Guvernul va bloca şi anul viitor angajările din sectorul public

Guvernul va bloca şi anul viitor posturile din sectorul public prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, condiţie pentrurecuperarea pierderii salariale din sistemul bugetar, a anunţat, duminică, premierul Emil Boc.

„Încadrarea în acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal înseamnă că, în 2012, România trebuie să continue politica de a ocupadoar un singur post vacant din şapte, pentru a putea începe, din 2012, recuperarea salarială şi a ajunge, încetul cu încetul, la salariile de dinainte de tăiere. Obiectivul nostru este ca, începând cu ianuarie 2012, să începem să recuperăm ce mai este de recuperat din pierderilesalariale din 2010, nu deodată, ci treptat”, a spus Boc într-o videoconferinţă susţinută cu prefecţii.

El a atenţionat că recuperarea salarială este condiţionată de limitarea angajărilor în sectorul public, înregistrarea unei creşteri economice de cel puţin 3,5% anul viitor şi încadrarea într-un deficit bugetar de 3%, scrie MEDIAFAX.

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.

Decizia a fost menţinută atât în 2010, cât şi în 2011.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.