Fostul procuror Iacobescu: În cazul ALRO s-a dat șpagă 10 milioane de euro

Fostul procuror Eugen Iacobescu, mătrășit din sistem după ce ar fi descoperit implicarea lui Mircea Băsescu în afacerea „mondială”, a afirmat joi seară la Antena 3 că în celebrul dosar ALRO, în care procurorii s-au grăbit să dea NUP, s-a dat o șpagă nu de 4 milioane de euro, ci de 10 milioane de euro.

La afirmația făcută de moderatorul emisiunii cum că procurorul Cirprian Nastasiu a declarat că în cazul ALRO s-a dat o șpagă de 4 milioane de euro, Eugen Iacobescu a replicat: „De 10 milioane de euro”.

Banii ar fi ajuns la cei care au negociat, potrivit fostului procuror.

Eugen Iacobescu a dezvăluit zilele trecute că are un martor cheie care care ştie absolut tot despre acest caz, martor care este dispus să vorbească.

Dosarul Alro a fost închis de procurori în 2010.

Ancheta în cazul ALRO a fost deschisă pentru suspiciuni de subminare a economiei. Miza afacerii controversate era obținerea unor tarife preferențiale la energie pentru ALRO Slatina. În afacere, s-au vehiculat numele lui Theodor Stolojan, Elena Udrea, Doru Cocoş.

Grupul Marco, deținător al fabricii ALRO, a fost acuzat că a reușit să-și creeze o rețea de sprijin atât la Președinție, cât și la Parlament, care să susțină interese rusești din domeniul energiei.

Elena Udrea, șefa Cancelariei lui Traian Băsescu la acea vreme, a fost acuzată că a intervenit la Președinție în favoarea grupului ALRO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8556 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.