”Încep să îmi pierd încrederea în dl Ciolacu. Nu se comportă așa cum ar trebui să se comporte…”

Marcel Ciolacu a facut un pas in spate in cazul solicitarii privind demisia Ralucai Turcan, dar lucrurile in coalitie nu s-au linistit. Ba, dimpotriva! Prin vocea lui Radu-Mihai Cristescu, discutia a ajuns la un alt nivel. Unul suburban… Din respect pentru cititori, nu vom reproduce toate acuzatiile si felul in care au fost ele formulate intr-o emisiune la un post Tv.
”Raluca Turcan are o problema de… nesimtire, de neasumare. Trebuie sa fii nesimtit sa te uiti sa vezi ce s-a intamplat acolo si sa stii foarte bine ca ai semnat. Ministerul nu avea in fisa postului azilele, dar ai semnat… imi dau demisia politic…”, a spus Cristescu.

Ca in PNL se discuta intens zilele acestea subiectul demisiilor aflam dupa ce niste stenograme PNL au aparut public taman acum, sunt discutii de pe un grup privat, nici negate, dar nici confirmate de Robert Sighiartau. Prezent in platoul emisiunii cu pricina, Sighiartau mizeaza pe cartea ”stabilitatii coalitiei”, se lauda ca stie ce isi doresc romanii si chiar insista cu indemnul de a nu mai tergiversa discutiile in zona politica.
”Discutiile sunt intre colegi si tin la stabilitatea acestei coalitii. Nu inteleg care este strategia dl Ciolacu, pare a fi un prim-ministru nu al coalitiei, ci al PSD. Orice am fi putut spune de dl Ciuca, dar el, Ciuca, s-a comportat ca un prim-ministru al celor doua partide. Nu cred ca este in acest moment sanatos, inclusiv pentru dl Ciolacu, sa vina sa atace un ministru din propriul guvern. De ce nu are o discutie cu dansa? (…)Nu poti sa vii sa clamezi vinovatia unui ministru care a luat doar act de infiintarea unui azil si sa nu vii sa spui ce ai facut cand erai vicepremier si ai avut in subordine cei doi ministri (Firea si Budai -n.r.) pe care dl Ciolacu i-a demis ca nu au avut dansii onoarea sa isi dea demisia. Incep sa imi pierd increderea in dl Ciolacu. Nu se comporta asa cum ar trebui sa se comporte un lider al unei coalitii”.
Exista, dincolo de raspunderea penala ori civila, responsabilitatea politica. Cata vreme insa, oamenii care ne conduc nu inteleg responsabilitatea semnaturii, adica sa realizeze ca ii angajeaza, nu vom putea decat sa vorbim si sa suportam consecintele modestelor standarde ale clasei noastre politice.

”Aici e o chestie de bun-simt. Tu nu mai poti sa vii sa spui sa isi dea ala sau ala demisia daca tu in partidul tau nu ai oameni, pur si simplu, cu bun-simt. S-a intamplat treaba asta, ce sa faca dl Ciolacu sa o cheme pe Raluca Turcan sa ii spuna sa nu isi dea demisia, riscam un alt scandal in coalitie! Cea mai simpatica mi se pare treaba cu Grindeanu, e ca si cum as spune eu acum… are treaba cu Grindeanu exact ca si cu Stolojan… ca a promovat-o pe Raluca Turcan… Puteti lua exemplul PSD-ului. Ai o raspundere politica, e de bun-simt, nu vor, e problema lor, merg inainte, ei se gandesc cum sa atace… chestii care nu isi au rostul… De ce faceti totusi scut in jurul doamnei ministru Raluca Turcan? Nu stiu daca electoratul dvs. apreciaza acest lucru. Din frica fata de Iohannis, stiind ca a pus-o el pe lista sau din simpatie (…), a conchis Radu-Mihai Cristescu.
In loc de concluzie, am lasat pentru final opinia moderatorului: ”Pe mine ma intereseaza din punct de vedere moral. Exista aceasta intrebare. Cand presa spune sa plece Budai, sa plece Firea, PNl-ul jubila, cand se merge mai departe pe aceasta lista a responsabilitatilor, chiar daca a fost ministru, chiar daca a semnat, nu trebuie sa faca nimic…”.

