“Dragostea nu moare niciodată”, între critici şi izbândă

Noul spectacol al regizorului Andrew Lloyd Webber, „Dragostea nu moare niciodată”, ameninţă să detroneze la încasări cel mai longeviv spectacol din toate timpurile, “Fantoma de la Operă”.”Dragostea nu moare niciodată” preia povestea “Fantomei de la Operă” cu zece ani mai târziu şi este inspirată de acelaşi roman al lui Gaston Leroux.

Mulţi admiratori ai Fantomei au criticat acerb noua piesă, spunând că muzica sa nu poate rivaliza cu baladele romantice “Muzica Nopţii” şi “Tot ce cer de la tine”. Mai mult, criticii consideră decorul scenei nepotrivit şi ofensiv.

“Un musical trebuie să aibă timp să crească şi să-şi fructifice şansele. «Dragostea nu moare niciodată» este un spectacol foarte, foarte reuşit”, se apără de critici regizorul Lloyd Webber.

Compozitorul britanic este de părere că pe Internet există tendinţa de exagerare a succesului sau insuccesului oricărei piese de teatru înainte de premieră şi de aceea nu lasă vorbele rele să-l descurajeze.

Lloyd Webber lucrează la această operă din 1997 şi a colaborat cu scriitorul Frederick Forsyth şi cu romancierul Ben Elton.

Versurile din “Dragostea nu moare niciodată” au fost create de Glenn Slater, a cărui activitate include filmele "Mica Sirenă” şi "Sister Act".

Musicalul va debuta pe Broadway în noiembrie şi în Australia la începutul anului 2011.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.