Doliu în presă. A murit la 43 de ani

Fotograful clujean Mircea Roșca a murit în noaptea de duminică spre luni la doar 43 de ani. Mircea Roșca avea probleme medicale grave, fiind internat la Târgu Mureș. Jurnalistul fusese supus unui transplant de cord în urmă cu 3 ani.

Fotograful a primit, în 2021, inima unui tânăr de 21 de ani din județul Brașov după un transplant care a fost condus de profesorul Horațiu Suciu.

„Măcar inima copilului meu va bate în trupul unui alt tânăr care are mare nevoie de ea”, a spus mama tânărului din Brașov atunci, conform presei locale.

Mircea Roșca,  unul dintre cei mai cunoscuți fotoreporteri in domeniul sportiv, a fost colaborator Mediafax, Agerpres, Associated Press (AP), Agence France-Presse (AFP), European Pressphoto Agency(epa) și Reuters. Era originar din Turda.

Jurnalistul, omagiat pe reţelele sociale

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

 1. Daca nu se vaccina, ar fi putut sa mai traiasca inca destui ani cu acest inplant de inima !

 2. 8 oct. 2021 mai precis:
  -inima si cordul
  cum va spunea generalu gheorghitza.

  pana una/alta am aflat de teza de doctorat a lu ursula GERTRUD von_der_Leyen,
  ” C-reaktives Protein als diagnostischer Parameter zur Erfassung eines Amnioninfektionssyndroms bei vorzeitigem Blasensprung und therapeutischem Entspannungsbad in der Geburtsvorbereitung ”

  -se pricepe deci la biologie moleculara/bio-chimie,
  probabil si la arme biologice…

  (nu trebuie sa stii Germana cat sa remarci ca GERTRUD suna sinistru)

 3. Se duce direct în cer cu îngerii.
  Ce să zic?
  Mulțumesc Doamne pentru ca m-am trezit la încă o zi!

 4. translate.google ca sa vezi ca-i nu-i decat depistare a unei infectii amniotice. Amnios este invelisul fatului in care se afla lichidul amniotic sau ”apa”. Popular:s-a rupt apa…

  „Proteina C-reactivă ca parametru de diagnostic pentru depistarea sindromului de infecție amniotică în cazurile de ruptură prematură a membranelor și baia terapeutică de relaxare în pregătirea nașterii”

 5. incercam,incercam,
  Proteina C-reactivă….Proteina Spike?
  -poate mai scrie o teza,
  „Proteina si Turbo”

  nu stim unde a mai gasit prin Europa lichid amniotic infectat,
  o fi fost prin Africa?????

 6. aprops,
  ai buletin,ai certificat de nastere,
  „carnetu gravidei” il ai ????
  (comunistii urmareau sarcina
  sa fie dusa intocmai si la timp,
  decretzeilor!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.