Groapa de gunoi a Europei UNITE

Un pas înainte și trei înapoi, încât România a ajuns în mâinile te miri cui. În absența unei justiții funcționale, cu instanțe de pe alte planete hotărând arogant și criminal în numele statului român, în spețele încredințate, societatea românească a fost deposedată de minime criterii. Moral, intelectual, religios, cultural, etic românii au fost împinși la periferia periferiei.

Una dintre gropile de gunoi ale Europei se află cu certitudine în România. Toate demonstrațiile publice, toate morile care au măcinat istoria post-comunistă, toate opaițele sărmanilor majoritari, rămase aprinse în furtunile captivității, au fost nimicite nu de Ion Iliescu, simbolul principal al eșecului post-totalitar, ci de Klaus Iohannis. Abandonul României aparține tocmai celui care părea să fie salvatorul și negociatorul european veritabil.

Încotro se va îndrepta administrația și politica românească după mandatele de ghips ale lui Klaus Iohannis?

Regimul Iohannis este într-un eșec total care urmărește să se salveze prin criza sanitară, cu spălatul pe mâini și distanța socială, adăugând, mai nou, laptele și mierea fondurilor europene. In tot slalomul președintelui Iohannis este iluzia măririi și negocierii statutului post-președinție, exact ca în cazul lui Traian Băsescu ajuns la ICCJ sub pseudonim.

PSD urcă în top, cu asistență specializată, probabil prin înțelegerile oculte, acelea care au permis ca un personaj redutabil ca starul guvernamental d-na Dăncilă, să se arunce în golul campaniei prezidențiale.

Ce relație are Klaus Iohannis cu viața cotidiană din România? Zero. Un uriaș zero, terifiant. Imaginea unui om izolat în cetatea sa cu ziduri tot mai inexpugnabile, de veritabil impostor civic, fără suflet, fără relaționare, un manechin în vitrina unui magazin abandonat de regulamentele restricțiilor.

Dacă vii dinspre Viena spre București, trecând prin atipica Ungarie, drumurile devin tot mai înguste, încât te întrebi, nu ce caută România în Europa, ci, la ce oră, ce minut, ce zi, sirenele, vocile, clopotele țării noastre vor chema românii la îndeplinirea obligațiilor de conștiință. S-a ajuns prea departe!

România a ajuns un veritabil teren de vânătoare a propriilor cetățeni, printr-un mecanism oficializat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 22
Ioan Vieru 1325 Articole
Author

7 Comentarii

 1. SUGESTIVA FOTOGRAFIE!IN ACORD CU TITLUL ART.”GROAPA DE GUNOI A E.U!MERITAM !

 2. „PSD urcă în top, cu asistență specializată, probabil prin înțelegerile oculte”. Nu urcă în niciun top. Oamenii îi văd părtași la ceea ce s-a întâmplat până acum și văd că îi cântă în strună lui Johanis. Cu așa lideri PSD nu mai face guvern în următorii ani!

 3. Iohannis continua politica de distrugere a tarii initiata de Petrov.
  Doar nebunii au vazut in aceasta alogena gluga de coceni salvarea Romaniei.
  Cat de santajabil a fost PSD, incat a fost convins sa-i faca jocul acestui parazit social, s-a vazut si inca se vede.

  Nu avea cum sa reziste intaiul escroc al tarii fara sustinerea, chiar si tacita, a celorlalti vanzatori de tara.
  Doar tomberonisti!

 4. Da nu i-au parait nadragii de Sibiu de la atata efort intelectual?Ghinion.

 5. Mă întreb și eu de la o vreme cu ce au greșit părinții, strămoșii de a trebuit să apară acest om fără empatie de oamenii pe care-i conduce. Nu se gândește că va răspunde pe lumea cealaltă pentru aceasta sau poate mă înșel, atâta poate atâta face, se lasă copleșit de camarilă. Poate va zice la judecată n-am știut, n-am priceput… dar Isus a spus jos afară cu lacomii, zgârciții, cei fără dragoste de semen și dacă nu ești capabil nu te așeza în capul mesei, așa cum le-a spus și apostolilor.
  eu nu cred că, ca și profesor de vocație nu mai citește, nu se informează
  Doamne dă-i minte și pe mine iartă-mă!

 6. Ha,ha, Important este ca am gasit vinovatul.
  Vinovat si de sistemul ticalosit din Romania, mereu perfectionat de la o generatie la alta !

 7. Da , „România a ajuns în mâinile lui Iohanis . În absența unei justiții funcționale, cu instanțe de pe alte planete hotărând arogant și criminal în numele statului român, în spețele încredințate, societatea românească a fost deposedată de minime criterii. Moral, intelectual, religios, cultural, etic românii au fost împinși la periferia periferiei.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.