Gabriela Firea: „Dacă există cea mai mică acuzaţie care mă priveşte direct, nu voi ezita să mă retrag!”

O nouă ieșire a ministrului Familiei Gabriela Firea în scandalul azilelor groazei. Firea respinge unele acuzații la adresa sa, afirmând că „USR nu se poate abţine şi se caţără iarăşi pe drama unor oameni”. Asta după ce Cătălin Drulă i-a reproşat premierului Marcel Ciolacu că a încurajat „clanurile mafiote din Ilfov cu ramificaţii în PNL şi PSD”.

„USR nu se poate abţine şi se caţără iarăşi pe drama unor oameni. Aşa au apărut aceşti politicieni în viaţa publică şi tot aşa vor să continue, câştigând capital din tragedii! Acum aceşti politicieni îmi cer insistent demisia, dar sunt ultimii care pot face asta, nu au dreptul moral să ceară demisii atât timp cât susţin în funcţie primarul general în mandatul căruia o femeie a murit sfâşiată de câini fără stăpân. Pe el şi pe mâna lui dreaptă nu i-au considerat vinovaţi, morali sau direcţi, pentru această tragedie! Nici pentru copilul lovit de o statuie în holul instituţiei, rămas cu sechele după accident. Aceasta e miza lor, să-şi susţină primarul general care trimite bileţele scrise de mână la Urbanism şi incită la fals în documente, uzurpare de calităţi oficiale, care este declarat incompatibil şi multe altele. A pierdut şi ocazia de a tăcea pe un subiect tragic şi care nu-l privea în niciun fel”, a scris Gabriela Firea, duminică la Facebook.

Ea spune că „este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni şi pentru persoane cu dizabilităţi! Justiţia şi instituţiile care au atribuţii să îşi facă treaba, să scoată la iveală responsabilii şi să-i tragă la răspundere”.

