Risipa alimentară continuă să fie o problemă. De pildă, mulți dintre români în continuare se duc către zona ofertelor de 3 la preț de 2, care de multe ori au un termen de valabilitate foarte scăzut sau cumpărăm foarte mult și nu avem unde să depozităm în condiții corespunzătoare, atrage atenția președintele Infocons, Sorin Mierlea.
„Shopping-ul impulsiv cu care ne-am obișnuit de fiecare dată până la urmă duce și la această risipă (…). Dacă ne uităm pe Eurostat, suntem campioni și la risipă alimentară, dar suntem campioni și din punct de vedere al stării proaste de viață, al unei calități a vieții foarte slabe”, a declarat Mierlea, la B1 TV.
„Această risipă, dacă ne uităm pe statistica Uniunii Europene și statistica națională, mai ales în zona aceasta a populației unde câștigurile nu sunt foarte mari, aruncăm foarte mult, în condițiile în care dăm, ca și cuantum din salariu, undeva cam 35% – 45% din venituri se duc pe mâncare, iar din aceasta, din păcate, 25% ajunge la gunoi”, a mai spus președintele Infocons.
Carnea pe cale de expirare în supermarket este transformata în cârnați si mici sau fezandata cu sosuri si scoasa la vanzare.Puii si legumele nevândute ,mancare vândută la „împinge tava”.Ce nu se vinde în magazin ajunge la gunoi.Donatii nu se fac pentru a nu învață lumea la pomeni și a o forță sa cumpere.Putinii romani care arunca mancare , nu știu ce e munca adevărată.
Astăzi 6 mai 2024 deschid supermarketuile la ora 9 ! Dar vedeti ca nu are Franzela ! Abia marti 7 mai 2024 are Franzela ! Ca lucrează Fabricile de Pâine abia de Luni 6 mai 2024 de la ora 24 !
se vede ca esti teoretician. Daca bei 3 cafele pe zi in cat timp consumi 24 de pliculete 3 in 1 care are garantie pana in 2025. Pt cresterea vanzarii sunt ”puse” la reducere cu 30% in ziua, cand scade vanzarea la supermarket…Nu tot ce-i la reducere este ca expira e o politica precum acele perioade de reduceri in restul magazinelor, pt a stimula vanzarea si pt ca pretul real este mult mai mic decat cel pus la inceput. De ce nu dau magazinele faliment dupa ce reduc cu 50% articolele? Mai mult de ce sa cumperi de la second cand poti cumpara ceva nou la reducere. In perioada de Post si datorita modei vegane scade consumul de carne si pretul la promotie este pt a stimula vanzarea nu pt ca au rebuturi. Numai ca totul e teorie deja saptamana viioare un lant va avea niste carne de vita cu 110 leu/kg „proaspata” de la capatul lumii.
PS pt marele profesor. Intai sa mananci ceea ce-ti prepari zilnic si apoi sa dai lectii. Atata timp cat mananci in oras si datorita celor bine platiti restaurantele au marit preturile de oamenii decenti cu greu mai accepta sa intre in ele, ar fi decent sa taci, altfel devii un para… util unor invartitori.
Mu arunc un gram de mancare ,am vecini care au animale . Eu le dau painea uscata si resturile alimentare iar ei imi dau oua si cate un pui de casa.
Abia pe 25 decembrie 2024 supermarketurile sunt închise si pe 1 ianuaie 2025 ! Pana atunci supermarketurile sunt deschise zilnic ! Spor la Cumpărături !
Sunt minciuni la televizor ca platesti mai mult cu repartitoarele de caldura ! Cu repartitoarele la caldura platesti o suma mai mica de doar 130 de lei pentru 1 calorifer in Functiune la doua camere ! Cu repartitoarele de caldura platesti mult daca ai 4 camere 6 calorifere in Functiune si 4 persoane care locuiesc in lcuintza la bloc !
Mierlea vine de la mierlit?Alt prost n-ati gasit…..’Sucesuri’
Cea mai mare greşeală e să te duci la supermarket cu burta goală, fiindcă instinctiv cumperi de 2 ori mai multe lucruri decât ai nevoie.