Ilie Stoian: Vremea orcilor

Ultimul raport emis de Banca Mondială referitor la țara noastră, intitulat ”Diagnostic sistematic de țară actualizat-România”, este categoric:

În mare parte din cauza emigrației, România a înregistrat o scădere și o îmbătrânire a populației și a forței de muncă. Populația României a scăzut de la 22,8 milioane la 19,1 milioane între 2000 și 2021 și se preconizează că va scădea la 17,8 milioane, până în anul 2030.

În ultimii 10-15 ani au emigrat mai mult de 2 milioane de români reprezentând aproape 20 % din forța de muncă, mulți definitiv, ceea ce a dus la decalaje de competențe, deficite de forță de muncă în roluri-cheie (de exemplu, medici), cereri salariale distorsionate și scăderea productivității reale a muncii.

Întrucât românii care emigrează sunt de obicei mai tineri și cu un nivel de educație mai ridicat decât populația rămasă, societatea românească îmbătrânește și suferă de pe urma unuia dintre cele mai grave exoduri.”

La rândul său, Eurostat constată că ”față de 2008, a crescut cu 144 % numărul românilor care au cel puțin o facultate și care trăiesc într-un alt stat. Mai mult, numărul românilor absolvenți de liceu sau școală profesională care trăiesc într-o altă țară a UE a crescut de la 806.000 persoane, în 2008, la 1.437.000 persoane, în prezent.”

Însă, exodul românilor în occident continuă; atenție, în occident, nu în Rusia cea mult lăudată de unii, dovadă că românii nu dau nici doi bani pe acea țară!

Dar de ce ar rămâne în România acești tineri? Au motive? Au perspective? Care sunt ele? Puteți numi câteva? În cine să se încreadă? Pe cine să se bazeze? Puteți numi pe cineva? Nu puteți, pentru că în țara asta e aproape pustiu. Adevăratele valori, adevăratele conștiințe au dispărut.

Rememorați primele dezbateri electorale, dinaintea alegerilor de la 20 mai 1990. Își mai amintește cineva despre eleganța prestațiilor lui Ion Rațiu sau Radu Câmpeanu? Dar despre coerența ideilor exprimate de ei, își mai amintește cineva? Până și nenorocitul de Ion Iliescu, beneficiind de experiența lui de partid, avea un discurs civilizat. Păcat că a fost într-atât de toxic, încât a fixat România pe harta neputinței. Dar chiar și așa, tot se putea discuta cu el. Acum, cu cine poți discuta?

Nu vedeți că e vremea orcilor? Nu vedeți că România devine precum mlaștina puturoasă în care, la fel ca orcii lui Tolkien care fabricau arme, politicienii de acum se pregătesc să arunce viitorul țării la gunoi utilizând ca arme pumnii, urletele și minciuna? Vreți să vedeți ce viitor ni se propune? Iată:

La 28 septembrie, după cum se anunță pe pagina oficială a partidului SOS, condus de senatoarea Diana Șoșoacă, aceasta a ținut un discurs la ceva ce s-a dorit a fi o Conferință organizată la Belgrad (de ce m-aș mira!?), de Mișcarea Euroasiatică Internațională.

Notând că la evenimentul prezentat pompos ”conferință internațională” nu au participat decât cca 30 de persoane, după cum se poate constata în imaginile publicate de bzi.ro, și că alături de doamna senator a fost prezent și unul dintre ”experții” în presă chiloțărească, adică nefericitul de Luis Lazarus, să subliniem că această Mișcare Euroasiatică nu este altceva decât o construcție politico-propagandistică înființată de nimeni altul decât Aleksandr Dughin, propagandistul șef al lui Putin, mișcare care, printre altele, are menirea de a interveni prin manipularea informațiilor în țările din fostul lagăr socialist, în interesul guvernului de la Moscova.

Și ce a spus acolo doamna senator Șoșoacă? Desigur, a deplâns ajutorul pe care România îl dă Ucrainei. Desigur, a deplâns aparteneța României la Uniunea Europeană și la NATO, precum și distanțarea de Rusia, care ar trebui, în opinia sa, să ne fie din principalul aliat. Desigur, numindu-se, a spus că e singura care poate salva România, Europa, planeta, universul. Dar, demonstrând arta de a-și da cu stângu-n dreptul, a mai spus și lucrurile astea:

Dacă România ar ieși acum din UE, s-ar dezintegra imediat, pentru că nu mai are nimic: ne-au distrus industria, agricultura, toate societățile de stat au fost demolate sau vândute pe nimic, deși sunt de securitate națională: energie, ape, resurse etc, pământul este vândut la străini, jumătate dintre români sunt alungați din țară și trăiesc pe tot mapamondul construind economiile altor state”.