„Dacă există cea mai mică acuzaţie care mă priveşte direct, nu voi ezita să mă retrag! Până atunci, oare chiar crede cineva că eu aş fi putut închide ochii la asemenea suferinţe dacă aş fi ştiut? Nu pot să înghit la nesfârşit toate acuzaţiile nefondate şi neverificate care mi se aduc în spaţiul public, care îmi vizează întreaga familie. Toată viaţa mi-am dedicat-o oamenilor! Am ajutat oameni ca simplu cetăţean, ca jurnalist, în orice funcţie publică pe care am deţinut-o şi stă mărturie toată activitatea mea, toată viaţa mea. „Oamenii pe primul loc!” nu a fost pentru mine un simplu slogan de campanie, ci un crez. Nu am ezitat vreodată să întind o mână de ajutor şi îmi cunosc sufletul sute, mii de oameni pe care i-am sprijinit în toţi aceşti ani. Sunt un om cu iubire şi frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire şi frică de Dumnezeu. Nu suntem nişte farisei! Credinţa ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume şi prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Şi este tragic pentru întreaga societate creştină dacă am ajuns să fim persecutaţi că purtăm cruci la gât, cinstim icoane şi spunem «Doamne ajută»!”, a completat Firea.
Aceasta a adăugat că nu este „un produs artificial, umflat cu pompa în campanii electorale” şi nu se poate fura, înşela sau abuza de oameni cu acordul ei.
„Nu sunt un produs creat artificial, umflat cu pompa în campanii electorale prin sume enorme, inclusiv acum 3 ani, pentru «Noul Bucureşti», pe care nimeni nu le-a investigat. Cine mă cunoaşte, cine a interacţionat cu mine măcar puţin ştie asta. Cu acordul meu nu se poate fura, nu se pot înşela sau abuza oameni! Tocmai de asta unora le este teamă de mine şi de asta nu mă vor în funcţii publice, dar asta e o altă discuţie. Trebuie să apăr tot ce am construit în aceşti ani, tot ce am făcut pentru români, pentru bucureşteni şi tot ce vreau să fac în continuare. Este total nedrept să fiu scoasă ţap ispăşitor. În aceste zile sunt prezentate atât de amestecat imagini, informaţii, fapte din acest dosar doar pentru ca oamenii de acasă să nu mai înţeleagă nimic. De fapt să înţeleagă exact ce îşi doresc minţile cenuşii care se folosesc politic de acest necaz”, a completat Firea.
„Nu mă scuz, doar răspund concret tuturor minciunilor din aceste zile:
– Consiliera mea NU A FOST ANGAJATĂ, NICI ŞEFĂ de azil! Potrivit propriei declaraţii dată în dosar şi care a fost prima ajunsă în presă, nu a avut cunoştinţă despre activităţile din centre, funcţia în asociaţie a fost onorifică şi nu a avut vreun beneficiu pentru asta.
– Sora mea NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuţii în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilităţi. Sora mea NU A FOST ANGAJATĂ, COLABORATOARE SAU ŞEFĂ DE AZIL cum mincinos s-a afirmat la unele posturi tv. Se ocupă de ani de zile de domeniul educativ al copiilor.
– NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociaţia care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilităţi.
– Inculpatul din acest dosar NU A FOST ŞOFERUL MEU. La Primăria Capitalei acest bărbat nu a fost şoferul meu, ci a lucrat ca şofer la Administrativ şi pentru alte persoane. Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul etc.
– Inculpatul din acest dosar nu are legătură de rudenie cu familia mea. NU ESTE FINUL nostru, NU ESTE NEPOTUL nostru.
– Inculpatul din acest dosar NU A FOST VREODATĂ membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din judeţul Ilfov sau Bucureşti. Deci, NU AVEA CUM SĂ CONDUCĂ filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanţi, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulţi.
– Ministerul pe care îl conduc NU ARE ATRIBUŢII pentru acreditarea şi/sau controlul căminelor de bătrâni şi/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi, nu intră în atribuţiile ministerului.
– M-am interesat şi Primăria condusă de soţul meu NU ARE ATRIBUŢII pentru a verifica aceste centre şi NU A FOST ANUNŢATĂ de situaţia acestor persoane. Este vânturată o hârtie trimisă către Serviciul Urbanism, dar care nu informa despre vreun om neglijat sau abuzat, ci despre lipsa acordului vecinilor pentru o astfel de activitate, care se solicita în cazul apartamentelor din blocurile de locuit, conform legii.
– NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi eliminate ONG-urile din monitorizarea acestor centre. NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi numite persoane în funcţii în domeniul social, cu atribuţii în domeniul adulţilor.
– Familia mea NU ARE AVERI ascunse. Tot ce am adunat este din funcţiile private şi publice pe care le-am deţinut. Nu din ilegalităţi!”
Gabriela Firea a mai precizat că are încredere în Justiţie.
„Am încredere în Justiţie! Am încredere că anchetatorii au identificat vinovaţii! Am încredere că Guvernul a luat cele mai bune decizi ca astfel de fapte condamnabile să nu se mai întâmple şi voi sprijini aceste eforturi, acolo unde are atribuţii instituţia pe care o conduc”, a conchis Firea.

Liderul USR Cătălin Drulă a afirmat, în contextul în care Marcel Ciolacu a precizat că sistemul trebuie schimbat, cu referire la cazul bătrânilor torturaţi în azile, că acest sistem are mai multe feţe şi nume – ministrul Familiei Gabriela Firea, ministrul Muncii Marius Budăi, preşedintele CJ Ilfov Hubert Thuma, ş.a.m.d. El l-a acuzat pe liderul PSD că a încurajat clanurile mafiote din Ilfov care au ramificaţii în PNL şi PSD şi a tolerat la masa Guvernului persoane care au făcut „bani murdari până şi din suferinţa bătrânilor trataţi ca în lagăre”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

48 de Comentarii

 1. Sa te iei de Gabriela Firea si de ministrul muncii pot numai zdrentele de la partidul de buzunar numit pompos usr! Nu vor reusi absolut nimic! Iar Mucusor de la capitala si cu Ioana D’arc de la sectorul 1 trebuie sa dispara definitiv din viata publica a capitalei ! E varza Romania!

