Forță și dexteritate. Românce, la campionatul cu drujbe

Nici o inhibiție când e vorba de talent și dăruire. Fete și băieți  au participat la Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, unde proba de mânuit drujba le-a pus, fără îndoială, în valoare toată măiestria.

S-a întâmplat zilele acestea, la Câmpulung Moldovenesc, unde au participat este 200 de liceeni din mai multe țări, potrivit tvrinfo.ro

Sunetul drujbelor a răsunat toată ziua la Câmpulung Moldovenesc.

Austria, Norvegia și Suedia s-au dovedit concurenți redutabili, țara noastră fiind reprezentată de cinci fete de la Colegiul Silvic din oraș: Diana, Petronela, Ana, Iuliana și Ioana.

Doborârea e probă nu doar pentru forță, fiind nevoie și de viteză. Mai sunt însă în concurs, pe lingă încercările practice, unele care implică recunoașterea speciilor forestiere ori decupajul arborilor.

La finalul competiției, fiecare țară participantă plantează câte cinci puieți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Ăă, deci: nu ar fi fost mai de bonton ca sunetul melodios al drujbelor să fi sunat la Câmpulung Suedezesc sau ăla Austricesc?
  Fudulia = prostie ne costă, bre.

 2. Campioni la drujba sunt cei din harcov care au chelit codrii romanilor de parca ar fi venit cu ei in coviltirele trase de martoage.

 3. „când e vorba de talent și dăruire. ”

  -abnegatzie,
  neprecupetzit effort,
  asa se exprimau ji’dovii in propaganda ceaushista;

  „cu ales devotament si netzarmurita daruire
  aducem un prinos de recunoshtinta”
  putem continua pana redacit a Cotidianu va voma schwaorma primita pt. articol.

 4. „drujba” este o marca ruseasca (mai precis,sovietica). In toata lumea se cheama „fierastrau cu lant”. Lb romana nu prea suporta cuvinte compuse,totusi inventez un cuvant:firlant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.