Citatul merită o mică analiză. În primul rând, doamna Senator acuză în continuare străinii pentru că România a fost devalizată, omițând, sunt sigur, în mod voit, că noi am fost fraierii care am pus averea țării pe tavă, pentru a fi cumpărată. Dacă a uitat cum s-a făcut, să își aducă aminte de momentul în care s-a semnat preluarea activelor Petrom de către OMV, pentru că a fost de față. Ba chiar, au spus unii, a făcut parte și dintre cei care au consiliat tranzacția!

Apoi, iată, preferă ca România să se dezintegreze, decât să mai rămână în UE, pentru că pledează pentru asta. Dar, dacă vorbim despre dezintegrare, nu cumva în primul rând Rusia dorește tot lucrul ăsta? Nu cumva, Rusia promite Ardealul retrocedat ungurilor? Nu cumva, tot Rusia, vede o singură Moldovă, condusă de o marionetă a Moscovei? Și, nu cumva, Rusia vede România redusă doar la dimensiunea Munteniei și Olteniei, pentru că potrivit intenției de creare a unei zone panslaviste, Dobrogea ar trebui retrocedată Bulgariei? Ba da. Au tot spus lucrurile astea propagandiștii de acolo, de ne-am săturat. Doar Diana Șoșoacă nu s-a săturat, ba, mai mult, depune eforturi în acest sens.

Pentru că, după ce anunță triumfalist că votul suveranist din 2024 va însemna ”60-70 % din opțiunea electoratului” (Hi-hi!), anunță și obiectivul asumat și pentru care militează, citind probabil din documentele primite de la Moscova, prin intermediul Ambasadei Rusiei la București pe care o vizitează constant. Iată adevărata intenție a doamnei Șoșoacă și a celor care o direcționează:

De aceea vă propun refacerea Polului Balcanic pentru ca împreună să ne păstrăm credința, istoria, tradițiile, familia tradițională, iubirea de seamăn și suveranitatea națiunilor noastre”. Chiar așa? Nu cumva, amintirea acestor valori sunt doar praf în ochi?

Bineînțeles, toate acestea sunt lucruri frumoase, ni le dorim cu toții, subsemnatul chiar crede în ele, dar îmi aduc aminte de comuniștii care, înainte de alegerile din 1946, strigau ”Vrem guvern democrat/Guvern al poporului”, ei, care se pregăteau să instaureze dictatura comunismului sau, dacă vreți, urletele soldaților ruși, odată pătrunși în Ucraina: ”Mâinile sus, am venit să vă salvăm!”

Tocmai de aceea să subliniem că, de fapt, printr-o manipulare de sorginte bolșevică, pe care o practică la perfecțiune doamna Șoșoacă, credința, istoria, tradițiile, familia, iubirea de seamăn și suveranitatea nu sunt amintite decât pentru a masca adevăratul obiectiv: Crearea unei structuri geopolitice ca replică la Uniunea Europeană și la NATO, sub conducerea Rusiei, o structură cu caracter slav, în care România să fie inclusă.

Știind bine ce a însemnat Rusia pentru România, știind bine ce a însemnat comunismul pentru credința care a fost aruncată la gunoi și pentru bisericile demolate, ce a însemnat pentru istoria schimonosită de Roller, ce a însemnat pentru tradițiile interzise, pentru familiile aruncate în pușcăriile comuniste, pentru adevăratul patriotism transformat într-un naționalism-comunist infect, fetid și pentru anihilarea oricărei urme de suveranitate, prin punerea țării la dispoziția Rusiei, atunci, întreb: Cât ar însemna ele în fața rușilor? Nimic!

