Droguri, la liber

Eram gata să uităm de scandalul drogurilor dacă un sindicalist din Poliție nu s-ar fi apucat să le facă șefilor săi o demonstrație de pomină. Cosmin Andreica s-a dus în portul Constanța, s-a învîrtit cîteva zile prin aiureala portuară, a cumpărat un presupus kilogram de cocaină și a ieșit cu el pe poartă fără să fie controlat de cineva. La piață, marfa făcea cam 100.000 de euro. Trai-nineacă! România este un punct roșu pe harta traficului de stupefiante. Ei, și? Ai noștri fumează, vînd, trafichează și simt parfumul țărilor îndepărtate, în timp ce guvernul se face că luptă, iar statul se preface a fi îngrijorat în stilul lui Iohannis. Declară ceva și merge mai departe.
„Nu am avut ce să testez, pentru că nu am întâlnit dificultate în a cumpăra produse de contrabandă, substanțe interzise, nu există niciun control în tot portul, nu avem niciun fel de instrumente prin care să fie verificate persoane”, a declarat Andreica la Digi24.

Poate ne-a lovit o amnezie generală și nu mai ținem minte promisiunile făcute în ultima vreme. După nenorocirea de la 2 Mai, toți mahării din fruntea instituțiilor s-au dat ca fiind preocupați de pericolul reprezentat de fenomen. Klaus Iohannis a convocat CSAT spunînd că ne aflăm în fața unui fenomen care ține de siguranța națională. Măsuri obligatorii, oameni buni! Iar guvernul să modifice toate legile în materie pentru a da coerență combaterii traficului de droguri. Ce frumos sună!
Cătălin Predoiu s-a întrecut pe sine. El a promis: „ Există sute, mii de acțiuni care sunt rezultate în capturi de droguri, în protecția drepturilor cetățenilor. Ce facem în continuare? Reorganizez tot Inspectoratul de la Constanţa. În timp record, specialiștii ministerului au dat publicității un proiect de lege care reorganizează și regândește, reîntărește cadrul normativ de combatere a drogurilor”.

Dar pe lîngă promisiuni a lansat și un atac:
„Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament. Vă citez din această strategie : „Cel mai consumat drog în rândul copiilor de 16 ani este cannabis”. Vă spune ceva canabis, domnilor de la USR? Ați promovat un proiect privind legalizarea canabisului. Canabis vă spune ceva domnilor colegi de la USR?
Pentru că dvs ați promovat un proiect de lege care cerea legalizarea consumului de canabis. În 2019 colega dvs Florina Presadă și fostul lider de partid Dacian Cioloș făceau campanie la festivalul Saga pentru legalizarea drogurilor promovând proiectul de lege pentru 3 grame și acum faceți scandal în Parlament. Eu înțeleg că v-ați trezit după Vama Veche și ați mirosit că este o temă electorală de actualitate, dar nu aveți substanța nici onestitatea să o faceți corect. Ați ventilat tot felul de minciuni la microfon. În prima zi de activitatea la minister am convocat toate instituțiile aflate în subordine și le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile și crima organizată”.

Ce s-a petrecut în acest „timp record”? Au mărit numărul patrulelor de poliție în Portul Constanța? Nici vorbă! Au înmulțit controalele? Nici vorbă! Au modernizat controlul? Ce să spun! A ieșit o OUG în materie? Răs-poimarți! Dosarul drogurilor a trecut în plan secund, acoperit de vizitele lui Iohannis în cîteva țări din Africa și a lui Marcel Ciolacu în SUA, de dezbaterile pentru bugetul pentru 2024, de scandalul Docuz, de demiterile de la Libertatea și de atîtea altele. Așa că am rămas pe unde eram. Ba mai mult decît atît. La Constanța, drogurile se pot cumpăra la kilogram și te plimbi cu ele prin port fără probleme. Și le duci unde vrei.
Mai rămîne de clarificat un singur lucru. Nepăsarea instituțiilor publice. Nu sunt pregătite. Nu beneficiază de legislație adecvată? Sunt conduse de proști? Sau ineficiența lor vine de la faptul că o parte din banii rezultați din traficul de droguri ajunge mult mai sus decît la cei care le consumă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

61 de Comentarii

 1. tarile din Asia, erea Editat inainte de aparitia articolului. La noi, spune ca prietena i-a bagat kilu in geanta!
  Si scapa.

 2. Promovarea consumului de droguri este strategie globlă ordonată de occident, pentru îmbogățirea BigPharma şi ca parte a Marelui Plan pe care Forumul Economic Mondial l-a prezentat fără ascunzişuri. Nimic nu e întâmplător şi autoritățile doar se prefac că luptă împotriva fenomenului. Se urmăreşte ín special creşterea consumului medicamentelor de genul opioidelor care dau dependență imediat (oxicodonă, fentanil) pentru a asigura producătorilor o vânzare pe bază de „abonament”. Până la decesul clienților, evident, dar imediat apar alții, piramidal. Dedicația psihologilor şi psihistrilor care-şi dau toată silința să inventeze noi boli psihice inexistente este parte din proces, pentru a vinde droguri. Deci povestea cu traficul de cocaină este praf în ochi, ceea ce se pregăteşte de fapt este explozia consumului de „legale”.

