După o plimbare ”romantică cu barca”, Iohannis și PSD s-au înecat în TVA


Declarațiile care lasă loc de interpretări ale președintelui Klaus Iohannis privind TVA au fost comentate acid de social-democrat Bogdan Matei. 

Întrebat despre afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, senatorul PSD a spus: „Astăzi o creștere de TVA ar fi un dezastru pentru mediul privat, or România nu își poate permite un asemenea lucru, indiferent de modul cum vor decurge negocierile la Bruxelles (…). Eu vă spun că la ora actuală, în Partidul Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu și președintele PSD nu a luat și nu va lua în calcul o creștere de TVA”.

„Ca să lămurim și ceea ce a declarat Președintele României, așa cum a spus colega mea de platou, doamna senator (Simona Spătaru de la USR, n.r.), că se deduce foarte clar că s-ar fi înțeles și că ar exista o creștere de TVA, eu nu știu de unde are domnul Iohannis aceste informații. Nu știu ce l-a făcut pe domnia sa, după o plimbare romantică cu barca, să facă o astfel de declarație. Eu înțeleg, romantismul îți dă și o stare de bine, dar asta nu înseamnă că din starea ta de bine trebuie să aduci o stare de alarmare în rândul populației și, în special, în mediul de afaceri. Aici vorbim, totuși, de lucruri foarte serioase”, a adăugat Bogdan Matei.

„Un asemenea scenariu (creșterea TVA, n.r.) nu a fost în calcul și nu va fi luat în calcul, cum de altfel au existat discuții pentru o revenire la TVA normal la alimente și medicamente, nici acest scenariu nu este luat în calcul. Sigur, acum pot să împrumut ce a spus domnul Președinte, dacă specialiștii vor considera că trebuie să luăm anumite măsuri, le vom lua, dar îl contrazic pe final pe domnul Președinte, fără TVA, ca să fim foarte clar înțeleși. Alte măsuri le putem discuta fără niciun fel de problemă”, a mai spus senatorul PSD Bogdan Matei.

Ce a declarat Iohannis

Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist după plimbarea din Deltă:În primul rând, dacă Premierul înainte de a pleca la Bruxelles a discutat cu dumneavoastră acele condiții de negociere și, pe de altă parte, dacă dumneavoastră considerați că o creștere a TVA-ului este o soluție sustenabilă pentru situația actuală a României”.

„Da, am avut o discuție cu Premierul înainte să plece la Bruxelles. Dacă creșterea TVA-ului este o soluție – după părerea mea, nu este o soluție, dar dacă pe termen scurt se găsește, cu ajutorul experților, că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil că Guvernul le poate promova. Creșterea TVA-ului sau scăderea TVA-ului au mai fost discutate în foarte multe rânduri. În ansamblu, acum nu cred că este o soluție. După părerea mea, soluția constă  în creșterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a răspuns președintele.

În tabăra opoziției, senatoarea USR Simona Spătaru l-a apostrofat pe președintele Iohannis (detalii AICI)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Dragi români haideti in stradă,acest președinte,doar nepăsare a arătat,iar cu Delta si draga soție, sfidare totală!Așteaptă apoi privilegiile!Trebuie găsită calea de a fi demis!Dacă mai avem demnitate!Vedeți ce aflati cât rău ne-a facut Băsescu!

 2. Bai, voi aveți ordin să tot publicați despre ce mai face trântorul asta infantil?

 3. Salariul lui Iohanis diminuat. Trebuie asezat sub cel al sefului ANAF si al Prim Ministrului ! Parlamentari 310 asa cum s-a votat la referendum !

 4. Nici azi n-a aprobat Joha suptventie de la buget la presa care preseaza.

 5. Omul e pe alta planeta , nu cred că are toate țiglele pe casa, TVA ul va fi crescut după tot dezastrul lăsat de liberali in frunte cu Bode Rareș Predoiu Virgil și ceilalti

 6. Unii se dau in barci in timp ce altii sufera si mor arsi…Chestie de destin si de destinatie…Piromanii intre doua incendii puse
  la cale…Din pacate zidul ceausestilor a fost dat uitarii…Si ei s-au tinut de mana…

 7. Iohanis are solutia ca Romania sa devina una din cele mai bogate tari de pe planeta; sa vanda vaccinurile, sa vanda izoletele si sa nu mai faca excursii vreo trei luni

 8. Alogenul parazit a primit ordin de la stapanii lui iudeomasonii globalisti satanisti din occidentul imperialist zis „civilizat”, sa pedaleze pe manipularea si mascarada incalzismului climatic facand o vizita in delta, asa cum a pedalat constiincios si cu mascarada covrigului si a serurilor experimentale….
  Trezeste-te! Ridica-te !

 9. Daca nu va fi suspendat acest individ ,vom ajunge si mai rau de cum sintem la ora actuala.Poporul trebuie sa decida daca mai ramane sau nu la Cotroceni ,ce este asa o mare filozofie ? Asta daca mai ramane pana la anul ,sigur ne va baga si intr-un razboi impotriva rusilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.