Dar, credeți că tinerii instruiți din România nu cunosc toate aceste lucruri? Chiar dacă par ei cu capetele în nori, credeți că nu le simt? Credeți că nu știu că alături de senatoarea Diana Șoșoacă, foștii turnători la securitate, Dan Puric și Marian Munteanu ori Sorin Constantinescu, acel lobbyst al proprietarilor de firme de jocuri de noroc și case de pariuri, toți trei deveniți ideologi ai partidului AUR, susțin și ei aceleași idealuri și în niciun caz un proiect care să limpezească România, care să o scoată din marasmul în care au aruncat-o iresponsabilii care au condus-o până acum? (Că tot veni vorba, ce ideologi și-a găsit și Simion, doi turnători și unul de la păcănele!)

Ba da, știu. Tocmai de aceea pleacă din țară și tocmai de aceea vor pleca și în continuare, parcă citândul pe Jaques Prevert (Războiul): ”Rămâneți voi, cretinilor/ Să cântați, să defilați”.

Chiar! Realizați cine va mai fi în România, peste câțiva ani? Mulți bătrâni și leneșii care vor sta pe mai departe cu mâna întinsă la guvern, pentru a primi ajutoare. De-asupra lor, drept clasă conducătoare, vor fi orcii aidoma celor numiți mai sus, care vor fi folosiți pe post de Ana Pauker multiplicată la nivel național, postacii și comentacii semidocți care vor avea în continuare rolul de a acuza orice opinie adversă, atenție!, nu rolul de a iniția un dialog, ci doar de a acuza, și găștile de bătăuși precum cei din galeria ”Uniți sub Tricolor”, care vor fi folosiți ca instrument de coerciție, împotriva celor care nu vor dori să se încoloneze.

Pentru că e vremea orcilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

34 de Comentarii

 1. Matale, nea Ilie, pari ca esti exemplul clasic de votant care insista sa faca uz de ,,dreptul” de se da cu capul de zid, fix in acelasi loc, fix cu aceiasi cerbicie psihotica (desi, vad ca apar niste regrete), pari ca esti adeptul autoritatilor gaunoase, ai standarde diferite pentru situatii similare, esti conformist cu „conventiile sociale” stabilite dar absurde, cauti raspunsuri, sens si iluminare in figuri arhetipale gresite. Pari ca esti genul celui caruia, cine-i poate oferi iluzii, devine cu usurinta stapanul lui. fara suparare

 2. Doamen cat de mult vreau sa fie balcanizata Rromania si Valahia sa fie independenta si sper ca dumeneata marele ‘filozof’ cantaret la chitara o sa ramana permanent in Ardeal si sa ne lasi pe noi oamenii normali in pace.

 3. „… românii nu dau nici doi bani pe acea țară!” (e vorba, bineinteles, despre Rusia, cosmarul nocturn dar si zilnic al numitului Stoian) … Dar pe articolele matale oare ai impresia ca da cineva „doi bani” ? Si apropo, paradoxal : ca din intimplare conducatorii pe care-i injuri (pe buna dreptate !) si pe care-i critici nu sint oare filoucraineni si antirusi, cel putin in declaratii si luari de pozitie ? Nu oare ei, alaturi de sinistrii lor inaintasi, au adus Romania in haznaua in care ne aflam ?

 4. I. S. idiotul de serviciu ..!! de ce nu” canti ”tu, la alta masa ..?

 5. Dle Stoian, din incisiva Dvs analiza a politicii sekukuriste romanesti lipseste SeMe Yohn/Ivan, fapt ce va NIMICESTE IREMEDIALBIL analiza!!! Oare aceasta amnezie, ca tot ati adus vorba de AGENTII SOVIETICI, are vreo legatura cu PROPAGANDA Aur demarata direct,
  pe fatza de Nea Cornel si PROFI? Va era teama ca va blocheaza campionii democratiei? ShoshoTroaca se zbate pe la blogurile sekuku
  marginalizate si face ceea ce nu-si permite niciun AGENT SOVIETIC, spune vreo 40% din realitate, restul fiind ACOPERIREA Sekuku si Comintern, dar face concurenta PROFI-lor care isi leaga criticile de pretinse intentii ANTISOVIETICE ale regimului!!! Ati adus vorba de Luigi Lazar RUS-ul fara a detalia ca e omul de casa al Sekuku basoid-yohanoide cu antecedente contrarevolutionare prin 1989-1990, alaturi de balconarii lu Marinica Munteanul!!! Agentul Rus care a ingropat INSCENAREA DE SINUCIDERE a lui Condrea!!!
  Nu credeti ca deosebirea dintre AGENTII SOVIETICI SeMe Yohn/Ivan si ShoshoTroaca consta in faptul ca primul se dezice de sine insusi, in timp ce al doilea e consecvent prosovietic ca mostenitor al BARD-ului ceausist si creator al primului partid oficial al Sekukuritatii, Wadim!!! Cum aschia nu sare departe de trunchi, fetitza BARD-ului a tradat-o pe ShoshoTroaca trecand la Aur…