 3. Situatia cu drogurile poate fi gestionata in diverse moduri, numai daca se vrea. Daca nu se vrea, nu se poate face nimic. (tipic unui stat mafiot). Daca s-ar vrea, s-ar putea apela la solutiile filipinezului Rodrigo Duterte. Se mai poate ca statul sa devina detinator de monopol in comertul cu droguri. Ar disparea micii comercianti de la portile scolilor. Consumul ar putea fi permis doar in anumite cluburi, situatia ar fi supravegheata de stat. Consumatorii, daca vor sa se trateze, sa fie obligati ca sa-si plateasca tratamentele de dezintoxicare prin munca neremunerata. Vointa antidrog sa fie si metode s-ar gasi.

 4. Pai e frumos maica, ce-a facut colegul acela sa umble brambura cu chilu de faina la vedere? Pai d-aia nu l-a oprit nimeni, l-au lasat sa umble de fraier.

  Dar alta este problema mea in ziua asta de 21 dec. Am revazut discursul lu tovarasu secretar general aia cu muncipiu, cu dragi toarasi si pretini, lipsea partea cu suta de lei dar am vazut ca pana la urma, mitingul s-a terminat in uralele mitingistilor. Daca nu se facea noaptea baricada si nu ieseau a doua zi coloanele de muncitori…

 5. Ultima varianta e raspunsul impecabil! La fel se intampla si cu traficul de fetite, banii negri erau transportati e autocare pwntru ca, ciuciu control!

 6. Poporul român, aproape în întregime, pare a fi „drogat / anesteziat, nepăsător la multe, multe probleme care privesc viața lui și țara.
  Drogurile reale îi afectează pe iresponsabili, oricum mai puțini.
  Anestezia cvasitotală e mai îngrijorătoare, după mine.

 7. „Se estimează că narcoticele au o valoare între 500 de miliarde de dolari și 1 trilion de $ pe an, o sumă mai mare decât industria globală de petrol și gaze și de două ori mai mare decât industria generală de automobile”
  Referintele le gasiti in „The Global Drug Meta-Group: Drugs, Managed Violence, and the Russian 9/11” de Peter Dale Scott (18,734 cuvinte) 10/29/05
  Drogurile sunt, de asemenea, folosite ca arme pentru a distruge o societate cu crime, datorii si pentru a taia orice legatura cu gandirea si circuitele spirituale. Desi, paradoxal pentru mintile inguste, bidimensionale, multe droguri enteogene au o legatura mai mult decat evidenta cu gandirea si cu circuitele spirituale. Dar cu cât vinzi mai multe droguri contrafacute, de design, cu cat incarci mai mult acest circuit neurochimic cu ploturi, steaguri false si conspiratii diabolice, cu atât controlezi mental si spiritual mai mult oamenii.

 8. Auzi mata ce spune mitropolitul Ioan, sa nu dormim, sa colindam!
  „Noi suntem, în momentul de faţă, singura formaţie de dubaşi de la Timişoara spre graniţă, toate celelalte fiind în estul judeţului, la Margina, Făget, spre munte. De la ei am învăţat şi acum ducem mai departe tradiţia. Am început să colindăm de la 1 decembrie şi continuăm până în a treia zi de Crăciun.”

  Ce colinde? Citii ca pana si Tudor Gheorghe pe care-l iubeam s-a declarat atras de manele. Muică… Pai droguri si manele, asta este viata lor!

 9. Cu siguranta sunt multe vulnerabilitati, nu doar in portul Constanta, ci in toate marile porturi ale lumii, dar Andreica pare a fi ,,solul” cancelarului austriac !

 10. @ Când le măresc parlamentarii veniturile își fac și de lucru și cu droguri și cu alte ”evenimente infracționale”, ?

 11. voi astia cu asteptarile astea – scoateti-va capetele din c-r si uitati-va la societatea in care traiti. marea majoritate se drogheaza!!!! ce sa faca politia? ce sa faca oricine? ce tot asteptati sa vina cine? sa va rezolve ce?

 12. 90 % din adevar se gaseste in ultima fraza a editorialului lui C. Nistorescu ! De acolo vine si” neputinta ” de a se lua masuri . Din disperare , poporul va vota pe cel care va promite ca va porni caruta Romania , care acum este din ce in ce mai itepenita !

