Echinaceea pentru imunitate de fier

Echinaceea este considerată „vaccin natural“ sau „antibiotic vegetal“ pentru că stimulează imunitatea. Scrierile vechi o prezintă a fiind un remediu antic pentru a trata rănile ușoare și pentru a grăbi vindecarea răcelilor.

Tinctura de echinaceea ajută organismul să lupte cu succes împotriva virusurilor. Tinctura se poate prepara astfel: peste 20 de linguri de plantă fin măcinată se toarnă alcool de 70 de grade. Se închide vasul ermetic și se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară și se lasă tinctura într-un vas din sticlă care se țină la rece. Se iau 2 linguri cu tinctură de echinaceea zilnic, pentru infecții cronice sau pentru întărirea sistemului imunitar, timp de 3 săptămâni.

De ajutor în cazul infecțiilor respiratorii

Se pot lua lua 2 lingurițe pe zi din aceeași tinctură și în cazul afecțiunilor respiratorii: guturau care debutează cu dureri de gât, gripă, laringită, amigdalită, faringită, răgușeală. Se recomandă și împotriva herpesului, acneei, candidozei sau infecțiilor urinare. La primele semne de răceală sau de dureri de gât, se ia din 2 în 2 ore câte o linguriță de tinctură de echinaceea amestecată cu puțină apă sau ceai. Se repetă schema și a doua zi, apoi se reduce doza la 2 lingurițe pe zi, până la dipariția simptomelor de guturai.

Bună în caz de rinită alergică

Manifestări ale bolii, precum nasul înfundat, tusea ori strănutul, se vor ameliora dacă începi imediat să bei 2-3 ceaiuri de echinacea, zilnic. Sunt indicate și capsulele de propolis, de gingseng,de coenzima Q10,de chimenși de vitaminele E, A și C.

Combate oboseala

Leacurile pe bază de echinaceea, o plantă care a devenit din ce în ce mai populară, sunt un ajutor pentru a combate stările de oboseală. Se recomandă o infuzie combinată de echinaceea care se prepară astfel: se lasă 4 lingurițe de pulbere la macerat în 500 ml de apă timp de 8 ore, apoi se strecoară și se dă deoparte lichidul obținut. Se opărește planta rămasă după filtrare cu încă o jumătate de litru de apă, după care se strecoară. Se combinăprimul lichid obșinut prin macerare cu aldoilea și se bea cantitatea pe tot parcursul zilei, în mai multe reprize, ori de câte ori ne simțimfără energie.

Vindecă rănile și eczemele

Rănile superficiale ale pielii, cum ar fi zgârieturile și arsurile minore, se tratează cu ceai de echinaceea. Se fierb pliculețe de ceai de echinaceea timp de 2-3 minute, se scot și se lasă să se mai răcească. Se aplică pliculețele direct pe rană, după ce a fost spălată și dezinfectată. Pliculețele se țin 5-6 minute și se repetă tratamentul timp de 3-4 ori pe zi. De asemenea, eczemele și psoriazisul se ameliorează cu băi în care ai adăugat un litru de ceai de echinaceea concentrat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.