Dulciuri cu droguri – Un polițist și un psiholog au fost reținuți

Un agent de poliţie, un psiholog şi un cetăţean canadian se află printre cele 28 de persoane reţinute în dosarul de producere şi comercializare de dispozitive de vapat şi produse ‘edibles’, informează, miercuri, DIICOT şi IGPR.

Cei 28 de inculpaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.”Precizăm că printre persoanele reţinute se află un cetăţean canadian, acţionar majoritar al fabricii situate în judeţul Iaşi, un agent de poliţie şi un psiholog”, arată DIICOT.

În privinţa agentului de poliţie, IGPR menţionează că acesta este din cadrul IPJ Iaşi şi ar fi fost implicat în activitatea de ambalare a substanţelor.

„În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege. Precizăm că acţiunea din data de 19.09.2023 a beneficiat şi de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. De asemenea, Poliţia Română se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanţă cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susţinem toate activităţile specifice procedurilor penale şi avem ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri şi profesionişti!”, arată IGPR.

În urma celor 121 de percheziţii domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate 81.102 vape-uri, 3.237 bucăţi acadele, 1.316 cutii şi pungi conţinând jeleuri, 169 cutii şi borcane cu prăjituri, 3.692 de recipiente de diverse mărimi, cantitatea de aproximativ 40 de tone cânepă industrială, 400 de cutii şi borcane cu substanţă vegetală, 169 seminţe de canabis, 2 plante de canabis, cantitatea de 74,2 litri substanţă, 149 kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri şi 65 de telefoane mobile.

„S-a reţinut că începând cu finele anului 2022 mai multe persoane care sunt angajate sau controlează două societăţi comerciale de pe raza judeţului Iaşi au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context aceştia produc şi comercializează dispozitive electronice de vapat şi produse de tip ‘edibles’ (jeleuri, prăjituri, drajeuri etc) cunoscând că au în compoziţie substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, identificându-se în cursul investigaţiilor substanţele HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P şi în unele cazuri inclusiv THC. De asemenea, s-a stabilit că în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023 membrii grupului infracţional au produs în vederea comercializării peste 100.000 de dispozitive tip Vape care conţineau substanţe care produc efecte psihoactive (HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P) de natură a pune în pericol viaţa persoanelor care le consumă”, spun anchetatorii.

În judeţul Iaşi, se afla o fabrică în care se produceau aceste dispozitive, iar, la nivel naţional, au mai fost descoperite 5 spaţii folosite ca depozite. În interiorul fabricii, au fost descoperite aproximativ 40 de tone de cânepă industrială, ce urma a fi prelucrată, pentru obţinerea de substanţe psihoactive.

Din estimările efectuate a rezultat faptul că în această fabrică s-au investit 5.000.000 de euro, dintre care aproximativ 1,2 milioane de euro în aparatură modernă, precizează IGPR.

În cursul acestei zile va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Timişoara, Cluj, Suceava, Bacău, Galaţi, Craiova, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, Sibiu, Hunedoara, Botoşani, Harghita, Satu Mare, Baia Mare, Brăila, Vrancea, Neamţ, Buzău şi a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul IGPR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

 1. Tot ce „misca” in Romania ca „afacere” de, sa zicem, peste citeva mii de euro se afla sub coordonarea, controlul, protectia si participarea financiara a noilor securisti. Politie, procuratura, judecatori, clasa politica si grupari criminale „clasice”, in diferite procentaje, participa.

 2. Nicio legatura cu granita de est, circulati va rugam.
  „Graul” ucrainean trebuie sa salveze saracii planetei de la foamete!

 3. Ca.na…da bre ceva de tras pe nanau! Fieful fostului psd-ist actual pnl-ist Chirica? Vau, cum e posibil sa aruncati cu dovezi clare in Chirica neprihanitul? Doar intreb😏, au facut perchezitii si in sediile unde sunt pacanele, in studiourile videochat, in primaria si consiliu judetean iasi? E doar intrebare nevinovata. Dar in zona copou si la Ateneu unde sunt dosuri cautate pentru asa practici?

 4. Dulciurile se imput de la Vancouver ! Si se „cersheteaza” cu ordin de la coana Europa. La noi era uns tot traseul, in 23 de judete !

 5. Spania este pe deplin tara progresista,este data si exemplu la nivel european,atunci cind se iveste ocazia.Ce inseamna asta? Intr-o zi iesisem la plimbare,era pe inserat.Cind am ajuns sub fereastra unui vecin se auzeau clar gemete de barbati.Am ramas ca la dentist,alea erau gemete de placere,se babardeau la poponeata,ca sa ma exprim elegant.Fac un salt la nivel national:de la tineri (foarte multi elevi) la pensionari,politicieni,politisti si garda civila,justitie,administratie,vinzatori de supermarchet,patroni,etc.TOTI SE DROGHEAZA,MAJORITATEA,CA SA FIU CORECT.In presa lor au aparut des articole despre regina,care iesea noaptea la escapade cu „prietenele”.Regele Felipe VI a fost in pragul divortului (tot din presa spaniola).Cercetez terenul sa ma mut in Portugalia unde se pare ca situatia este mai acceptabila,dar dracul stie? Sa ma mut in Romania??!! Vad ca e pe drumul Spaniei.

 6. Nu exista niciun caz de trafic sau de alte infractiuni in care sa nu gasesti amestecat un politist sau un magistrat.
  Aceasta este Rromania actuala a Epocii de Aur Capitaliste…….[Rumburak]

 7. #Nu se ezista, stai liniștit. Poliția Română veghează! Nicio masă fără pește! Peste șapte zile fix, din comunicate vor lipsi polițiștii dealeri sau drogați. După alte șapte zile nu se vor da comunicate despre droguri. După alte fix șapte zile, don preș va comunica către popor că s-a eradicat cele de eradicat.

 8. Felicitări, Politia Romana ! Jandarmii sunt martori asistenți……E nevoie și de ei : carte multă nu se cere , sa fii prost sa ai putere….. Ar trebui supuși la teste și o sa se vadă ca sunt vai de ei……Nu toți, dar marea majoritate…….Ei sunt de confiscat undite, alte fineturi…….Seara perfecta tuturor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.