 13. traficul de droguri este gestionat cu responsabilitate de ‘servicii’
  pe Pablo Escobar sau pe Afgani de ce credeti ca i-au eliminat…
  s-au schimbat actionarii…acu se face total sub acoperire doar in folosul celor care trebuie…
  consumul de droguri nu a fost oprit…eu nu am aflat inca ca s-ar fi oprit 🙂
  …doar ca banii sint facuti de catre ‘cei numitzi’ sa-i faca…

 14. @ Probabil că ăia cărora le-au dat parlamentarii mai mult ar putea să-și permită și așa, ”achiziții” , ?

 15. Chiar credeți că dealerii engros de droguri vând oricui, fără să se asigure că persoana e de încredere? Da’ ce, drogurile sunt pătrunjel, să se vândă pe tarabă?
  Și unde mai pui că pe acolo sunt și militari americani. Cred că stă CIA cu geana pe port, ca pe butelie.
  Și dacă știrea a fost prezentată de Digi 24 sunt sigur că e cu totul altceva, bătaia e mult mai lungă.
  Cred că ați plecat după fentă, maestre.

 16. Chiar credeți că dealerii engros de droguri vând oricui, fără să se asigure că persoana e de încredere? Da’ ce, cocaina e pătrunjel, să se vândă la tarabă?
  Și unde mai pui că pe acolo sunt și militari americani, cred că stă CIA cu geana pe port, ca pe butelie.
  Iar dacă știrea a fost dată de Digi 24, cu siguranță este o „trimitere după fentă”.
  Bine ar fi dacă părinții ar reuși să-și strunească odraslele de la drogangeală.

 17. & Atenție la ,
  ,,Dem Rădulescu – Milogul SRL (1991)” , (!) ‘ ?

 18. In Afganistan a scazut drastic productia de droguri dupa ce Licuriciul a taiat-o. De ce Columbia, cel mai fidel aliat „strategic” al Licuriciului e placa turnanta a drogurilor? Concluzia?

 19. După ce începe războiu antidrog, oriunde-n lume, curios, lucrurile se înrăutățesc proporțional cu mărimea bugetului: mai multe droguri, așadar mai ieftine, se droghează mai mulți, nenorociri.

 20. Dvs.semnalati o realitate dureroasa care e fara solutie.DEA,cea mai renumita si organizata organizatie antidrog din lume (16 oficine in 46 de tari) se pare ca functioneaza intermitent.Sionismul este interesat in distrugerea lumii se pare ca si-a bagat coada si acolo.Si nu de ieri.De ex in spania nu se poate trage o linie de separare intre drogati si Garda Civila.Au fraternizat.Stiu ce vorbesc,locuiesc intr-o zona unde consumul de droguri,cocaina in special,este ceva obisnuit.Ti-ai capatat beleaua daca reclami un drogat:esti incondeiat de ambele tabere,drogati si Garda Civila.Fac precizarea ca Garda Civila spaniola este echivalentul securitatii.Diferenta este ca securitatea il avea ca sef pe ceausescu iar astia pe Franco.Daca vreti sa aflati ceva mai mult despre potentialul distructiv al drogurilor urmariti pe youtube ce se intimpla actualmente pe strazile marilor orase americane.Philadephia,de ex.

 21. Am uitat doua diferente fundamentales dintre Garda Civila a lui Franco si securitatea lui ceausescu:primi si-au ingropat seful cu onoruri.Scarbele si-au impuscat seful.N-ai sa vezi un membru al Garzii Civile spaniole ca are o afacere,un chiosc,ceva,in timp ce psihopatii securisti au acaparat tara cu totul.

 22. Vedeți? De asta nu trebuie votat AUR. Pentru că mafia PSD-PNL încă nu și-a facut suma…Dacă s-ar aplica(măcar) legislația existentă din domeniu, in 2-3 zile CTP-ul ar rămâne fără glas in lipsa “vitaminelor” ce-i dau putere sa latre ca un câine turbat..

 23. MAFIA e bulversata . Nu stie cum sa reactioneze .
  In aceasta noapte se vor forma conclavuri cu Sefii de Mafie regionali care , impreuna , vor da publicitatii o Declaratie despre acest deranjant eveniment.

 24. Sa nu cumva sa mentionati ca cerealele ucrainene, NEVERIFICATE DE NIMENI, ar putea veni insotite si de prafuri americane.
  E imposibil. Ar fi dat la stiri.

 25. Cum se face ca a luat avant consumul de stupefiante fix in anii de dupa intrarea in UE, unde progresiatii drogatii fac legea si urmeaza politicile europene de liberilizare a drogurilor. D
  eliberat nu este nici un control al politiei, ordin european

 26. bun si de miine se va schimba ceva , tov Ciolacu(l) sau mare Lenes de S. , sau NU AVEM VOIE de la stapinire? Se pare ca Ro este un stat „esuat” si „mafiot ” cum bine au spus „sefi „(asa cum le place sa-si spuna) acestui stat ( Petrov si marele Lenes de Sibiu) pe care-l vedem azi .

