Hoți de cărți de patrimoniu, capturați în România

Patru persoane au fost reținute de polițiștii români, iar alte trei arestate în baza unor mandate internaționale, într-un dosar care vizează furtul unor cărți de patrimoniu și bunuri electronice din străinătate, în care prejudiciul depășește 2 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, marți, 28 de percheziții în județele Iași, Neamț, Suceava, Brașov, Bihor și în municipiul București, la domiciliile unor persoane suspectate că sunt implicate în mai multe furturi din țări ale Uniunii Europene.

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea unor furturi de cărți de patrimoniu și bunuri electronice din societăți comerciale și depozite amplasate în special în Anglia, dar și în alte state din UE.

„În urma activităților desfășurate, au fost descoperite mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probantă în cauză, fiind instituite și măsuri asigurătorii. Au fost reținute 4 persoane, iar față de alte 3 au fost puse în executare mandatele europene de arestare emise pe numele lor”, spune IGPR, într-un comunicat, remis miercuri presei.

Activitățile polițiștilor români s-au derulat în cadrul unei acțiuni care a avut loc simultan în România, Anglia și Italia, având ca scop destructurarea grupării infracționale bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Si ma rog ce cautau in Romania ? Aici gasesc ,, investitori ” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.