 2. Fireaaaa! Ai uitat ca, cine se scuza se acuza inconstient fara sa isi dea seama?

 3. Gabriela Firea: „Dacă există cea mai mică acuzaţie care mă priveşte direct, nu voi ezita să mă retrag!Si ma voi arunca in urma trenului, ka Karenina”
  In foto: Sarmancur in rolul Joker (The Dark Knight), cand i-a mancat painea lui Heath Ledger crezand ca Pandele,ca au intrat rusii
  Mari figuri,mari minciuni; primarul trebuie sa stie TOT ce e la el in comuna, mai ales pe unde terorizau batranii amicii Duamnei Sarmancur,care-i vine ca sotie

 4. De onoare ai auzit t….o? Sa it i spun ce e ? Onoare …e trasatura celor cu adevarat drepti.

 5. Cine-o-mbarca pe tipa? Nu-i nimenea care s-o ajute sa iasa din mahala? Oribil. Rochie de seara (despre care nu se stie daca-i un capot), si ursuleti cu pompoane. Alaturi de-o mutra fara pic de inteligenta. Într-un interior baroc, dar c-o masa-n PVC, un cufar si-o veioza „revolutionara”, marturia „transparentei” … politice.

 6. Vai, dragă, am uitat să-ți spun, așa bine-mi pare că am scăpat de sârma aia din pardon, nici nu știu cum a ajuns acolo, la fel cum nu știu deloc ce e cu istoria asta cu handicapați din Voluntari, și nici bărbată-miu habar n-are. Vreau să fie foarte clar, noi am câștigat cinstit milioanele de euroi, și acum vor să ne dăm demisia. Ei bine, nu ne-o dăm și nu ne-o dăm!

 7. Fireo s-a umflat gogoașa, a plesnit buboiul, s-a expandat nelegiuirea de supt poalele tale! Nu e vorba de cea mai mică acuzație, este vorba despre cea mai mare acuzație, că supt Cupola ta mafiotă a Bucureștilor și Voluntarilor a erupt cea mai mare nelegiuire a zilelor noastre, exterminarea bătrânilor ca la Treblinka! Și știai, n-avea cum să nu știi! Există doar o dilemă pentru tine fripturisto: A fi, sau a nu fi? Aceasta este întrebarea. A nu fi, părerea mea!!!

 8. Cetatenii au dreptul la opinie sau psd le-a anulat acest drept? Nesimtire crasa abjectia asta cu amenintarile si datul in judecata! Esti politician, opinia cetateanului este suverana! Cetateanul trebuie doar sa te voteze si este obligat sa te laude chiar daca guvernul din care faci parte l-a adus la sapa de lemn? Mi se pare greu de inteles cat tupeu poti avea sa iesi intr-un asemenea moment si sa ameninti presa, opozitie, cetateni. Insasi reactia la acest articol-tacerea suprema-este dovada cum ca dictatura nu este departe. Rusine!

 9. „Vedeți ce oameni răi sunt in Romania?
  În timp ce eu transpiram de muncă la ministerul familiei și al bătrânilor tineri ,când îi ajutam să urce carucioarele ,cârjele și protezele in autobuzele care decolau spre și dinspre Iași la Cuvioasa iar soțul pregătea de cu seara pachete cu apa de foc plată bieților pacienti ba ne mai deranja și un dulap sas cu rugamintile lui inepte de a -i pupa mânerul când ne numește pe funcții- azilele astea din sectorul 1 +Voluntari ,Balta Alba,etc. ne trag in acest scandal fals și ne distrug fericirea casnică ca si atunci cand mancand din porția unui bătrân azilant m-au otrăvit cu un fier la intestinul gros-parcă.
  Nu mai bine rămâneam la A3 la rubrica -vremea și timpul cu tov.căprar.Radu zis tudor iar acum eram cu copiii la cnn voluntari?
  Bă da ce proști am fost! ”
  -extras din broșura
  „Dacă nu noi,cine?” madam firea-pandele.

