Emil Boc, capra pe care şade vizitiul Traian Băsescu

De aproximativ o săptămână, delegaţia FMI este în România şi poartă discuţii importante cu mai-marii statului. Cu preşedintele Traian Băsescu, cu Mugur Isărescu, cu Elena Udrea. Dar nu cu Boc. Asta este impresia mea din moment ce despre bugetul pe 2012 a vorbit Elena Udrea, şi nu premierul Emil Boc. Sau poate în vârtejul acestor evenimente premierul Boc a fost pierdut. Se întâmplă. Doar e mic şi la stat, dar şi la sfat.

În situaţia actuală se pune problema: ce ne facem fără premier? Răspunsul ar fi unul singur: ce-am făcut şi până acum. Că doar şi cu el, şi fără el, tot aia e.

Cum nu am putut să-mi dau seama unde este ascuns premierul Emil Boc, l-am căutat în Dicţionarul Etimologic Român (DER). Nu de alta, dar trebuia să încep investigaţia mea de undeva. Şi am aflat cu această ocazie că „boc reprezintă imitarea zgomotului unei lovituri continue sau al unei ciocănituri. Uneori se foloseşte în alternanţă cu cioc. Bocăi, vb. (a tuşi); bocan, s.n. (ciocan); bocăni, vb. (a lovi, a ciocăni; a îmbolnăvi); bocănitoare, s.f. (pasăre, ciocănitoare); bocănitură, s.f. (lovitură; zgomot); bocoi, s.n. (pietricică): boacăn, adj. (imperfect, neplăcut, exagerat, gogonat); bocăneţ, adj. (diform, prost făcut); boancă, s.f. (trunchi, butuc,ciot, vetrice); boanţă, boaţă, s.f. (greşeală colosală, stângăcie, aiureală)”.

Cum printre atâtea explicaţii m-am pierdut, am trecut la o alta: „boc (bócuri), s.n. – 1. scăunel, taburet al fierarilor. – 2. capră, bancă pe care şade vizitiul. Germ. Bock „capră; sec. XIX”.

Păi, din toate astea eu trag o singură concluzie: boc (Emil Boc), capra pe care şade vizitiul (Traian Băsescu).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.