 6. …mama, ce analiza!…romanii migreaza din 90, cand soso so simion se jucau in tarana dar a dracu intuitie mai are neamul asta, de-atunci stiau ca vin suveranistii la putere si-i lasa saraci lipiti!…da matale unde ai fost cand tara era distrusa, inclusiv de expiratii eleganti la care faci referire in articol?…

 7. SOSoaka Sveranizda e cel putin cu 10 clase peste SSmion Suveranizdul ,dar amandoi se adapa din Fontana Suveranizda a lui Ceausescu,pentru care cei 2 C au fost impuscati ca niste caini de sclavii Rusiei Gorbacioviste acum 34 de ani in procesul horror de la Targoviste
  Obesia ramane azi Rusia e Suveranizda la randul ei,si vrea sa imprastie suveranismul in lumea fosta Est-Comunista ,cu comunismul a dat faliment
  Alte masti,aceiasi piesa !

 8. D-le Ilie Stoian, e ceva adevăr în ceea ce ați scris, dar și dvs omiteți în mod conștient că avem și o propagandă occidentală la fel de toxică ca cea rusească. Și că nici unii, nici alții, nu ne vor binele, suntem folosiți de cei pe care îi alegem protectori. Așa a fost de-a lungul istoriei poporului român. Acum contribuim la apărarea și bunăstarea Occidentului, mâine… vom vedea în ce barcă ne vom afla. Un lucru foarte important este părăsirea corabiei înainte de a se scufunda. Dacă vom avea această abilitate, vom supraviețui, dacă nu, ne vom prăbuși împreună cu protectorii. Vor fi costuri în orice variantă, să sperăm că vor fi cât mai mici.

 9. Mai Ilie! Care-i diferenta intre a bate cu pumnul in masa (Visinski) si a ameninta cu dosar penal (cativa licurici, mai mari si mai mici)?
  Marea majoritate a celor plecati din tara definitiv sunt ceauseii. Nascutii intre 68 si 89 au acum 55-34 de ani. Sunt plecati din tara de cel putin 20 ani (multi inainte de admiterea in UE). Au lucrat putin in Romania, cat sa se califice, nu au vechime aici si nu se vor mai intoarce. Insa, propaganda platita ameninta mereu cu colapsul sistemului public de pensii cand ceauseii vor implini varsta. Minciuni nerusinate. Ceauseii, cu cateva rare exceptii nu vor avea drept de pensie aici pentru ca nu au contribuit minim 15 ani. Nu aveau cum.
  Si tu, pe Sosoaca asta o socotesti amenintare pentru viitor? Sau ai zis-o asa, la misto…

 10. Folosirea cuvântului orc în titlul unui articol în care se înfierează Rusia și susținători mai mult sau mai puțin reali ai acesteia de pe plaiurile noastre e o dovadă a „adevăratei credințe” și împarțialitate a autorului. Despre partidul doamnei Șoșoacă reprezintă pentru România ceva din puzderia de partidulețe care se fac datorită vanității celor ce le înființează și rezistă doar datorită nevoii de scandal a presei doar cât persoana respectivă poate fi folosită ca „bau, bau” pentru populație.Domnule Stoian cred că ar trebui să scrii cu aceiași mânie proletară și de ajutoarele aberante date părții celelalte fără niciun control care au destabilizat bugetul, au adus FMI-ul la București, despre raportările despre inflație care sfidează bunul simț al celui ce se lovește zilnic de creșterile de prețuri și de treburile noastre zilnice care au cu adevărat un rol în viața românului de zi cu zi și las-o pe senatoare în „circul ei” căci dacă voi nu ați alimenta-o propagandistic ea nu ar exista decât pentru un cerc mic și nesemnificativ de persoane.