 27. Ați vrut o țară ca afară? Acum o aveți, spuneți mulțumesc!
  Tinerii dependenți cu creierele prăjite de droguri, copiii sub tratament hormonal visând la mult-aşteptata schimbare de sex, depresivi, LGBTQ+ şi psihopați, viața pe credit în lipsa perspectivei unui viitor acceptabil, negarea educației, şcoala în involuție, cancel-culture şi analfabetism funcțional, degenerare a genomului, obezitate la copii, atrofierea creierelor şi IQ în prăbuşire, morala distrusă, proprietate personală şi națională confiscată, stat eşuat şi disfuncțional, şomaj şi sărăcie, şi lista binefacerilor occidentale poate continua.
  Asta ați vrut, asta ați căpătat. Fiți recunoscători!

 28. De la meniul zilnic livrat genu Putin lovit de 7 boli mortale, Putin e inca viu su Rusia castiga razboiul.
  Consuma 7 droguri sa le bage vestul pe urechi caca macaneala. Sa mai si creada, baga toata ziua la droguri.

 29. Stiu ca am promis, dar cand am deschis articolul si am citit, m-au luat fiori pe spinare, stari de caldura inexplicabila, stare de hau.

  @intox:
  Ai dreptate si ai pus cu Nistorescu degetul pe buba!
  Nu intereseaza aici partea cu dependenta si adictia, ci partea cu mafia in zilele sale de dupa inceput cand facea rapid bani din activitati ilegale. Banii din droguri sunt ‘dark web money’ si sunt bani ai Satanei, multi, f. multi.
  Drogurile vin insotite de arme, chipurile pentru protectie si atunci includ cu ele violenta.
  Din violenta mor victime nevinovate, copii de scoala, copii de gradinita, nou nascuti prinsi in rafuieli si intre impuscaturi.

  Drogurile sunt un flagel mai mare decat pandemia, decat alcoolismul, decat orice.
  Ceea ce e mai rau e ca d. Nistorescu spune ca Romania este deja un punct rosu pe harta.
  Daca nu reusiti sa opriti tranzitul lor, va fi f. f. rau.
  Si adictia este important a fi adresata, dar mai important este de a taia caile de acces in si dinspre Romania.

  La faza asta intox m-ai terminat.
  Drogurile sunt o ofensa atat de mare incat in alte parti traficantul isi pierde orice fel de drepturi, chiar si la viata prin condamnarea la moarte.

  Bine se spune ca ignoranta este fericire! Mai bine nu citeam!

  Sa recapitulam! Ciutacu vrea mai mult decat sa fumeze. Vrea sa „incerce”.
  De aceea il ataca pe Arafat, adica sa aiba acces la ceea ce Arafat are, iar el nu.

  No can do, Victoras! Stai cuminte ca-ti trec fumurile!
  Daca ai vointa sa faci galagie, ai vointa sa te si opresti din fumat cold turkey.

  P.S. Nu va luati dupa Marchievici! Are mintea ingusta si i se zbate deseori.

 30. Acum suntem ca în America, ne-am dorit aceasta de mult timp, ne-am dorit să vină americanii cu tot ce au mai bun.

 31. @ S-a putut vedea la Cluj un meci între Varga și Boc, meci de fotbal în care Boc ”a dansat”, ”din buric”, ,, ca la turci”, pe muzica lui Mandorlini, șuturile echipei lui Boc evitând poarta lui Varga, care însă nu a ezitat să-i înscrie când a avut ocazii, meci despre care Ioan Ovidiu ”Lucilă” Sabău a spus că nu are ce să antreneze, exprimându-și disponibilitatea de a fi înlocuit , ?

 32. Drogati sunt aia care se vad. Banii incasati din droguri ajung la aia care nu se vad. Ei sunt si cei care permit traficul si lasa robinetul deschia sa curga drogurile la drogati banii in buzunarele statului securist si mafiot. In port marfa este la pretul minim la consumatori pretul final de 100k doar un pachet. Cum profiturile generate sunt uriase traficul de droguri este lasat liber.
  O societate drogata va fi o societate usor de influentat si manipulat, inclusiv electoral.
  Stapanii de drogati fac ce vor fara sa fie deranjati.

 33. Va salut ! Minciuni d_ale Europol….. Am fost în port nu cu mult timp în urma și polițiștii își fac datoria ! Dacă acest asa zis justițiar din cadrul Europol mai activează în cadrul Politiei, e cazul sa fie transferat în operativ nu sa stea cu curu’ la căldurica …. De ce nu s_a oferit sa activeze intr_o misiune sub acoperire pentru demascarea infractorilor ? Repet, minte de îngheață apele ! Rușine sa_i fie ! Respect, Politia Romana !

