Încă 14 ambasadori: Dan Mihalache, retras din Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 14 decrete de rechemare a unor ambasadori, cel mai cunoscut nume fiind cel al lui Sorin-Dan Mihalache, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Iohannis a semnat decretele de rechemare a lui Radu Octavian Dobre din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în India, în Republica Maldivelor, în Republica Populară Bangladesh şi în Republica Federală Democratică Nepal, a lui Adrian Mihai Cioroianu din calitatea de ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO și a lui Ferdinand Nagy, din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Muntenegru.

Alte decrete de rechemare îi vizează pe Carmen Liliana Burlacu, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Cehă, pe Daniela Brînduşa Băzăvan, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Maroc şi în Republica Islamică Mauritania, pe Dana Manuela Constantinescu, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Bosnia şi Herţegovina.

Iohannis a semnat decrete privind rechemarea lui Viorel Stănilă din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Macedonia de Nord, a lui Ion Gâlea din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Bulgaria, a lui Romeo Stanciu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Uzbekistan, precum și a lui Sorin-Dan Mihalache din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, sunt rechemați Radu-Liviu Horumbă din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Georgia și Adrian Kozjacski din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Islamică Iran, precum și Mircea Perpelea se recheamă din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Albania și Cristian Istrate din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar, șef al Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. Pai astia cred ca au fost numiti de pesedisti! Asa ca trebuie sa paraseasca scaunul ca sa vina ai nostrii mai „competenti”!

  2. Nu pricep, Iohannis este in functie din 2014, nu tot el i-a numit?
    Poate face rotatia cadrelor sa nu se plictisesca ambasadorii,

    Poate suntem in America, are multe datorii si imparte ambasadele dupa contributie in alegeri…

  3. Seamană a epurare urmată de implantarea altora. Oare ai cui? Sunt mulți în zona de influență rusească…

  4. Ai dreptate! Am uitat ca Mihalache a ajuns din consilier care casca in ambasador!

  5. Cine nu si-a indeplinit planul trasat de mintzit si laudat,ura si la gara.Ca prea a inceput lumea sa intrebe despre afacerea politica Dragnia,iar unii ambasadori nu prea au reusit sa puna perna pe tzambal…
    chiar daca la UE si la alte adunari de trombonsti este mare ingrijorare numai despre opozantii politici ai lui Putin,dar nu si despre persecutiile politice ale lui Iohannis si gasca lui impotriva lui Dragnea,opozantul politic al tortionarilor basisto-iohanisti care s-au catzarat pe Romania.

  6. Nu ar fi haios să declarăm Romania ca stat american, reprezentat in lume de ambasadorii Germaniei?
    Christine Lagarde ar putea fi plantată la Banca Națională, CÂȚU ar
    putea s-o înlocuiască lejer
    la Cămătăria Mondială, iar la Cotroceni să trimitem prin tragere la loteria română un aurolac insipid cu terminația numelui de guwernak in ESCU.
    Să fie Guwernakul însurat cu o Clara Pettaci autohtonă, la care să îi toarne câți copii- atâtea case.
    Acuma, serios vorbind: o fi zis ceva copilul, o fi înjurat, ceva au făcut ei, ambasadorii…
    Dar, măi oameni buni, poate le face loc handicapilor din guvern, iar ambasadorii adunati cu grebla prezidențială vor fi trimiși în gulag pentru reeducare, briefing accelerat și recipare in vederea unor misiuni intergalactice.
    Să-i găsească prezidentului planete libere cu spații vitale pentru cartiere de case numai ale Lui. Adică cum? Să aibă guvern, servicii, sistem de justiție, parlamentul lui și să nu aibă Hoha o planetă doar a lui? E visul oricărui sas: cât de multe case, fiecare cu cimitir in fundul curții pentru îngropat dușmanii Lui.
    Gluma se îngroașă dacă privim ceva mai atent: fără reprezentare internațională, România se poate dezmembra fara să se prindă decât cunoscătorii…

  7. Conform Regulei de Trei Simple 1+1=100 la Scoala de Adunari Publice !

  8. Toţi aceşti rechemaţi urmează să primească pensii speciale?Doar s-au ostenit pentru ţară.

  9. Nu ambasadorii organizează alegerile în diaspora ? Tocmai am aflat de ce se schimba ambasadorii.

  10. Este ca si cum lași corigent jumătate de clasă odată si se naște intrebarea firească ori elevii sunt proști ori profesorul tâmp ?

  11. Ce presa penibila si voi toți care comentați aici. E clar ca nu știți absolut nimic depre misiunile diplomatice.
    O mizerie de titlu “incendiar” si voi ca turma ați mușcat ignoranților. Un diplomat in mod normal merge intr-o misiune pentru patru ani. In anumite situații se poate prelungi misiunea cu încă 4 ani. Precum ambasadorul României in India Radu Dobre care a avut doua posturi in India. După terminarea misiunii de obicei sunt chemați acasă. O procedura absolut normala. După ce au petrecut ceva timp in minister dau examen pentru un alt post diplomatic in alta țara.
    Ambasadorii nu si-au pierdut posturile si le-au încheiat. Ei însă nu au voie însă sa părăsească țara in care au postul pana nu ii cheamă președintele țării pe care o reprezintă. Nici măcar in concediu nu pot pleca sau o vizita spontana nu pot face in alta țara exceptând cea de misiune pana nu fac cerere la ministerul de externe si nu le este aprobată plecarea. Sunteți o turma nevertebrata care cică face politica!

  12. Se aude, dupa felul cum sforaie, ca va fi numit ambasador in Cipru!

  13. Pai tocmai de asta trebuie schimbati! Vin altii mai „capabili” care se pricep mai bine cu tableta!

  14. Ambasadorii vechi n-o stiau decat pe aia cu votatul in 3 secunde. Acum votul a evoluat, e cu tableta.
    Sa nu se incurce saracii …

  15. Oamenii cu cap se dau afară.După exemplele din acțiune, se doreste fără.Dl care doarme, răpus de oboseala efortului suprem de a compensa cele ce lipseau,l-a facut pe om să citească, nu cumva să debiteze..dar nu mai e bun.Sică, grindă..aceste valori vor ocupa țara..SIGUUR

  16. In primul rand, Mihalache e un nume romanesc, si se stie ca romanii nu au ce cauta in posturi publice.
    Va fi numit un Weber, un Vexler, un Siegfried, un Birchall, ceva care sa dea bine la generoasa presa occidentala.
    Sloganul nevazut al sistemului este #fara romani in functii publice!

  17. @Emil Pentru astia romanii sunt un popor disparut precum mayasii.Au dreptate ,vedeti vreun roman care vorbeste?Toti sunt mucles,asteapta leafa sa o sparga la mall.Ce educatie,ce sanatate ,mofturi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.