Ilie Şerbănescu: Anul 2012 va fi mai greu decât 2011, nu există fundamentele unei creşteri economice

Anul 2012 va fi mai greu decât 2011, iar plata pensiilor şi salariilor ar putea deveni o problemă dacă accesul la finanţare va fi din ce în ce mai greu de realizat, a declarat miercuri, pentru Agerpres, analistul economic Ilie Şerbănescu.

„Anul 2012 va fi mai prost din toate privinţele decât 2011. Pentru români, care şi-au cam terminat proviziile, anul va fi mai greu deoarece vor resimţi din ce în ce mai acut criza”, crede analistul economic.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, acesta preconizează o stagnare neexistând condiţii de creştere economică.

„Este deja al 4-lea an de criză economică. Nu are din ce să se producă creşterea economică în 2012, după părerea mea”, a consideră Ilie Şerbănescu.

Acesta spune că, teoretic, există posibilitatea ca, în cazul unor probleme de asigurare a finanţării externe, să nu poată fi plătite salariile şi pensiile.

„Teoretic, dacă avem probleme cu asigurarea finanţării, este posibil să avem probleme cu plata pensiilor şi salariilor. Tot teoretic, putem apela şi la sumele disponibile din acordul cu Fondul Monetar Internaţional, dar nu cred că vom fi lăsaţi să o facem”, a explicat economistul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.