 11. Parca ati fi frati cu stupizenia adevarata .Romania este parte a UE , parte a democratiilor lumii ,parte a NATO , parte a nevoilor personale de miscare , de invatare , de calificare si recalificare , pe anumite meserii , fara de care tara nu se poate dezvolta .Cetatenii vin si pleaca functie de interese asa cum se intimpla peste tot in Europa si in lumea civilizata .Nu intelegeti ce s-ar intimpla cu Romania daca nu am fi parte a acestor legaturi statale si militare ? Nu cu multa vreme in urma un conducator de Partid a dorit sa fie rege doar peste Vlasca si Teleorman oferind maghiarilor autonomia Tinutului Secuiesc .Fara aceasta apartenenta Romania nu mai există .Nici macar nu stiti cit de norocosi am fost sa aparem acum 100 de ani ca si natiune unitara .Votati tot felul de a(i)uriti si o sa pierdeti tot ce aveti acum .

 12. Creșterea și promovarea orcilor a început cu Monica M. Și superlativul creație ei și a lui T. Băsescu balena orcă Codruța K.

 13. Vă tot plîngeți că ați ajuns colonie șî „măCiuca bătăilor”, da’ voi ce faceți, bre?
  I’o’-te: Zeppelin tocma’ a fost DAT-AFARĂ dă la Foaya dă Ambalat Pește a GheSepisdelor dă șwitzerienii ringhiri! DE CE? I’o’-te ce ne spune iel: „mîndru că am fost coleg, în redacția Gazetei, cu atîția oameni de calitate, profesioniști curajoși și onești”…
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Adunătura dă mincinoși notorii, slugi ale ciobanului pușcăriaș ‘liberat condiționat, și unde se face din „albă”, „neagră”, unde se transformă simulările ovine, dinamuizde șî rapiduizde în penaltiuri inventate, iar golurile Clujului, Sibiului și ale lu’ Sepsiszentgyörgy sunt anulate păntru motive închipuite în cămările miticejdi WAR), simbriași pă o ciorbă, cu „articole” (de fapt, COMPUNERI DĂ ȘCOALĂ GHINĂRARĂ) dă analfabeți, care cosmetizează ILEGALITĂȚILE „Justiției” miticejdi întru FALSIFICARE șî FURTUL a milioane dă coco prin „insolvențe” inexistente juridic, ăia au ajuns să fie lăudați public dă șăfu’ lor, complice la ciorbe dă oae!
  …șî vreți să fiți îngerașii dă deasupra blaștinii uorcilor? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! FMM

 14. @gica:10(zece)cu felicitari
  Un mare Dusman al Neamului Romanesc a fost Dragnea ,un nenorocit care s-a crezut Stapanul Inelelor
  Acum e la bucataria uitarii
  Astia de acum sunt pigmeii lui,samanta a fost aruncata dar arecolta e saracaciosa ca si Teleormanul,numai buzati si buzate,unde te uiti la suveranisti

 15. Cu respect domnului autor, dar propaganda si intentiile atat ale rusilor cat si ale occidentalilor nu sunt spre binele acestei natii ci pentru realizarea propriile interese. A crede altceva este o dovada de maxima stupiditate si sper din suflet ca domnul autor sa nu fie chiar atat de jos pe scara inteligentei.

 16. hai zi…cine cumpara armament de 20 de MILIARDE EURO…
  cine-i ORC ?
  cit e comisionul….
  ah…e o tzara…peschesul la inalta poarta…
  cu aia frumosi si destepti ramasi in tzara…cum platesti astea 20 MILIARDE inapoi de la cei ce ti le-au imprumutat ?
  zi-mi si mei economist aburitor ce esti…
  Stane…pina si numele isti este slavonic si te faci ca nu stii..

 17. Domnul Stoian trebuie reamintit ca rusii ne-au adus comunismul si tot ei au lichidat regimul in 1989 permitandu-ne noua celor doritori de occident sa ne vedem de drum. Din diferite cauze rusii nu si-au putut mentine dominanta in Romania fiind inlocuiti. O fi bine, o fi rau? Citez din articol:”Nu vedeți că România devine precum mlaștina puturoasă în care, la fel ca orcii lui Tolkien care fabricau arme, politicienii de acum se pregătesc să arunce viitorul țării la gunoi utilizând ca arme pumnii, urletele și minciuna?” Cine sunt factorii de decizie in Romania? De fiecare data cand va citesc articolele, domnule Stoian, ma faceti sa zimbesc pentru ca nu vreau sa plang.

