Google anunţă lansarea Gemini 2.0, noul său model de AI generativă

Google a anunţat miercuri sosirea Gemini 2.0, cel mai avansat model al său de inteligenţă artificială (AI) generativă de până acum, conceput pentru a concura cu alţi giganţi ai tehnologiei într-un sector în creştere rapidă, transmite AFP.

Potrivit CEO-ului Google şi Alphabet, Sundar Pichai, această nouă versiune ar trebui să deschidă „o nouă eră” a AI generativă, capabilă să uşureze în mod direct viaţa de zi cu zi a utilizatorilor.

Noua versiune Gemini este în prezent accesibilă doar anumitor utilizatori, în special dezvoltatorilor, înainte de o lansare pe scară mai largă, la începutul lui 2025, conform Google. Compania intenţionează apoi să o integreze în gama sa de produse diferite, cum ar fi motorul său de căutare, dar şi în mai multe limbi.

„Gemini 2.0 reprezintă capacitatea de a face informaţiile mult mai utile”, a subliniat Sundar Pichai într-o postare pe blog în care a anunţat Gemini 2.0, remarcând capacitatea noului model de a înţelege un context, de a anticipa şi de a lua decizii pentru utilizator.

Google, precum şi Open AI, creatorul ChatGPT, şi Meta, compania-mamă a Facebook, şi chiar Amazon sunt angajate într-o cursă pentru dezvoltarea, la viteză maximă, a unor noi modele de AI generativă, în pofida costurilor masive şi a îndoielilor cu privire la utilitatea lor reală pentru societate în acest stadiu.

Recomanda

5 Comentarii

  1. Sunt uluit de capacitatea ai-ului de ce poate face la această oră dar sunt uimit de ce va putea face in viitor … să integrezi AI-ul intr-un sistem de stat nu va fi decât un consultant va putea face plăți va primi plătiți va transfera plăti va deschide uși fizica va trimite salariile va putea fi vameș casier șofer de tren va putea pune diagnostice ….nu știu câți înțeleg că este extrem de capabil este uimitor ….in viitor va fi capabil să genereze filme imagini să reproducă voci reale …..

  2. Si cum ramane cu incalzismul. Ai si Cloud sunt pe cale sa prajeasca planeta din cauza consumului excesiv de electricitate. Maine poimaine ne pun la opait cum ne-a pus pe vremuri Ceausescu, de data asta nu sa alimentam industria ci AI-ul. AI-ul este bun pentru procese industriale dar nu pentru stalinismul global care promite sa ne prajeasca daca nu ne imputinam ca sa fie mai putin septel de supravegheat.

  3. In niciun caz nu va înlocui clasa politică, pentru CA „sistemul” se va opune! 😉
    Altfel, vor începe denigrările, apoi scurmarea in scurta istorie AI, greșelile făcute, și bineînțeles declarațiile despre … Legionari!
    In afară de reducerea consumerismului, optimizata de AI, turma poate fi înlocuită în relațiile cu clienții tot mai puțini, mai ales după decimarea celor care au ieșit la pensie și a celor care nu mai apuca )), cu toate că au cotizat cu speranța că se vor bucura de câțiva ani , , ultimii desigur …înainte ca sa fie „îngrijiți” cu medicamente „bune”in sistemul de îngrijire finală a sănătății.

  4. mai pleaca werner in concediu lasa chatgpt sa raspunda la telefoane si sa guwernezE

  5. AI ar putea sa faca in mod corect si impartial foarte multe lucruri, insa nu va fi lasat. Poate deja sa faca filme, dar s-au scandalizat actorii de la Hollyood pentru ca isi pierd painea. Poate sa inlocuiasca sistemul de justitie, dar nu va fi lasat pentru ca multi si -ar pierde salariile uriase si pensiile speciale, si nu ar mai putea cercurile de interese sa dea lovituri de stat folosind CCR.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.