FSI „Spiru Haret” şi Federaţia Educaţiei Naţionale au fuzionat

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” şi Federaţia Educaţiei Naţionale şi-au anunţat, joi, fuziunea, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Sinaia, noua structură sindicală urmând să reprezinte interesele a peste 90.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar şi universitar.

“Este o dorinţă exprimată de către membrii de sindicat, o dorinţă mai veche a lor şi liderii de sindicat din cele două federaţii sindicale au avut curajul necesar pentru a lua această decizie. Am ales şi ziua de 24 ianuarie, o zi cu o semnificaţie deosebită pentru poporul roman şi sper ca ceea ce am făcut noi să fie un semnal pentru întreaga mişcare sindicală din România, că liderii de sindicat pot să înţeleagă din gestul nostru că forţa noastră este dată până la urmă de numărul membrilor de sindicat, de modul în care ştim să reacţionăm atunci când puterea se comportă discreţionar astfel încât în momentul de faţă vorbim de o federaţie sindicală care va reprezenta interesele a peste 90.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar şi universitar”, a declarat pentru NewsIn Marius Nistor, preşedintele noii structuri care poartă numele de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, preluat de realitatea.net.

Nistor a mai arătat că principalul obiectiv al noii federaţii este acela de a le arăta membrilor săi că liderii de sindicat răspund intereselor lor. “Principalul obiectiv este acela de a le arăta colegilor noştri din sistem că liderii de sindicat răspund intereselor lor, că ţin cont de dorinţele exprimate de ei, că dorim să oferim o alternativă pentru mişcarea sindicală, o soluţie fiabilă, realizând o federaţie puternică şi, bineînţeles, ca efect al acestei acţiuni, vom deveni un partener de dialog social mult mai puternic, astfel încât niciun reprezentant al Ministerului Educaţiei sau al Guvernului să nu-şi permită să ignore punctele de vedere exprimate de noi în numele celor peste 90.000 de membri de sindicat”, a spus Nistor.

Preşedintele noii federaţii a mai prezentat şi care sunt principalele probleme pe care aceasta şi-a propus să le rezolve în perioada următoare. “Avem în plan în momentul de faţă clarficarea problemelor legate de efectele nedorite ale Legii Educaţiei Naţionale, vrem să clarificăm problemele legate de faptul că există foarte multă confuzie în sistem vizavi de constitutirea Consiliilor de Administraţie, de salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, nu sunt clarificate problemele legate de acordarea sporurilor pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar, problema gradaţiei de merit pentru personalul didactic auxiliar care, conform Legii Funeriu, nu ar trebui să beneficieze de aşa ceva, deci o nedreptate care trebuie corectată în regim de urgenţă. De asemenea, deblocarea posturilor din vacante din învăţământul preuniversitar. Acestea sunt o mică parte din problemele pe care ne-am planificat să reuşim, prin negocieri cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Guvernului României, să le rezolvăm în interesul sistemului şi al membrilor noştri de sindicat”, a mai spus Nistor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.