Gabriel Oprea, apărat cu dinții de încă un lider de sindicat din Poliție

Încă un lider de sindicat îi ia apărarea lui Gabriel Oprea în cazul morții poliţistului de 28 de ani din coloana care îl însoţea pe vicepremier. Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, s-a declarat dezamăgit într-o intervenție la Digi24, de martorii care au arătat acuzator, sub protecţia anonimatului, în cazul accidentului. Sindicalistului i se pare că vicepremierul este „răstignit” și susține că nimeni nu l-a obligat pe polițistul mort să urce pe motocicletă şi să deschidă coloana demnitarului.

„În momentul în care ar fi considerat că nu se poate deplasa în siguranță, el putea refuza, se retrăgea pur și simplu și nimeni nu îi imputa nimic”, a spus Toader Paraschiv, secretarul general al S.N.P.P.C., la „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

„Niciun membru de sindicat nu a sesizat vreodată că ministrul Oprea săvârşeşte vreun abuz. Acum e total aiurea, în loc să vedem cauzele concrete ale accidentului, încercăm să aflăm de ce poliţistul s-a aflat într-o anumită misiune. Niciun polițist de la Poliția rutieră nu e obligat să se urce pe o motocicletă”, a susținut liderul de sindicat.

În opinia sa, comunicatul de la poliție lămureşte situaţia în care s-a aflat coloana oficială la vremea respectivă. „Eu știu că s-a oprit coloana atunci, în momentul ăla, s-a dat dispoziție, s-a luat legătura cu Raed Arafat, am discutat astăzi cu factorii de conducere din minister, mai mult decât atât, vicepremierul a dat personal dispoziție echipajului să rămână acolo”, a relatat Toader Paraschiv.

Oprea se întorcea de la o întâlnire, spune comunicatul Poliției Capitalei. Unde era urgenţa?, a fost întrebat liderul de sindicat. „Probabil acest lucru îl vor stabili procurorii, pentru că am înțeles că se face o cercetare și în mod clar se va stabili locul și care era urgența. Dar atâta timp cât legea prevede acest lucru, probabil la vremea când s-a făcut regulamentul nu aveam viceprim-ministru ca să se stabilească că și el ar avea dreptul la escortă”, a răspuns Toader Paraschiv.

Un martor a declarat pentru Digi 24, sub protecția anonimatului, că vicepremierul Gabriel Oprea se folosește de girofarurile Poliţiei Rutiere oricând vrea: „În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou… pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.