 18. Foarte interesant detaliul cu posibila legătura dintre cetaceu și Petrom. Dacă nu îl da în judecată pe autor, 50% sa fie real. Vad ca a trecut neobservat. Poduri balcanice și alte sloganuri kominterniste nu mai conving pe nimeni. Doar BH și Serbia nu sunt în NATO. Iar Muntenegru, Macedonia de Nord și chiar Albania vor intra vreodată în UE. Chiar „poduri” le trebuiau…

 19. daca nu se va dovedi caz de psihiatrie. Omul e anormal.

 20. Dle.Stoian.
  Romanii nu pleacă în Rusia fiindcă nu cunosc limba și acolo este nevoie să muncești ca să trăiești..Yu-tub-ul e plin de filmulețe despre români și basarabeni așezați în Rusia..Oamenii harnici și acolo au de toate…este interesantă și tema reîntoarcerii in Rusia a nemților care au plecat în Germania după căderea zidului din Berlin..mai citiți, mai documentațiva…
  Urmăresc cu plăcere presa română căci este una din cele mai echilibrata din UE..cu plăcere citesc și ceea ce scrie Cotidianul.Iata de ex.citesc despre droguri ..când dle.Stoian in Romania se discuta despre droguri!? De unde s-au luat ele pe-aici?Cine a adus în România,cu care noi basarabenii trebuie sa ne unim,LGBT-ul și curcubeul.A,dle Stoian? Unde este industria grea dle.Stoisn?..

 21. Dle.Stoian.
  Romanii nu pleacă în Rusia fiindcă nu cunosc limba și acolo este nevoie să muncești ca să trăiești..Yu-tub-ul e plin de filmulețe despre români și basarabeni așezați în Rusia..Oamenii harnici și acolo au de toate…este interesantă și tema reîntoarcerii in Rusia a nemților care au plecat în Germania după căderea zidului din Berlin..mai citiți, mai documentațiva…
  Urmăresc cu plăcere presa română căci este una din cele mai echilibrata din UE..cu plăcere citesc și ceea ce scrie Cotidianul.Iata de ex.citesc despre droguri ..când dle.Stoian in Romania se discuta despre droguri!? De unde s-au luat ele pe-aici?Cine a adus în România,cu care noi basarabenii trebuie sa ne unim,LGBT-ul și curcubeul.A,dle Stoian? Unde este industria grea a României,dle.Stoian?..

 22. 1.Domnul Ilie Stoian exagereaza. Este paranoia sau vrea sa puncteze politic. Ii da prea multa atentie lui Sosoaca si nu face bine . Ii puncteaza pasaje din discurs de care lumea nu este interesata, habar nu are si este bine asa. Dl. Stoian ne-o baga in fata…. 2. Nu Sosoaca face sa plece tineretul ci conditiile sociale ale acestuia : salariu minim mic, prea mic, trebuie sa ajunga urgent la 4000 lei, fortat; crese si gradinite multe si bune cu program prelungit(de fapt normal cel pana la 12 este program scurt) adica pana la 17,00; scoli primare si gimnaziale cu after school toate , la stat ! Pana la liceu invatamant de stat. Bun !

 23. Inca una: romanii nu se duc in Rusia ca tre sa munceasca…in Italia dorm sub maslini si le cad euroii in cap 🙂

 24. Romanii nu merg in Rusia ca nu stiu imba…germana o stapanesc la perfectie 🙂

 25. Articol mincinos ! Rushii cum a spus clar Medvedev doresc re-facerea Romaniei Mari prin UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de nord shi Insula Sherpilor. Daca UNIREA inca nu s-a produs vinovata e nazista U-Krainiana Maia Sandu nu Rushii. Romania aia ante-belica pe care o idealizeaza articolul este tzara in care Vuia, Vlaicu shi Coanda nu au reushit sa creeze o industrie de avioane Romaneasca datorita politicienilor de atunci vandutzi strainilor. Maniu era agent platit al MI6 shi stia asta bine shi marele patriot Roman Carol al 2-lea. In Romania aia ante-belica profesorul Odobreja nu a reushit sa construiasaca la Timishoara o industrie producatore de calculatore Romaneshti ceea ce au reushit doar comunishtii mai tarziu sfatuitzi de profesorul Moisil. Fabrica de calculatore a fost distrusa de Basescu datorita mitei primita de el de la Microsoft pentru a o distruge. Evident principalul vinovat este Basescu dar nici Microsoft nu este inocent. Tot comunishtii au reushit unde Vuia, Vlaicu shi Coanda au eshuat datorita politicienilor vandutzi dar dupa ’89 au venit altzi vandutzi care au distrus shi fabrica de avioane se pare mituitzi de Airbus.

