Gogoși kenyene

Toată România ironizează vizita africană a președintelui Klaus Iohannis. Nu și Iohannis care pare că ia în serios întâlnirile de pe Continentul Negru. În prima declarație susținută la Nairobi, în Kenya, prima țară din periplul african, Klaus Iohannis a declarat: 

Kenya este unul dintre prietenii tradiționali ai României în Africa de Est și un partener economic și sectorial din ce în ce mai relevant pentru noi“. Relevant?

Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, citate de Euronews, în 2022, exporturile României către Kenya au fost de 16 milioane $, către Tanzania de 1,5 mil $ și către Cabo Verde de 476.000 $.

Și dacă tot a ajuns până acolo, președintele nostru s-a apucat să se umfle puțin în pene:

România este clar cel mai important culoar de export pentru produsele agricole din Ucraina. Noi contribuim semnificativ la creşterea capacităţii de tranzit, pe calea ferată, pe drum şi mai nou pe Marea Neagră. Am facilitat deja exportul a peste 30 de milioane de tone de produse agricole din Ucraina către pieţele globale, foarte multe din aceste produse au ajuns în state din Africa însă eu cred că putem să facem mult mai mult şi de aceea am decis să fac acest turneu african”.

Așteptăm declarațiile din următoarele state aflate pe traseul vizitei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

11 Comentarii

 1. Poate mai bine vizita ,,magazia ” de palmieri a lu’ necoiță de la S3 București , acolo sunt îngropați 140 de MILIOANE de EURO ? Și putea merge să vadă șpalmeri cu un otobuz privat , marca fiREA , nu mai cheltuiam și pe avioane de lux private, MI, SPP, SRI, SIE, pie, mie și alte servicii de stat sau private?

 2. Bivole, tu te lauzi cu comertul ucrainienilor? Tu reprezinti Ucraina? Poate te basculeaza avionul de lux la Bahmut si scapam de tine.

 3. Iohannis Africanu’…pupăza parcă era venită de la circ…ne facem dracului de râs cu măscăriciul ăsta…

 4. Domnul nu vrei tu sa o

  întrebi pe mamuta ta bine ,amesteci lucrurile fără cap!

 5. Africa este un continent foarte interesant si o viitoare piesa grea in arhitectura economica si de securitate mondiala care se naste. Beleaua e ca al nostru are probabil alte prioritati prin zona, gen safari si plaja. Ca altfel nu-si lua nevasta la remorca, ci cativa ministri si sefi de companii. Da’ de unde nu e nici Dumnezeu nu cere!

 6. omu se pregateste de pensie si cum este harnic ar putea lucra in continuare ca agent de vanzarea graului ukrain in africa

 7. Bine ca nu i s-a cantat lui Klaunus imnul vechi „Te slavim Romanie, pamant stramosesc”, ca tot e la moda asta cu „Slava(Ukraniei)”. Ba, neterminatilor, ce a fost Romania pe timpul lui Ceausescu, n-o sa mai fie niciodata.., cu toate minusurile de democratie..

 8. Deci unii „vînd pielea ursului din pădure”, iar – din discurs – klaunul vinde cerealele Ukrainei în Afrika via Rrromînika! Ce înseamnă să fii sluga amerlocilor, bre……[Rumburak]

 9. Asta toacă banii populimii.pe vizite inutile..ca și el,de altfel…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.