Funcționar la Fisc, mai bogat decât firmele pe care le controlează

Pentru mulți patroni din București modul în care Marius Simion Gaga a ajuns șef-adjunct la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București e un mister. Și totodată un coșmar deoarece omul acționează după legile lui.

Prezența lui Marius Simon Gaga ca șef-adjunct la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București i-a luat pe mulți patroni bucureșteni prin surprindere. Mulți nu știu cum fostul șef al Corpului de Control al ANAF s-a aciuit pe la această instituție, dar cei mai mulți sunt scandalizați de faptul că omul e mai bogat decât ei.  “Eu unul nu înțeleg cum un funcționar la Fisc nu este controlat de organele statului pentru modul în care a făcut averea, în timp ce noi plătim zilnic impozite către stat și sunt asaltați de controale”, ne-a declarat un patron din București.

Reamintim faptul că declarația de avere a lui Marius Gaga, de acum un an, arată că acesta avea trei terenuri, 62 de apartamente la Constanţa şi Cluj, bijuterii şi ta­blo­uri în valoare de 450.000 de euro. Aceasta este averea pe care o deţinea oficial fostul şeful al Corpului de Control de la ANAF, Marius Simion Gaga.

Patronii întreprinderilor mijloci din București mai sunt scandalizați și de faptul că firma lui Marius Simion Gaga, Piomar Development SRL, le face concurență. “În ce țară s-a mai pomenit ca firma unui funcționar public să facă concurență firmelor pe care funcționarul le controlează? Noi am sperat că odată cu schimbarea guvernului Ungureanu se va schimba și modul în care guvernul privește situația economică a societăților comerciale din această țară. Nu știm cum actualul ministru al Finanțelor, Florin Georgescu, nu a încercat să scape de oamenii cu pete de la Fisc. Pentru că un patron nu se lovește în activitatea sa de ministrul Finanțelor, ci de oamenii cu funcții mai mici din Finanțe. Degeaba face guvernul politicii economice, dacă oamenii din finanțe fac tot ce știu ei”, ne-a declarat un alt patron din București,

Reamintim că  „între 2009 şi 2011, de exemplu, cifra de afaceri a firmei Piomar Development SRL s-a umflat de trei ori. Evenimentul semnificativ care a avut loc în această perioadă era numirea lui Marius Gaga în funcţia de şef al Corpului de Control de la Fisc, în aprilie 2009. Astfel, în 2009, Piomar a avut o cifră de afaceri de 10.904.078 RON, zece salariaţi şi un profit de 15.663 RON. În 2010, cifra de afaceri a sărit la 30.906.942 RON şi profitul la 1.849.973 RON. şi numărul de angajaţi a crescut, la 33. Pînă în 2009, cifra de afaceri a societăţii lui Gaga a fost de 10,93 milioane RON (în 2008), 9,6 milioane de lei (2007), 5,15 milioane de lei (2006), trei milioane de lei (2005) şi 917.951 lei (2004, anul înfiinţării”).

Într-un material publicat la începutul acestui an cotidianul.ro arăta ce se întîmplă cu concurenţii Piomar (firma lui Marius Gaga) cărora nu le place să piardă în faţa lui Gaga. Întîmplător, ajung să ia amenzi uriaşe de la Fisc. În iulie anul trecut, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat un contract de 81,4 milioane de euro cu un consorţiu de patru firme din care face parte şi Piomar Development. Celelalte trei erau Azvi, Straco Group şi Tractebel Engineering. Obiectul contractului era modernizarea drumului naţional 73 Piteşti-Cîmpulung-Braşov, pe o porţiune de 103 kilometri. La acea licitaţie au participat şase consorţii, dar oferta celui din care face parte Piomar a fost singura acceptată. O singură asociere din cele şase a făcut contestaţie. Este vorba despre cea compusă din firmele lui Dorinel Umbrărescu, unul dintre baronii asfaltului. Umbrărescu, câştigător obişnuit al licitaţiilor de la CNADNR, nu s-a lăsat aşa uşor şi a insistat. Mai întîi a contestat decizia Companiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, unde a pierdut. Ulterior, a mers mai departe cu contestaţiile la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis şi ea în aprilie anul acesta că Umbrărescu n-are dreptate. Potrivit unui articol publicat pe 25 septembrie de gandul.info, ANAF a decis apoi să-i confişte lui Umbrărescu 2,85 milioane de euro şi să-i aplice amenzi de 40.000 RON pentru că ar fi comercializat en detail combustibili fără licenţă. Baronul asfaltului declarat la acel moment că Fiscul nu se duce «la cei care au treaba rezolvată» şi «stă de un an în controale» la firmele lui.

Menționăm că de afacerile făcute de Marius Gaga cu statul nu s-a legat nici o instituție până în prezent. Nici procuratura, nici DNA, nimeni. Iar Marius Simion Gaga continuă în tot acest timp să controleze firmele mijlocii din București, firme care sunt mai sărace ca el. Și să le și concureze. „Curată economie de piață” în România încurajează ministerul Finanțelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.