În Schengen se și iese, nu doar se intră. Dacă Austria este atât de nemulțumită…

„Dacă Austria este atât de nemulțumită de Spațiul Schengen, de ce nu se retrage din Spațiul Schengen? De ce nu-și ridică Austria ziduri? A fost zidul Berlinului, acum să ridice și zidul Vienei“…

„Acesta este un subiect important și eu cred că cei din Consiliul European pot lua în calcul suspendarea Austriei din Spațiul Schengen. Legislația Schengen permite acest lucru, atunci când există un abuz de drept. Evident că nimeni nu-și dorește asta, pentru că afectează funcționarea Schengen. El este creat tocmai pentru a ajuta cetățenii europeni, nicidecum pentru a le îngrădi drepturile“, a a spus Eugen Tomac, invitat la DC News.

„Guvernele pot în anumite situații excepționale solicita acest lucru, anume suspendarea funcționării Spațiului Schengen pentru anumite țări, din măsuri de securitate, în cazuri de calamitate. Așa a fost în cazul pandemiei, când în multe țări s-a introdus controlul la frontiere“, a conchis Eugen Tomac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

17 Comentarii

 1. noi de ce nu ii dam afara din Petrom, ca avem toate motivele?
  Austriecii, ne trag sforile, asta este adevarul!
  Colonia Romania!

 2. Pe cine intereseaza poza acestui betiv basist ? Se vede ca-i veti plati pensia speciala post-parlamentul european. Continuati, de la anul sa platiti indemnizatiile lui Pipera si a inTarziatului, alta forma de basisti.

 3. Nu are rost sa ne ocupam de nemtii aia de mana a doua. Inca un pic si ajung jerpelitii Europei. Romania nu are ce discuta cu o tara pe care a depasit-o fara sa forteze la toti indicatorii economici desi i-a facut multe cadouri in acesti ani. O spun statisticile europene. Iar Bucurestiul se lupta acum cu capitale europene importante si nu cu orase muzeu ca Viena si Budapesta.

 4. La o pozite ,o parere , sau cum vreti sa-i ziceti dvs.,sau gasit niste postaci abonati permanent,zi de zi ,ora de ora, sa-si verse proasta crestere si crizele psihice pa acest forum.Dece? Pt. ca nu le place figura lui Tomac, prin urmare este bou,betiv basist etc…Ce credibilitate le mai poti da acestor indivizi care, din nefericire, profita de saltul tehnologiei.
  Pacat ca din cauza unor asemenea indivizi, oameni cu educatie,cu bun simt, care au ceva de spus, incep sa paraseasca acest forum simtind ca se compromit postand alaturi ei.

 5. Micuta si Hoata austrie este o republica anti Europeana si pro bolsevica. Citeam in Der Standard inca de acum trei ani cum unii internauti austrieci erau cat se poate de increzatori pentru intrarea austriei in zona Euro Asiatica. Intr-un spatiu atat de micut cum este austria se intrepatrund trei curente periculoase : bolsevismul monarhismul si neofascismul.

 6. Tomac face geopolitica spre deosebire de incuiatii din USR. Le vede la alta dimensiune. In situatia actuala cand Austria este codoasha Rusiei in Europa, s-ar putea ca sefii cei mari sa-i caute niste bube si sa-i taie din elan.

 7. Domnul asta Tolomac Eugen uita faptul ca Austria este doar un pion care se opune ,dar ori cind poate fi inlocuit cu alt pion care la fel va fi contra intrarii noastre in Schenghen.Olanda a fost primul pion ,dupa care a aparut Austria si asa va functiona si pe mai departe.Prin rotatie ,asta este directiva celor de la Bruxelles care nu vor ca Romania sa intre in Schenghen.

 8. In afara de faptul ca ai niste probleme momentane femeiesti, ne poti explica de ce Tomac este”gunoiul asta” ?

 9. Alooo! Domu’ Tomac. Peeseedee e calul de bătaie, nu Austria.
  Ați citit greșit instrucțiunile.

 10. austria are perfecta dreptate. isi apara teritoriul de invadatori. prostalai sunteti voi ca nu retrageti austria de aici. cea mai bogata tara din europa, condusa PROST DE PROSTALII SERVICIILOR PUSE EXACT PENTRU CEEA CE FAC PA FUNTZII! de asta am ajuns aici! iar acum vor sa ne majoreze taxele ? proiect de suprataxare a proprietatilor? ce a facut „statul” pentru cei care au proprietati? proprietarii le-au platiti sau le-au mostenit? taxe platite pe grila notariala? pe bune? adica iti rascumperi proprietatea din cca 5 in 5 ani? chiar dormiti pe voi, mah? astia pregatesc o dictatura, mai crancena decat cea instaurata dupa razboi si teminata cu criminalul ceausila! tin minte, cand parintii mei platau chirie, ca proprietate nu aveai sau, cei care aveau, nu aveau voie sa vanda, pentru ca pierdeau terenul, era o suma considerabila la un salariu decent. acum nu vom mai putea plati nimic. nu vom mai avea nimic si vom rade in punga, ca fericiti nu vom fi!

 11. Tolomacule, de ce nu stai in banca ta. Nu vezi ca esti un flintic/firfiric fosnitor care nu e bun de nimic si incurci lumea de pomana. Cand il mai aud si pe ialomitianu, stiti care, cel care ne-a retezat pensiilie si salariile cu 25% cand era ministrul de finante a lui boc si bestiei basiste, imi vine la propriu sa pun mana pe AK 47 si sa las gol in jurul meu. Si cand te gandesti ca astfel de panarame nesimtite si nerusinate sunt votati in alegeri…?! Alo, idiotilor si tampitilor, nu va mai putem duce in carca, ne prabusim cu voi cocosati de impostura, nesimtirea si indolenta voastra.

 12. Acest individ nu a înțeles nimic, Austria nu dorește România în Schengen (probabil nu a obținut ceea ce îsi dorește de la noi), ea nu este nemulțumită de spațiul Schengen. In topic : prelungirea cu 15 ani a acordului de concesiune către OMV Petrom pentru explorarea și producția de hidrocarburi din mai multe perimetre (până in anul 2042) nu a ajutat.

 13. „Istetule” … ideea, di loc nu’i rea, pune’o’n paftica !!!

 14. nascut in ucraina, cu „scoli” euro-atlantice, cu mentor derbedeul basescu-petrov (unii zic ca si la alcool!), ce carte de vizita mai buna pentru americani si „inaltele” lor criterii pentru marionetele lor ar putea gasi la romani nascuti nu adoptati!…si uite asa ne este prezentata in media cvasipermanent cate o moaca imbecila care da peste de obedienta pentru (m)UE/U$/NATO…asta pentru nelamuriti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.