Eugen Mihăescu lansează o carte de articole politice

Printre numeroasele evenimente programate în perioada în care se va desfășura salonul de carte bucureștean Bookfest, joi 30 mai, la ora 16.00, la standul editurii RAO va avea loc lansarea volumului “Strigăte în pustiu” semnat de colaboratorul ziarului nostru Eugen Mihăescu.

Volumul cuprinde o selecție de articole publicate în presa americană și română, multe dintre ele chiar în “Cotidianul”.

În cuvântul înainte pe care autorul îl adresează cititorului, Eugen Mihăescu explică de ce a decis să tipărească această culegere:

“Să aduni între copertele unui volum, de fapt într-o cutie de rezonanță, strigătele pierdute în pustiu fixate în paginile îngălbenite de vreme și prăfuite de trecerea timpului poate părea o zvâcnire a vanității autorului. Intenția mea a fost cu totul alta — am vrut să pun cap la cap, ca un jurnal de zi cu zi, înregistrările seismografului meu, electrocardiograma bătăilor inimii mele pentru această nefericită țară ‘care a fost odată a noastră și astăzi este a nimănui’, cum zicea Cioran. Filele acestea sunt o continuare, dacă doriți, a cărții mele intitulată Între linii, în încercarea mea de a prezenta cititorului, sincer, efortul meu cotidian — o încercare nesăbuită pentru unii dintre apropiații mei — de a arăta cu degetul încotro mergem urmând, șontâc-șontâc, acest drum. Încotro se îndreaptă șchiopătând România de mai bine de douăzeci de ani? Unde ne conduc aceste clici, găști care se numesc cu emfază partide și sunt, de fapt, și ele dirijate de paiațe, manipulate din umbră de forțele invizibile ale ‘serviciilor’ care fac servicii unor forțe străine intereselor acestei țări?”

Autorul a decis să reproducă în același volum și câteva dintre desenele care au apărut în pagina Op-Ed (opusă editorialului) a cotidianului “The New York Times”. Un pictor- grafician care scrie publică un volum de articole ce se deschide cu portretul pe care un mare poet l-a schițat autorului: Eugen Mihăescu văzut de Marin Sorescu… Un eveniment la Bookfest 2013.

Cotidianul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.