 26. mai exista rudotel, unchiu lu xananx?

  ma scuzati dar frustrari pictate in negru nu consum.

 27. Viitorul și dincolo de servitele de la Înalta Poartă-1

  Stimate domnule Ilie Stoian
  Știi cine a zis ceva similar celor zise de Șoșo ?
  Presedintele Belarusiei – Lukasenko.
  Când a zis că Belarusia nu poate să opteze pentru o relație comercială exclusivă cu UE doerece 70 – 80% din producția sa industriala are la bază importul și respectiv exportul în CSI si prin decuplarea de la acesta Belarusia s-ar prabusi economic.

  Altminteri da, curat murdar coane Fănică copii fug din țara din orice țară nu din cauza partidelor de la putere si a celor care au fost la putere și au ucis viitorul ci din cauza opoziției care nu a fost niciodată la putere, a wow , a wow a wow, toți copii au darul lui Nostradamus de văd viitorul.

  Băăăăăă cretinilor, din 1997 a-ți avut puterea și s-a făcut voia voastră , voia lui Coposu : închinarea la UE și la NATO.
  Ce-a rezultat noi cu toții vedem da voi nu puteți să pricepeți, nu puteți să acceptați că respectiva închinare a ucis viitorul Românie tot așa după cum închinara lui Mir Jafar a ucis viitorul Indiei
  România voastră, România UE NATO nu mai are niciun fel de viitor, spălați-vă voi cu ea pe cap și pe noi să ne lăsați în pace. Plătiți voi oalele pe care le-ați spart și după mai vorbim .

  Că daca nu vă băgați voi măi : voi vechea gardă, voi vechii șmecheri, voi cei 5-10 % storciți fără milă de regimul comunist și care v-ați întors acum cu ură și răzbunare la butoanele puterii, dacă nu reușiți voi să reparați răul făcut și să creați un viitor credibil al românilor în România se vor întâmpla simultan basculând de la primul la al doile sunt 2 lucruri:

  Fuga – decât slugă la Înalta Poartă prin interrmediu vătafilor ei în România mai bine slugă direct la Înalta Poarta
  Revolta – răscoala celor rămași împotriva voastră cu furci și topoare adică belirea slugilor înaltei porți de pe la noi.

 28. Viitorul și dincolo de servitele de la Înalta Poartă-3

  In loc de politica șoc și groază, pune țara la pământ să vină străinii s-o ia gratis tot că oricum nimic nu e “al nostru” , totul e moca deoarece a fost făcut de comuniști (ideea de peste noapte a lui Jeffry Sacks).
  Chinezi într-o țară cât un continent, o țară care nu își puteau permite nici măcar teoretici soluții de genu plecăm cu țoții din țară, chinezii au abordat politica pașilor mici, a reformelor de etapă și oportune reforme care aduc succese de etapă succese care trebuiesc urmate de alte reforme care să conducă la alte succese, și tot așa și tot așa.
  Adică de o politică bazată de rezultate pe termen scurt cel mult mediu și nu o politică de mari șocuri economice.
  Ideea că e bun, ceea ce produce rezultat azi, aici, acu și nu e conformitatea cu o ortodoxie ideologică ci urmărirea unui pragmatism local, nu principii ci rezultate, nu o soluție uniformă la nivel de țară ci zeci de mini-soluții locale care mai apoi vor fi evaluate și soluțiile care au dat rezultate să fie generalizare treptat până când nu vor mai da rezultate și vor trebui a fi înlocuite de alte soluții de etapă. Așa dupa cum explică

  Ideea fundamentală că de fapt “economics” se traduce corect in Economie politică și că poate ar fi cazul să facem mai multă economie și mai puțină politică.
  De ce România de zi poate să funcționeze doar din poziția de colonie cuplată la o metropolă și cum ar fi să fie altfel ? Ce-i lipsește ? Ce instituții lipsesc și trebuiesc externalizate către metropolă pentru ca România să poate să funcționeze cât de cât ?

