Federația asociațiilor de români din Europa, apel către Guvern

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere Guvernului României să intervină și să atace hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) conform căreia Marea Britanie are dreptul să limiteze ajutoarele sociale oferite copiilor imigranților europeni aflați pe teritoriul ei.

„Marea Britanie a cerut Uniunii Europene dreptul să nu acorde ajutoare sociale și alocații copiilor care nu sunt pe teritoriul ei, chiar
dacă părinții lor lucrează acolo. Guvernul de la Londra a prezentat și alte idei care ar înăspri viața emigranților din Marea Britanie. S-a vorbit chiar de posibilitatea ca noii veniți să nu primească ajutoare sociale o perioadă de 4 ani. Este evident că aceste măsuri sunt destinate în mod special românilor, că au un caracter discriminatoriu și că dacă vom permite aplicarea lor, s-ar putea ca și alte state din UE să urmeze exemplul britanic. În acest caz, toți cei 3,5 milioane de români care au ales să lucreze în țările UE ar putea fi afectați. În multe cazuri românii care locuiesc în țările Uniunii Europene sunt supuși abuzurilor țărilor de rezidență. Cerem pe această cale o prezență mai serioasă din partea autorităților din România pentru a diminua aceste abuzuri”, sea arată într-un comunicat transmis miercuri de Federație.

”Nu suntem europeni de mâna a doua. Toate guvernele țărilor în care trăim ne lăuda în public și susțin că prin prezența și prin munca
noastră serioasă aducem foarte multă bogăție țărilor lor. În schimb, tac atunci când li se atrage atenția că unele legi ale lor sunt discriminatorii și încalcă drepturile românilor”, spune Daniel Țecu, președintele FADERE, citat în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.