 34. In aceste zile cand unii colegi de redacrie se strofoaca sa RASTALMACEASCA GENOCIDUL din 1989 ca sa arate a „revolutie a intregului popor strans unit in fatza televizoarelor alb-negru2, ce s-a gandit Nea Cornel, hai sa atac vitejeste chestiunea acuta a drogurilor care arata mai clar ca orice alt tip de CONTRABANDA ca GRANITELE ROMANIEI SUNT MAI GAUNOASE DECAT CASCAVALUL SCHWEIZER…

  Zilele trecute intreaga media condamna cu elan, tot revolutionar pt ca romanii sunt stiuti ca „revolutionari de profesie”, faptul ca din nou nu suntem admisi in Schengen, de data asta datorita imigratiei ilegale…O monstruozitate avand in vedere ca la noi TOTUL SE DESFASOARA LEGAL si la granite, nu numai in respectarea propriei CONSTITUTII „republicane”!!!

  „Trai-nineaca”, vorba lu Tica, la Constanta si la toate punctele de frontiera ale Romaniei…

 35. pai asa spune dle..ca este vorba de sindicat din politie ..ca sa se inteleaga in ce scop a fost facuta aceasgta demonstratie ..(a) se platesc polite (b) se face loc si pentru alte sectii ale ;politiei saaa …mance o pane..(C) se mai schimba ..acaru Paun ..chestii d astea ..intalnite in toate porturile lumii de cand …marina si marinarii..politistii si putanele incrimineaza marinarii desi de pe urma lor manca o pane..

 36. 3:03, o spui cu atata naduf de parca tu erai unul dintre tovarasii de frunte din acea vreme. Il aud pe ginerele lui Ceasca, suparat. Nu poate intelege.
  Ce-si doreau romanii?
  Sa nu fie umiliti pentru o bucata de paine.
  Sa nu se teama si de umbra lor.
  Imi amintesc cum gandeam cand nu se mai gasea nimic. Imi spuneam, vom avea cartofi numai ca si cartofii disparusera si se gaseau unii mici si amari.
  Sigur, nu toti au fost in papucii mei. Unii aveau rude la tara, se mai ajutau, altii faceau troc, iti dau zahar (daca lucrau la cofetarie) tu imi dai lenjerie (daca lucrau in domeniu)…
  Se stie ca pe listele pentru locuinte, prioritate aveau muncitorii…
  Ce cereau oamenii? Demnitate, respect.
  Am ascultat ultimul discurs al lui Ceasca in care promitea cresterea salariului minim de la 2000 la 2200, cresterea pensiei minime cu 100 de lei, cresterea alocatiilor pentru copii… de la 1 ianuarie… Ce coincidenta!

  De ce s-a ajuns aici? 3:03, o spui ca si cum cineva ar fi vrut sa se razbune pe bietii oameni. Ati vrut libertate, demnitate? Poftim, le aveti!

 37. & Nu mai este ca pe vremea lu’ Jean Pădureanu, s-a jucat ”Boc atacă la Varga”, cu ,,foști elevi” ai lu’ Mircea Lucescu, pregătiți și la teatru, care însă nu au ajuns încă la, ,,profesionalismul mentorului” ,?

 38. Portul comercial Constanta colcaie de soferi romani, moldoveni, ucrainieni si pescari. Unul din zece pescari este ucrainean, ca tot veni vorba de ei.
  Este normal sa fie asa caci nu poti opri oamenii sa-si vada de activitatile si viata lor.
  Un singur lucru ar trebui remarcat, dupa modelul tarilor ce-si controleaza traficul de marfuri si oameni la granita. Montarea unui sistem de supraveghere video a activitatii in punctele cheie din port (puncte vamale, porti de intrare in port, noduri rutiere cheie din incinta) astfel incat ca echipele ANAF, antidrog, Politia Nationala si alte structuri sa aibe acces simultan la supravegherea directa a miscarilor de mijloace de transport, containere, oameni si inregistrari. Astfel, orice transport ilegal de marfuri sau oameni descoperit ulterior, va putea fi urmarit inapoi pentru a se vedea pe unde a intrat, cine l-a vamuit, cine l-a transportat si cand.
  Atunci Ciolacu, Citu si alti alesi se vor trezi cu venituri considerabile la buget, cel putin din TVA.
  Dar vor pierde votul ;ensionarilor pe care astazi ii amagesc ca le vor mari pensiile de parca o fac din vointa lor politica, nicidecum pentru ca legea ii obliga. Sau poate vor fi schimbati prin vre-un dosar politic-penal si inlocuiti de alti Ciolaci, Citi sau Orbani.

