Drumul mătăsii pentru Elena Udrea

Elena Udrea şi-a scos frunza în lume. După traista bucovineană, fota maramureşeană şi poşeta Vuitton, doamna Udrea s-a afişat cu o frunză. Ca să nu o mai critice lumea că umblă numai cu lucruri exclusiviste, frunza acesteia este o frunză oarecare. O frunză pe care o găseşti şi pe logourile unor companii.

Ca să ilustreze perfect brandul de ţară, al ţării ei, lângă frunza doamnei Udrea ar fi trebuit să stea un câine. Mesajul ar fi fost clar: veniţi în ţara în care guvernanţii taie frunze la câini! Însă probabil că doamnei cu frunza i-a fost teamă ca nu cumva chinezii îmbrăcaţi în Ştefan cel Mare să sară şi să mănânce câinele.

Elena Udrea a scris la Shanghai o pagină de istorie turistică şi a început să rescrie istoria popoarelor român şi chinez. Conform istoriei rescrise, cu multe secole în urmă, o familie din ţinuturile Buzăului bătea drumul mătăsii pe nişte rute numai de ea ştiute. Respectiva familie ducea în China brânză de putinică, apă din fântânile otrăvite şi grâne din holdele incendiate, şi se întorcea cu bucăţi din Marele Zid Chinezesc. Din acestea a fost construit zidul Mănăstirii Putna, locul unde este înmormântat Ştefan cel Mare, unul dintre aliaţii de nădejde ai marelui popor chinez. În drumurile lor prin China, harnicii buzoieni au cunoscut un înţelept chinez care le-a spus că, peste secole, o stră-stră-strănepoată de-a lor va ajunge om mare şi va fi mereu invitată la sfat de un domnitor mic de stat şi degrab’ vărsătoriu de sânge nevinovat. Unul cam ca Ştefan cel Mare, numai că mai periculos. Vorbind din ce în ce mai des cu înţeleptul chinez, familia din ţinuturile Buzăului se înţelepsise şi ea şi a înţeles că stră-stră-strănepoata lor nu va putea merge la sfat cu omul de stat îmbrăcată oricum. De aceea, mândrii buzoieni au început să aducă din China valuri întregi de mătase pe care le puneau la păstrare în cufere din lemn de nuc şi le îngropau la rădăcinile cireşilor din curte. Astfel s-a adunat o impresionantă avere pe care stră-stră-strănepoata lor o poate justifica în faţa cronicarilor vremii.

Totodată, rezultă limpede că nu doar codrul, ci şi chinezul este frate cu românul, că nu întâmplător chinezii umblă îmbrăcaţi în Ştefan cel Mare şi că Elena Udrea are perfectă dreptate când spune să domnia sa este din Buzău, şi nu din Pleşcoi. Shanghai România!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.