Fetița cu hepatită severă, supusă unui transplant

UPDATE
Transplantul de ficat la fetița de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes sâmbătă seara la Institutul Fundeni. Potrivit medicilor, starea fetiței după operație este stabilă și este sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

Transplantul a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

„După transplant, starea fetitei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, au transmis duminică reprezentanții Ministerului Sănătății.

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Donatorul a fost un tânăr de 17 ani.

Ministerul Sănătății anunță că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

„Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale și cele operaționale. Colaborarea cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni este esentială pentru încheierea cu succes a acestui proces”, a transmis Ministerul Sănătățioi, care speră ca în cursul verii să se poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România în noul compartiment.

Fetița de 5 ani cu hepatită severă, provocată de boala Wilson, a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni pentru transplant.

Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități, informează Ministerul Sănătății.

În timpul transportului cu ambulanța a fost însoțită de un medic specialist ATI de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Între timp a fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.

În acest moment fetița este internată în secția de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni. Sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr în vârstă de 17 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Bre,cum naibi nu se imbolnavesc de covidut sau hepatita severa odraslele vreunui politriuc gusat si pantecos? Ghinion.Totul se duce tot in capul celui sarac si amarat ,de parca bogatanii au facut o intelegere cu ,,bolile,,astea noi cu transmitere necunoscuta.Mari hahalere,bre.Mari.

  2. Sa transformati o afectiune/greseala genetica https://en.wikipedia.org/wiki/Wilson%27s_disease intr-o hepatita virala asta da ”deviatie” de la realitate, Cumva toti copiii din lume declarati cu hepatita misterioasa aveau o boala genetica, daca nu ma insel chiar intr-o familie regala a existat un copil, daca nu cumva mezinul reginei Victoria…

  3. Deci hepatita severa provocata de o boala cunoscuta, nu hepatita cu origini necunoscute cum se tot vantura de vreo 10 zile. Asa ceva ori pleaca de la medici cu ,,pregatire necunoscuta”, ori de la jurnalisti cu capul in nori ! Dupa nebunia celor 2 ani cu virusul, asta le mai lipsea celor slabi de inger. Murdara paine mananca unii !

  4. -Se creează panică în rândul oamenilor că hepatita B este fatală fără vaccinare. Realitatea este că în peste 90 la sută din cazuri, victimele se recuperează spontan fără niciun tratament medical, cam patru la sută sunt purtători sănătoși, unul la sută se poate îmbolnăvi de cancer de ficat și un alt unu la sută ar putea muri. Dr. P.V. R. Bhaskar Rao
    -A devenit clar, de asemenea, ce se întâmplă în domeniul hepatitei. Ei nu au de-a face cu un virus desi există posibilitatea ca anumite tipuri de proteine ​​în produsele din sânge să fie îmbogățite, ceea ce determină apoi reacții autoimune severe, dar numai la oameni foarte stresați. Când au învățat să scoată aceste proteine ​​din produsele sanguine, sau să le dilueze, nu mai sunt probleme hepatice. Nu ​​există hepatită infecțioasă (și nici un virus hepatic). – Dr Stefan Lanka, Ph.D.
    -Când se dezvoltă toxicitatea hepatică, atâta timp cât există suficientă vitalitate, organismul va încerca o acțiune de remediere sub formă de inflamație a ficatului, o afecțiune pe care autoritățile medicale o numesc hepatită.( „Hep” înseamnă ficat, iar „itis” înseamnă inflamație). Scopul inflamației este de a reduce nivelul de toxicitate al ficatului și de a efectua vindecarea și repararea. Prin urmare, spun că hepatita nu este boală, ci de fapt, proces de vindecare. Ian Sinclair ND
    Așa-numitele retrovirusuri sunt de fapt creații proprii ale corpului uman; hepatita este mai degrabă o boală autoimună (o boală în care organismul este atacat de componente ale propriului sistem imunitar) decât o boală virală; SIDA nu are nimic de-a face cu suprimarea imunității; ar trebui denumita Sindromul Deficienței Energetice Dobândite deoarece adevărata sa cauză este o defecțiune în transportul de oxigen către sânge și/sau țesuturile corpului.

  5. „Așadar, el [Heinrich Kremer, medic german, fost director medical al Federal German Drug Abuser Clinics] a știut [după respingerea sa de către mass-media] că [escrocheria SIDA] a fost intenționată încă de la început. Se dorea o plagă de sânge și sex. El [Kremer] avea de-a face cu cel mai înalt nivel politic, știau [despre fraudă], nu le păsa, era vorba despre cum să se ocupe de problema drogurilor și de homosexuali”.
    Sensul acestui lucru este clar. Consumatorii de droguri și anumite zone din comunitatea gay se confruntau cu niveluri ridicate de hepatită B – și, în plus, vaccinul împotriva hepatitei B a fost utilizat pe scară largă în aceste grupuri. Rezultatul a fost un test HIV fals pozitiv – care a dus la un efect domino fatal. Se numește depopulare.
    Challenging BOTH Mainstream and Alternative AIDS Views de Mark Gabrish Conlan

  6. calmeaza-te in articol nu se vorbeste de hepatita virala ci de un copil cu o boala genetica a carui ficat este afectat de depozitul prea mare de cupru, dar cum toate bolile de ficat se numesc afectiuni hepatice, atunci un ziarist ”cult” crede ca se vorbeste de hepatita virala…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.