 10. Azilul e o jignire pt moldoveanca, o inteleg ca e revoltata… cand era primarita dadea autorizatii de demolare pt construire pe spatii verzi care valorau zeci de milioane!

 11. Lipseste epiderma. Este inlocuita cu șorici. Daca prietena ta, șoferul tau, sora ta au legatura directă cu ororile, tu nu ai, esti alba ca zapada? Tu nu te intrebai cum de le-a crescut rapid nivelul de trai? Presupun ca participati toti la nunti cu manele, botezuri, etc, ca sunteti manelisti in esența voastra. Chiar nu ti-ai pus intrebari de unde provin banii? Madam, ororile nu s-au intamplat la Auschwitz, s-au intamplat la Voluntari. Asa spuneau si nazistii, nu stiu ce se intampla in lagare. Sa va fie rusine. Ati transformat in clanuri interlope toate institutiile statului. Sa va fie rusine. Ne alungam copii de aici ca nu au loc de neamurile si cloaca voastra infecta.

 12. Din ce spune pe aparatul bucal propriu doamna FIREEA trebuie sa fim convinsi ca dansa nu se cunoaste nici pe….dansa.Si ca Pandele este venit cu Entreprise de pe planeta maimutelor.Tare imbecili ne mai cred politrucii astia.Sau poate chiar suntem.

 13. G Firea chiar da dovadă de mult tupeu și nesimțire cînd susține că nu Sint probe împotriva ei din momentul in care toate acestea merg către familia ei.Chiar nu mai vrem sa plătim din banii noștrii in funcții publice un asemenea monstru precum ea.

 14. Eu zic sa te dai oleacă in spate și să speri că nu vei fi „agățată” direct. Lepre pesediste!

 15. Indivizii pentru care cinstea și morala sunt fleacuri, care nu se tem de scandal, de oprobriul public, de violență sau de pușcărie, au un imens avantaj asupra restului lumii.
  Da, în ciuda legilor scrise și nescrise ale Civilizației, dereglații câștigă! Cel mai adesea.

 16. Ministerul familiei stim ca este condus de madam Firea si la fel stim ca acesti batrini care fac parte din familiile noastre ,au fost torturati.

 17. UzsR eul de la cotidianul impreuma cu ciugfuliciul capitalei !

 18. GABY, las-p JOS, ca macane.
  TREBUIA sa stii.
  Impreuna cu TOTI Ailalti SEMNIFICATIVI din Capuu’ TREBILOR in Romania.

  Ca SE STIA, este chiar Scandalul EXPLODAT acum, SE STIA demult.

  Astea sunt abureli, ca nu stiai.

 19. Pai mai direct decât sora sa și șoferul ei ce poate fi? Eu zic sa mai facă niște mătănii că poate vede legatura

 20. In Mexic sunt inca asasinati numerosi politisti si jurnalisti stau in calea cartelurilor de mafioti.
  In Romania nu e nevoie cel mai mare cartel de mafioti mituieste mogulii de presa jurnalistii asculta de mogul care asculta de statul mafiot. Pana si Seful statului a recunoscut adevarul despre mafie.

 21. PSD ul in toata splendoarea lui. Comunistii exterminau copiii prin orfelinate, urmasii lor, prin azile.
  Astia au intentie de vot 35%. Sunt convins ca procentul se va pastra.

