Fructul care te scapă de diabet

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au descoperit că un consum frecvent și regulat de avocado este asociat cu un risc redus de a dezvolta diabet. Aceste rezultate au fost publicate în revista Science Direct.

Studiul a inclus 6.814 persoane cu vârsta cuprinsă între 45 și 84 de ani, care au fost recrutate între 2000 și 2002. La fiecare 18 luni, cercetătorii au evaluat sănătatea participanților și au actualizat informații despre obiceiurile lor alimentare. Experimentul a fost finalizat în 2018.

Studiul a constatat că subiecții care au mâncat avocado au avut mai puține șanse de a dezvolta diabet decât cei care nu au mâncat avocado. Testele de sânge ale participanților au arătat că avocado a ajutat la menținerea nivelului stabil de glucoză din sânge. În diabetul zaharat, glucoza din alimente nu este absorbită de organism și se acumulează în sânge, ceea ce poate avea un efect toxic asupra pereților vaselor de sânge, a fibrelor nervoase și a organelor interne.

Se crede că proprietățile protectoare ale avocado se datorează conținutului său de fibre, care sunt carbohidrați complecși care nu sunt absorbiți în timpul digestiei. Fibrele încetinesc absorbția altor carbohidrați, ceea ce ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge în diabet. În plus, avocado conține acizi grași mononesaturați, ale căror efecte pozitive asupra organismului uman sunt încă în studiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

4 Comentarii

  1. Știam că, absolut tot ce e verde intens reduce riscul creșterii. Au punctat doar pe avocado?

  2. @ „parere…”, 07 nov. 2023 la 17:39
    „…ce e verde intens reduce”…
    Dă steagu’ Profetului ce părere ai? Hă?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.