Dosarul certificatelor de moştenitor. Notari, urmăriţi penal

Trei notari publici au fost puşi sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care se investighează eliberarea ilegală a unor certificate de moştenitor, dar şi a altor documente care ar fi atestat în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Lidia Simona Seceleanu, notar public, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, Mariana Dumitru şi Doru Crin Trifoi, notari publici, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual.

Totodată, procurorii anticorupţie anunţă că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu zilele de miercuri şi joi, faţă de patru persoane fizice fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (în forma instigării sau complicităţii), fals intelectual în formă continuată (în forma instigării sau complicităţii), uz de fals în formă continuată (în forma autoratului sau instigării), mărturie mincinoasă în formă continuată (în forma autoratului sau instigării), fals în declaraţii în formă continuată (în forma autoratului sau instigării) şi spălarea banilor.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că prezenta cauză vizează eliberarea nelegală, de către cabinetele notariale, în perioada 2021-2022, a unor certificate de moştenitor, precum şi a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, imobile nerevendicate ori care au aparţinut unor persoane fără moştenitori, iar după obţinerea documentelor respective imobilele erau vândute la preţul pieţei.

„În concret, în contextul menţionat, notarii publici Seceleanu Lidia Simona, Dumitru Mariana şi Trifoi Doru Crin, la instigarea şi cu complicitatea celorlalţi 4 inculpaţi, dar şi a altor persoane, ar fi eliberat în mod nelegal nouă certificate de moştenitor în care ar fi fost atestat în fals faptul că beneficiarii acestora ar fi fost singurii moştenitori ai unor apartamente situate în municipiul Bucureşti. Apartamentele respective obţinute în această modalitate ar fi fost tranzacţionate pe piaţa imobiliară, inculpaţii obţinând astfel în mod nelegal peste 560.000 de euro”, arată anchetatorii.

Joi, cele patru persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Este cea de notar, dupa 1989. Cu cheltuieli microscopice de cateva foi de hartie, ajungi miliardar in Euro in cateva luni.
    Si nici nu duci lipsa de materie prima, adica de escroci care au nevoie de un notar ca sa-si legalizeze hotziile……[Rumburak]

  2. Cat de orbi se fac ca sunt procurorii DNA cand ancheteaza doar notarii, fara sa ii caute la dosarele de fond funciar pe judecatorii Tribunalului Ilfov (circumscriptiei judiciare Ilfov cu toate judecatoriile ei) ?!? Nu le-ar fi greu sa inteleaga de ce, pe holurile instantelor, avocatii isi freaca mainile sau se intristeaza cand afla ce judecator au.

    Ce scoala au facut procurorii daca nu isi dau seama ca nimeni nu merge la notar sa obtina un certificat fals daca nu urmareste sa obtina in justitie, cu stampila si cu semnatura magistratilor pe hotarare, recunoasterea dreptului de proprietate fals, in detrimenul proprietarului natural?

    Ce scoala au facut procurorii DNA daca nu inteleg ca multi dintre judecatorii circumscriptiei Ilfov sunt fosti procurori din parchetele ilfov (care trebuiau sa ancheteze din prima falsurile) sau judecatori crescuti de mici in aceasta curte a Templului Sfantului Mina.

    De ce sa fie deranjati vanatorii de comori? daca in 2-3 ani, cat dureaza un proces, te improprietareste doamna judecator I.

    De ce sa fie rau cand poate sa fie bine?!? te faci judecator 7-8 ani, semnezi cateva hartii, dupa care te ascunzi la soare undeva unde bratul lung al legii nu te deranjeaza …

    Nu aveau dreptate Simion, Sosoaca si Sercan cand faceau greva in fata Parchetului General?

  3. ”Notari, urmăriţi penal:”
    Nu castiga destul in mod cinstit?! Niste corupti!

  4. Ehe , cati „mostenitori ” nu s-au gasit in Ardeal mai ales in cazul proprietatilor nerevendicate sau fara succesori . S-a gasit vreun beneficiar fraudulos? A platit cineva ?

  5. * cum ar putea procurorii DNA sa deschida usa pe a carei „clanta” au pus mana, cand fosta prim-procuroare a PJ Cornetu, doamna S, este acum procuror DNA?!? 😀

    pt ca si daca ar fi intredeschisa usa, ar inchide-o ei, doar sa nu se produca curent. ca doar nu s-o fi dus procuroarea E-T judecatoare la Buftea … asa, sub acoperire, sa afle ea, marea procuroare, adevarul care i-a fost ascuns de notarii cei rai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.