 22. Nu sunt un simpatizant al Firei, n-am votat-u si nici n-o sa o votez!Dar campania neostalinista a presei dirijata de fractiunile sorosiste serei -usere A DEPASIT ORICE BUN SIMT- vezi acuzatia schizofrenica cu batranii drogati si stropiti cu insecticid de oamenii Firei Acum puteti vedea-prin minciunile care la debiteaza-in toata splendoarea ei care sunt conservele din presa ( scrisa si tv) cu mana la chipiu Nici un cuvintel insa de zecilor de morti de la aceste aziluri din ilfov in perioada (plandemiei) guvernarii usr-pnl Iar orice initiativa de a pune in discutie si aceasta parte a scandalului azilurilor de batrani sunt CENZURATE PS Credeti dvoastra ca toate minciunile dezvaluite de tzatza Firea ,in cadrul acestei operatiuni speciale secu-usr o sa le ia cineva in consideratie?

 23. Tanti e buna de angajat pe post de sperietoarea la vie scoate capul pe fereastra s-o rupa la fuga stolurile de grairi si ciorile.

 24. Spunem cu cine esti prieten ca sa-ti spun cine ești! Amarata femeie si tupeista , dar plina de ea si fara smerenie . O adevarata politiciana de Romanie distrusa , cu soferul care astazi e mare patron de azile , un specialist intre speciali . Doamna Pandele nai nici o vina , doar merite si dreptate , bucurestenii deabea asteapta sa te voteze ca primbarita si sutitoare .

 25. Suspiciuni REZONABILE … 🙂
  NU ?
  Daca SE va vrea pana la capat, REZONABILELE se vor articula in PROBE irefutabile …

  MAGARIILE sunt asa de mari, ca SCARBA se ridica la Ceriu …
  Ca se intampla si la ALTE Capisti ale CRIMELOR, este irelvant : daca LE STII, zi-ne si noua.

  NU ?

 26. „Stia, mah, stia … Crezi tu ca nu stia !” (citat dintr-un binecunoscut interlop, fratele unui alt binecunoscut interlop)

 27. Tantiii…de ce mai este un ‘minister al familiei bastinase’ daca nu are in fisa de lucru problemele fiintei umane de la insamantare pan’ la inmormantare?!?…asta-i o intrebare grea si pentru Guvern.

 28. In foto Alba ca Cocaina promitind mediei ca daca pun batista pe tambalul Auschwitzului Fireakenau din Voluntaria,orasul crimelor, le arata ca ursula-etul,cecul si multiple pupupu din gurita-i tencuita
  Cum poate fi un femeie atat de fatarnica,are avere in milioane de euro,se poate duce unde vede cu ochii,ca Sorin Oprescu

 29. Cum se numeste ministerul gabrielei? Al familiei si protectiei sociale. Cine e primar in Voluntari de cand lumea si pamantul? Pandele. Stiau sau nu stiau? Au tolerat? S-au facut ca nu vad pentru ca se impartea spaga?

 30. @livia:eu cred ca toate firmele din Voluntari au cota parte la platit omagii conducatorului iubit Costel Pandele,un bir deloc symbolique si” voluntar-i”,pocitania platea mai sus, sa ramana sotia-aratare in carti pentru PMB
  Iar ca primar sa nu sti fiecare invarteala din comuna Voluntari dupa 24 de ani de primarit,chiar ne iau de prosti

 31. Ai facut o promisiune capcana, madam Firea! Astia iti vor gasi o mie de vini, dar dovedirea lor va fi lasata sa curga la calendele grecesti..

 32. Oameni buni, primariile toate localitatile , din toata tara sunt fiefuri ale interlopilor. Ce face DIICOT? Tara asta e terminata.

 33. Făă, drama acelor oameni a fost creata de acoliții tăi și ai lui Negoița grobianul. Voi sunteți autorii dramelor acelor oameni. Voi, recunoaște. Sunteti ca nazistii. La procesul de la Nurenberg si ei spuneau ca nu stiau ce se intampla in lagarele de exterminare.Nu inteleg de ce cetatenii tarii nu reactioneaza la mizeria voastra umana

 34. De poze vulgare ca aceasta avem nevoie. Nici dreaqul nu-si poate retine voma !

 35. Ce se mai pozeaza madam Sarma. Nu se stie daca usr se catara iarasi pe drama unor oameni dar un lucru este cert ca psd profita de drama unor oameni. Acei oameni mureau batjocoriti la cateva sute de metrii de conacul individei.

