Cercetătorii de la Imperial College din Londra au descoperit că un consum frecvent și regulat de avocado este asociat cu un risc redus de a dezvolta diabet. Aceste rezultate au fost publicate în revista Science Direct.
Studiul a inclus 6.814 persoane cu vârsta cuprinsă între 45 și 84 de ani, care au fost recrutate între 2000 și 2002. La fiecare 18 luni, cercetătorii au evaluat sănătatea participanților și au actualizat informații despre obiceiurile lor alimentare. Experimentul a fost finalizat în 2018.
Studiul a constatat că subiecții care au mâncat avocado au avut mai puține șanse de a dezvolta diabet decât cei care nu au mâncat avocado. Testele de sânge ale participanților au arătat că avocado a ajutat la menținerea nivelului stabil de glucoză din sânge. În diabetul zaharat, glucoza din alimente nu este absorbită de organism și se acumulează în sânge, ceea ce poate avea un efect toxic asupra pereților vaselor de sânge, a fibrelor nervoase și a organelor interne.
Se crede că proprietățile protectoare ale avocado se datorează conținutului său de fibre, care sunt carbohidrați complecși care nu sunt absorbiți în timpul digestiei. Fibrele încetinesc absorbția altor carbohidrați, ceea ce ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge în diabet. În plus, avocado conține acizi grași mononesaturați, ale căror efecte pozitive asupra organismului uman sunt încă în studiu.
@ „parere…”, 07 nov. 2023 la 17:39
„…ce e verde intens reduce”…
Dă steagu’ Profetului ce părere ai? Hă?