 39. & Dacă sunteți de părere că antrenorii echipelor de fotbal ar fi util să fie instalați și plătiți de suporteri pentru a nu mai descrie pe trerenul de joc legăturile de interese și afaceri dintre ”aleși” și și finanțatori , așa cum și Gheorghe Becali își făcuse un lot și o, ”exprimare tehnico-tactică”, la jocul de fotbal, care să îi exprime și să îi etaleze , probabil , ”potența fiziologică” , de a înscrie, pe terenul de joc, ?

 40. In orice port comercial exista nu numai sisteme de impiedicare A INTRODUCERII ILEGALE a oricaror marfuri, ci si de securitate cu referire la CONTRABANDA DE ARME SI DROGURI, respectiv INFILTRARE AGENTI si RAPIREA unor MINORI, ADOLESCENTI si PERSOANE DESTIMATE LICHIDARII in apele internationale!!!

  Vezi activitatile Mongolului Ceacar care avea grad de General CI/GRU+Securitate/KGB inainte de 1989, fiind DEGRADAT la simplu „stropitor” de catre TOTI SCLAVETII HAITELOR REUNITE!!!

  TABU-ul OFITERILOR ACOPERITI/ILEGALILOR si TABU-ul LOVITURII DE STAT KGB/GRU/Comintern, CONDITII ale ASIGURARII CONTINUITATII
  PARTIDULUI, SECURITATII si „republicii dejist-ceausiste”!!! Pai, daca tot vreti „republica”, sclaveti sovietici, de ce nu o vreti
  FARA Partid/NOMENCLATURISTI-Securitate/SECURISTI? Nu vedeti ca astia, indiferent ca sunt PROSTOCRATI sau „desteptocrati” FAC de 34 de ani ACELASI LUCRU? SPOLIEREA BOGATIILOR si BUGETELOR Romaniei, concomitent tinand POPORUL ROMAN CAPTIV si in saracie lucie si lichidand romanii in spitale insalubre si pe soselele MORTII…

 41. Drogurile de orice tip distrug psihicul, sănătatea în general,distrug neuronii,duc la bipolarism,paranoia, psihoza,grave tulburări de comportament,depresii profunde,suicid.La nivel social un individ care se drogheaza devine în scurt timp un paria in toate sensurile, fie moral fie fizic.Degradul,denaturarea socială sânt stări strâns legate de consumul de DROGURI.O persoana consumatoare de droguri ingerează substanțe de sinteza (tăiate ,care de multe ori fac mai rău și creează mai multă dependenta decat drogul in sine),FERTI.VA CAT PUTETI DE MIZERIILE Astea pilotate direct de CONSORTERIILE MASONICO/POLITICE cu scop voit de a impune agende de DEGRADARE SOCIALA ,BANI CASH NEGRI SI MOTIVE PENTRU A IMPLEMENTA LEGI RESTRICTIVE,IDIOTILOR!!!🤨

 42. ZICE … ȘARLĂ :
  Pai, daca tot vreti „republica”, sclaveți sovietici, de ce nu o vreti
  FARA Partid/NOMENCLATURISTI-Securitate/SECURISTI? Nu vedeti ca astia, indiferent ca sunt PROSTOCRATI sau „desteptocrati” FAC de 34 de ani ACELASI LUCRU? SPOLIEREA BOGATIILOR si BUGETELOR Romaniei, concomitent tinand POPORUL ROMAN CAPTIV si in saracie lucie si lichidand romanii in spitale insalubre si pe soselele MORTII…

  COMENTARIU ANONIM, de pe net :
  Să te lase VESTUL cu c#ru’ gol și tu să-i înjuri pe ruși pentru asta, asta înseamnă să fii idiot cu creierul spălat de televizor !

 43. Danga langa, danga langa
  Umblă Charlie cu talanga
  Danga Putin, langa Secu
  Tot repeta ca zevzecu’
  (n-am găsit altă rimă)
  Mâine Comintern e danga
  China bolșevică-i langa
  Danga langa, danga langa
  Asta-i viața cu talanga

 44. Cand exista un intreg aparat global de propaganda sa scoata drogurile din „ilegalitate” si sa puna intr-o lumina pozitiva „drogangeala”, ce ma este de asteptat drogati de toate varstelele, pe toate drumurile, inclusiv unii pe la 70 de ani, au dat in mintea copiilor. Politruci de la USR-REPER si alte partide, angrenati in toate sferele politicii sa schimbe perceptia si legislatia. De ce este portul Constanta poarta larg deschisa drogurilor? Asa este ordin.

