Gest de aplaudat al unei asociații în sprijinul copiilor cu cancer

Cadre medicale de la Institutul Oncologic Bucureşti vor asigura, cu sprijinul unei asociaţii, îngrijiri medicale la domiciliu unor copii bolnavi de cancer care au domiciliile în Capitală şi în judeţele Ilfov, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Aproximativ o sută de copii care făceau naveta la spital pentru a primi tratament vor fi trataţi şi monitorizaţi acasă, prin grija a patru medici şi 10 asistenţi, programul fiind susţinut financiar din donaţiile primite de către Asociaţia Dăruieşte Aripi.

„Prin deplasarea echipelor medicale la domiciliu, micii pacienţi nu mai sunt nevoiţi să facă nenumărate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament. Programul de îngrijiri de proximitate lansat de Asociaţia Dăruieşte Aripi este total gratuit pentru copii şi familiile lor, fiind susţinut prin campanii de strângere de fonduri. În prima etapă, aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicală va fi formată din 4 medici şi 10 asistente de la IOB. Selecţia cazurilor se va face în funcţie de criterii de prioritate medicale şi sociale (de exemplu: nevoia de paliaţie, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale)”, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Dăruieşte Aripi.
Iniţiativa acestui demers aparţine ONG-ului, scopul acesteia fiind îmbunătăţirea şanselor la viaţă şi sănătate, prin accesul la servicii medicale gratuite la domiciliu. Vizaţi sunt în special copiii bolnavi din familiile din zonele rurale defavorizate.

Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruieşte Aripi la Constanţa, în 2018. Tratamentele la domiciliu din regiunea Muntenia sunt finanţate, în primă etapă, de o bancă.

„Suntem încrezători că prin acest parteneriat vom reuşi să oferim copiilor o parte din îngrijirea de care au nevoie şi pot beneficia la domiciliu, într-un mediu cunoscut lor, în care să se simtă apropiaţi de lucrurile familiare şi de persoane dragi lor. Pe lângă starea de confort de care sunt convins că vor beneficia, respectarea calităţii actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Secţia de Oncologie Pediatrică din cadrul IOB reprezintă o garanţie pentru un tratament adecvat”, a declarat managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, medicul Bogdan Tănase.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. Acesta ar fi rolul ONG-urilor,sa ajute,să facă bine,e atât de simplu!Nebunul planetei,Soros,le-a schimbat destinația și le-a transformat în mecanisme ale terorii,dezinformării,urii și în grupuri de delapidare a banului public.

  2. o-en-ge-uri sataniste. pe de-o parte ei sunt cauza cancerului copiilor („vaccinuri” aduse de cercieeeel in draci dupa lovitura de stat), apoi vin sa „le intinda” o mana. cate cazuri de cancere avea Romania pe vremea dictatorului, hm? mai ales la copii…? ipocrizie, crima, perversitate. asta sunteti. aceste asociatii, fundatii ar trebui pur si simplu maturate. de unde vin banii? hm?

  3. @ Batrinul -ONG-le sunt practic niste partide mai mici ce traiesc din banul public. Cel putin la noi in Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.