 29. Viitorul și dincolo de servitele de la Înalta Poartă-4

  Ideea fundamentală că de fapt “economics” se traduce corect in Economie Politică sau dacă preferi hahaha nu Socialism Științific ci Capitalism Științific și că poate ar fi cazul să facem mai multă economie și mai puțină politică.

  Ca să îți dau un flavour de întrebare relevantă : de ce nu poate apare o industrie (demnă de acest nume) autohtonă de la zero, fără moștenire ceaușistă ori desant de capital & tehnologie străină ?
  De ce măsurabile dincolo de import-export ori de o rețea comerciala ori de de o rețea de distribuție ori de o rețea Horeca (Mandachi gen) vreme de 30 de ani nu a putut apărea nimic în Ro de la zero ?
  Ce lipsește aceste țări pentru ca să ceva orice de la zero prin ea și pentru ea și nu din poziția de OEM ori subcontractat ?
  De ce România de zi poate să funcționeze doar din poziția de colonie cuplată la o metropolă și cum ar fi să fie altfel ? Ce-i lipsește ? Ce instituții lipsesc și trebuiesc externalizate către metropolă pentru ca România să poate să funcționeze cât de cât ?

 30. Articol de propaganda, la comanda. Nu aduce nimic nou, doar aceleasi sabloane.

 31. Yoi Coco chanel da’pudibonda mai „esisti”. Pai nu-i adevarat ca tov „Ilie de la scularie”aka Stoian a primit „orden”?Dupa ce lecturezi zici ca-i @ Charlie 2 (doi) . Ori s-au dedublat si nu stie unul despre celalalt ? Dar tov „Ilie”parereorc ii da-nainte.Da domn prooorc Ilie de la scularie nu ne spune de ce-s „batausi”aia din galeria „Uniti sub Tricolor ‘?Sau era mai bine uniti sub „cucurbeu”?Mda poate cenzurezi iarasi, da apoteotic vorbind de ce „Iliea stoian de la scularie”nu vorbeste de cele 130 de miliarde de euroi duse pe „apa simbetei”din Gowernarea de trei ani , „a mea”? Si vreau sa vad : „Cine este fara de pacat sa ridice primul piatra”!Cenzore indiferent ca esti L.V , M.C.D, I.R ,etc va respect pentru apararea confratelui, numai ca a luat-o pe aratura . Si reiterez : Ilie care din poza esti ? Cel cu maCiuca ?Te intreaba un confrate „sculier”!

 32. În ultimii 10-15 ani au emigrat mai mult de 2 milioane de români reprezentând aproape 20 % din forța de muncă, mulți definitiv, ceea ce a dus la decalaje de competențe, deficite de forță de muncă în roluri-cheie (de exemplu, medici), cereri salariale distorsionate și scăderea productivității reale a muncii.ASTA ESTE PRINCIPALA BINEFACERE A„AFACERII REVOLUȚIA ROMÂNĂ ȘI URMĂRILE EI”!!!

 33. MA NEA STOIENE ,ESTE EVIDENT CA ESTI UN CREDINCIOS …CREZI FARA SA INTELEGI…CONFUNZI SEMANTICA CUVINTELOR CA …PARTENER SAU ALIAT..SI NU INTELEGI CE INSEAMNA SA TE ASOCIEZI LA CEVA…ESTI BINE INTENTIONAT CA TOTI …INSA CUM SE SPUNE …DRUMUL SPRE IAD E PAVAT CU BUNE INTENTII…NU UITA CA ROMANIA ARE 44 LA SUTA ANALFABETI SI RESTUL CRESTINI AL CARUI MODEL E CRISTOS UN LAS ….

 34. din pacate, dupa devalizarea planificata a Romaniei, prin care securicii si stapanii lor, si-au indestulat buzunarele fara capat, noi, romanii, avem de tras jugul furaciunilor si crimelor lor. ceea ce va duce doar la o schimbare a stapanilor. de la sclavii cabalei s a ta nice sua-nato-europa vom ajunge la fratii lor (pentru ca toti sunt in acelasi joc ocult de depopulare masiva si de control asupra sclavilor ramasi), celelalte sa t ane : rusisa, china etc. terminus Romania. tipete, urlete, istericale, circ si Nae Catavencu all the way. atat putem. astia suntem.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.