  《A ieșit o OUG în materie? Răs-poimarți! Dosarul drogurilor a trecut în plan secund, acoperit de vizitele lui Iohannis în cîteva țări din Africa și a lui Marcel Ciolacu în SUA, de dezbaterile pentru bugetul pentru 2024, de scandalul Docuz, de demiterile de la Libertatea…》 orice altceva mai bine de facut, numai de droguri sa nu se atinga. Nu se vrea

 45. „Decizia lui Nicolae Ceauşescu din noaptea şi dimineaţa de 21 decembrie 1989 de a supravieţui la conducerea României cu orice preţ a declanşat un lanţ de evenimente ale căror consecinţe nu s-au stins nici astăzi, după 20 de ani (deja 34), legând cu inelele sale căderea generală a economiei, a stării sociale şi morale a societăţii româneşti, sugrumând statul până la limita de jos a disoluţiei naţionale.”
  historia Alex Mihai Stoenescu

  Am inteles ca UDMR a propus un proiect de lege pentru autonomia tinutului secuiesc…

 46. Ticacalosul tomlin e poietul ratat rene specializat pe „langa”, pe „trai, nineaca” si pe versificatii cre Tino Ide, un gigel tem bell alias doru popescu APATRIDUL!!! Musiul Ti ca-calos nu stie decat sa RASTALMACEASCA, dar unicul neuron ii joaca feste!!!

  Cine tine Romania CAPTIVA si O SPOLIAZA de la LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, sclavezi sovietici, daca nu NOMENCLATURA PCR si Securitatea care AU FOST CREATE DE Lenin, respectiv de Stalin!!! Adica TRADATORII TRADITIONALI AI ROMANIEI GENERICE!!! DUSMANII BOLSEVICI ai RomanieI NU NE-AU VANDUT SUA, NE-AU VANDUT MILIARDARILOR ROSII de genul FAMILIILOR COMINTERNISTE Bideu si Soros!!!
  Nu SUA a dat PARANDARATUL si nici URSS care CONTROLEAZA PETROLUL, GAZELE, ALUMINIUL, CUPRUL, URANIUL in Romania ci MILIARDARII ROSII din SUA si COLHOZUL BOLSEVIC european, respectiv OLIGARHII KGB/GRU/Comintern din URSS-Rasputin, nap irci sovietice!!!

 47. @flicitare…om tare asta 🙂
  libershimbist cu totzi ailaltzi dar protectionism fanatic cu ai alesi

 48. „…Șeful sindicatului Europol face experimente fake news. În pachet nu era cocaină, ci făină. Nu a cumpărat-o din port, ci a adus-o de acasă”
  O spune andreica cu subiect si predicat.

 49. Corporatiştii mai şmecheri (nu plevuşca) consideră că e cool să tragi pe nas, fiindcă aşa e în America, pe la team-buildinguri şi evenimentele corporate cu ştaif. Sau pe la festivaluri gen Neversea, Electric Castle, distracțiile de la Cluj etc, orice corporatist trebuie să arate că e pe trend şi să tragă n8şte liniuțe. Şi prin filme, la orice petrecere corporatistă îi arată trăgând pe nas. E ceva firesc, mulțumim SUA pentru model. Iar cei de la noi, mulți dintre cei la care mă refer sunt indivizi extrem de influenți, care au în spate forțe uriaşe din exterior şi dau ordine inclusiv preşedintelui. Iar ordinul din afară este: faceți-vă că lucrați, înfierați fenomenul, dar nu vă atingeți de nimic şi nu încyrcați treaba.
  Deci uitați povestea cu măsurile autorităților şi lupta lor contra drogurile, că nu se vrea. Doar vă aruncă praf în ochi.

 50. Doru popescu cu PATRIE/România ! Cel nascut si botezat in orasul Craiova din România. Doru Popescu cu DRAG de România/ca PATRIE, care ADORA POPORUL nostru cel STRAVECHI Românesc (format dpv. ISTORIC/acum 10.000 de ani si dpv. GENETIC/acum 8.000 de ani), care IUBESTE spirutualitatea NATIONALA a POPORUL nostru cel STRAVECHI Românesc (ca ISTORIE, CIVILIZATIE, CULTURA, CREDINTE) si RESPECTA ELITELE poporului nostru cel STRAVECHI Românesc (genii, elite, eroi, martiri). Si de aceea SUNT FOARTE MANDRU si MA FALESC cu PATRIA mea/România si cu POPORUL meu cel STRAVECHI/Românesc !

 51. Unde esti nascut Charlie ? Caci tu ai doar URA FATZA DE ROMANIA (dupa propria ta afirmatie). Ceea ce te face APATRID !

 52. România, PATRIA noastra/a Românilor cei MAJORITARI aici, ESTE o TARA de tip ORIGINARA, ORIGINALA, UNICA si UNITARA !
  România ESTE o TARA care este LOCUITA (dpv. istoric/de peste 10.000 de ani) de catre o ACEEASI comunitate umană (dpv. GENETIC si MAJORITAR/de peste 8.000 de ani), comunitate caracterizată prin UNITATE de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale (de peste 8.000 de ani) și prin unitate de limbă (de peste 5.000 de ani) precum si de religie (de peste 8.000 de ani). Definitie a unei NATIUNI dupa DEX ’09, in particular si a NATIUNII Românesti !

