivel ridicat de infantilism politic!

 9. „Pentru noi, este o onoare că aceşti oameni gospodari,……….”

  Acesti ”gospodari” traseisti.
  Adevaratii gospodari fac performanta fara inregimentare politica. Sunt exemple de localitati mai mici care au super/performat datorita implicarii, seriozitatii, cinstei unor oameni din fruntea primariei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.