 36. Atit Pandele cit si madam Firea, trebuiesc destituiti din functiile lor imediat ! Nu se poate trece cu vederea ca acesti doi, care aveau o asemenea responsabiliate pt. oameni, sa isi bata joc de parintii si bunicii nostrii ! Dati afara ,judecati ,condamnati pt. faptele lor, iar averile dobindite ilicit de ei ,confiscatate !

 37. Firea Gabriela incalca grav atributiile sale de serviciu ,referindu-se la o ancheta penala in curs,incalcind interdictia legala de a influenta public ancheta.
  Se erijeaza in aparatorul Ligiei Gheorghe care a fost vicepreședintă a Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz în perioada 2020 – martie 2023,până să ajungă la Ministerul Familiei fara a face această mențiune în declarațile de avere depuse în calitate de consilier al ministrului familiei.
  1.Prietena de 25 de ani a GF ,nu a fost angajata „onorific”ci facea parte din consiliul director,a lucrat deci in asociatie si afirmatia că și-ar fi dat demisia din Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz încă din martie 2022 este falsa!Ancheta CIM Media și Buletin de București, stabileste ca in realitate, Ligia Gheorghe a ieșit din asociație la două zile de la publicarea primei investigații despre neregulile din centrul asociației ei din Pipera, adică pe 26 ianuarie 2023, conform investigației semnate de jurnalistul Ovidiu Vanghele.
  Firea Gabriela este complice la fals si uz de fals privind declaratia sub semn.privata data de Ligia Gheorghe si la parchet .
  2.Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, sora Gabrielei Firea, conducea Asistența Socială din Voluntari chiar în perioada abuzurilor de la cele trei azile ale groazei, cf.anchetei CIM si Buletin de Bucuresti!
  Imediat după apariția investigațiilor, sora ministrului Firea s-a transferat, iar acum lucrează la DGASPC Ilfov.Între furnizorii privați care ar fi trebuit verificați de oamenii din subordinea Nelei Vica Andrieș la DAS Voluntari se regăsește și Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz.
  3.Firea Gabriela este nasa fiicei Ligiei Gheorghe.
  Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii,principiu inaplicabil,invocat de catre un politician al „statului de drept” aflat pe „dinafara” legii in Guvernul Romaniei!

 38. „sa isi bata joc de parintii si bunicii nostrii ! ”

  Tu unde erai cand astia faceau ce zici ca faceau ?

 39. Vai tu fata…..puschea pe limba cum sa demisionezi nu facusi nici vechime…..!!!!!!

 40. Axioma cea mei modernă: Dacă nu știi nimic înseamnă că ești nevinovat! Ce mișto! Nimeni nu știe nimic!

 41. rromanii sunt prea prosti sa recunoasca o actiune de distrugere de imagine, sa se dea 3 pasi in spate sa-si dea 2 palme si sa vada imaginea de ansamblu. Firea, buna/rea, urma sa se inscrie la alegeri pentru Primaria Capitalei, si sa-l puna in cap pe Frigusor Ecologistu’ Dan. moment in care toata clientela USR-isto PNLista care l-a pus acolo, urma sa fie expusa public pentru contractele invartite pe acolo, plangeri penale, dosare facute publice, deranj mare pentru toti libtarzii lingai si sugatori la UE. in rRomania, ca intr-o republica bananiera, presa te scoate vinovat in fata opiniei publice pana esti dovedit nevinovat si poate nici atunci. ca si-n „vestu’ civilizat” e suficient ca presa sa te dea drept violator, fraudator, epilator, corupt, „trafic de influenta”, „foloase necuvenite”, prea multe case, spion, colaborator al secu, ce mai e acuma la mod esti „anti-stiinta”, anti „schimbari climatice”, „anti depravati si devianti sexuali” si e suficient sa distruga o cariera politica. In timp ce Petrov e ridicat in slavi ca a condamnat comunismul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.