  România NU ESTE o tara ‘generica’ („Care aparține unei categorii întregi, privitor la o categorie întreagă (de ființe, obiecte, fenomene); care cuprinde toate cazurile de același fel. DEX ’09”).
  Astfel România NU ESTE si NU POATE FI considerata de tip ‘generica’ … o trasatura banala, nespecifica si neparticulara a unor taramuri, populatii si culturi care sunt de tip cosmopolite/amestecate (multi-etnice, multi-culturale si multi-religioase) sau sunt conduse (ca si colonii) de catre alte neamuri (imperii, regate) straine si minoritare.

 53. Care este poporul tau bufon al uzurpatorilor nelegali de tron PAMANTEAN/Românesc ? Caci tu NU AI NICI UN RESPECT fata de POPORUL nostru cel Românesc, fata de spiritualitatea poporului nostru Românesc, fata de ELITELE neamului nostru cel Românesc ! Prin mii si mii de afirmatii ale tale ! Numind cu URA si DISPRET neamul NOSTRU cel stravechi Românesc ca neam de ‘prostraci’, ‘aplaudaci’ si ‘sclaveti’ ! Adorand doar, ca un migrator si calator APATRID ce esti, doar ‘niste oarecare’ neamuri de pe alte taramuri ! De ce ne ‘rastalmacesti’ (hulesti, falsifici si mistifici) neamul NOSTRU cel Românesc, precum si istoria si spiritualitatea noastra cea straveche Româneasca ? RUSINE bufon/nebun al unor regi straini de neam si popor, na parca ANTIromâna si NEromâna !

 54. ‘Unul’ cel ‘unic’ … de ce ne URASIT si ne HULESTI in PERMANENTA neamul nostru cel STRAVECHI ROMÂNESC?
  Te crezi cumva ca acel ‘unul cel unic’ venerat de catre altii/de pe alte taramuri … care sa ne judece pe NOI ROMÂNII ?

  Astfel, ‘unul’ cel ‘unic’, prin vocabularul tau, extrem de RUDIMENTAR si GROBIAN, incluzand DOAR repetari violente, FARA nici o logica, pline de ura, cu atacuri repetative la persoane, SUFERI de atacuri de tip obsesiv-compulsive …
  Tulburarea obsesiv-compulsiva este o tulburare mintala cronica in care persoana are anumite ganduri, idei, frici si imagini nedorite, necontrolabile, care apar in mod repetat (obsesii) si care determina comportamente (compulsii) pe care simte nevoia de a le repeta la nesfarsit.

 55. ‘Unul’ cel ‘unic’ … de ce ne URASTI si ne HULESTI in PERMANENTA neamul nostru cel STRAVECHI ROMÂNESC?
  Te crezi cumva ca acel ‘unul cel unic’ venerat de catre altii/de pe alte taramuri … care sa ne judece pe NOI ROMÂNII ?

  Astfel, ‘unul’ cel ‘unic’, prin vocabularul tau, extrem de RUDIMENTAR si GROBIAN, incluzand DOAR repetari violente, FARA nici o logica, pline de ura, cu atacuri repetative la persoane, SUFERI de atacuri de tip obsesiv-compulsive …
  Tulburarea obsesiv-compulsiva este o tulburare mintala cronica in care persoana are anumite ganduri, idei, frici si imagini nedorite, necontrolabile, care apar in mod repetat (obsesii) si care determina comportamente (compulsii) pe care simte nevoia de a le repeta la nesfarsit.

 56. ‘Unul’ cel ‘unic’ … de ce ne URASTI si ne HULESTI in PERMANENTA neamul nostru cel STRAVECHI ROMÂNESC?

  Astfel, ‘unul’ cel ‘unic’, prin vocabularul tau, extrem de RUDIMENTAR si GROBIAN, incluzand DOAR repetari violente, FARA nici o logica, pline de ura, cu atacuri repetative la persoane, SUFERI de atacuri de tip obsesiv-compulsive …
  Tulburarea obsesiv-compulsiva este o tulburare mintala cronica in care persoana are anumite ganduri, idei, frici si imagini nedorite, necontrolabile, care apar in mod repetat (obsesii) si care determina comportamente (compulsii) pe care simte nevoia de a le repeta la nesfarsit.

 57. Buna ziua,
  Foarte interesant rezultatul testarii penetrarii fizice a unui obiectiv ce in teorie este strategic pentru Romania si alianta din care facem parte, te intrebi cand indecisul nostru prim ministru Marcel Ciolacu isi va asuma pana la urma inalta functie din stat si il va scutura serios pe ministrul transporturilor cu privire la demiterea – fara drept de plati compensatorii, pensii speciale sau alte privilegii financiare pe care le incaseaza din bani publici mamagementul conducerii Portului Constanta !?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.