DNA, anchetă la UNPR

Procurorii DNA anchetează modul în care au fost cheltuite de către UNPR anumite sume de bani pe care le-au strâns în numele „solidarității”.

Procurorii anticorupție au efectuat, în luna decembrie, percheziții la sediul UNPR.

UPDATE Formațiunea lui Gabriel Oprea precizează că documentele solicitate de procurori privesc Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.

UNPR menționează vineri într-un comunicat, ”referitor la informaţia din presă, potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către UNPR”, că „subiectul se referă la solicitarea, în decembrie 2015, de către DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului „Solidaritatea” şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont”.

„Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitaţie către politicieni, parlamentari, agenţi economici şi către toţi cei care doreau să contribuie, să facă donaţii în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donaţii în cont, din veniturile personale. Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie. UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate”, se arată în comunicatul UNPR.

Anterior, surse citate de Agerpres au declarat că DNA verifică faptul că au fost făcute campanii de strângere de fonduri pentru sinistrați însă există suspiciuni că acestea ar fi fost cheltuite pentru partid.

Vicepreședintele UNPR Eugen Nicolicea a declarat vineri, citat de presă, că nu este vorba de o percheziție, ci procurorii au solicitat o serie de documente legate de un fond al UNPR pentru ajutorarea celor afectați de inundații, iar partidul a pus la dispoziția procurorilor aceste documente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.