Lili Vornicu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Cristescu s-a invartit mult printre militienii si securistii ieducati si ieruditi din Salaj si ca atare a ajuns precum ei. Nu poti avea deci nici o pretentie de la el. Ciolacu este total pe dinafara ca premier si sef de partid pentru ca primeste ordinele in plic, in special cele privind executiile. Si doctorul Ponta proceda la fel. Cand o face dupa capul sau o da mereu in bara. Se intreaba toti romanii destepti pentru ce s-a grabit sa inchida peste 100 de camine si sa-i puna pe batrani pe drumuri pentru ca apoi mai toate sa se redeschida in 2-3 zile. Actiunea penibila seamana suspect cu actiunile heirupiste antipandemie din timpurile demente cand premier era Sica, de fapt Iohanis. O fi Iohanis premier si acum?

  2. Ciolacu nu pricepe că doar ciolanul este scopul ciolaniadei, doar prada este scopul cuceririi, doar acestea deci se împart de bună voie între aliați. Responsabilitatea, vinovățiile sunt escamotate viguros, în toată istoria aliații nedorind să le împartă în oglindă cu beneficiile. Așa că liberalii vor ține cu dinții de fătuca de pe centura politicii, trecută prin budoarele intime ale mandarinilor liberali pentru a avansa spre Centru, asta dacă nu vor fi forțați să opteze altfel. Ciolacu are o problemă de imagine după cele două loaze pesediste, dintre care una șmecheră, demise din guvern și acum nu știe cum să răspândească rahatul mediatic și înspre partenerii de guvernare.

  3. poate ca vorbetele ciolac ne exlpica cati din cei MINITINTI de scusura de educatore de gradinita ,miniti de psd, au primmit pana ACUM maca 1 LEU DIN TRNENUL ARABIL CATEGORIA A ,MINITI DE JAVRA ,,natalia intotrotero,,=membra psd?curi

  4. Noi n-an avut niciodată încredere în Marcel Ciolacu si în PSD, însă din motive mult mai serioase decît cancan-uri politice.
    România este de mai mulți ani în procedură de deficit excesiv și are prevăzut ca țintă să coboare deficitul la 4,4% din PIB, de la 5,7% anul trecut. Pentru 2024, ar trebui să urmeze o corecție la 2,95% din PIB, astfel încât deficitul să ajungă sub limita maximă de 3% permisă în UE.
    “Acești imbecili care ne guvernează” cum ar spune André Santini, nu stiu altceva decât majorarea de taxe și impozite pentru reducerea deficitului bugetar la limita de 3% .
    Nimic despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin implementarea unor reforme structurale precum:
    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
    -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
    – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

  5. Sunt cateva rapandule prin media,care murdaresc orice fotoliu,paraziti ai societatii care inteleg ca politica e numai injuraturi,solicitari de demisie,jigniri si atacuri la baioneta
    O rusine pentru Romania este si acest frate de procuroare,parazit social 100% care trafica sentinte cu ceva vreme in urma,cand sor-sa era in activitate
    Eu cred ca Romania are nevoie de liniste ,de politica inteligenta sa poata atrage cat mai multi bani din PNRR si sa profite de situatia externa favorabila,mai putin sa se impiedice de zicerile unui Cristescu,turnatorul procuraturii si militiei fost la PMP ,cu celebra dezvaluire„Soră-mea l-a arestat pe Patriciu la ordinul lui Băsescu. În biroul lui s-au decis toate arestările politicienilor”Va dati seama ce „om politic”‘e asta,fost pupincurist cu norma intreaga la Basescu
    PS cred ca Ciolacu este un om politic decent,stie sa vada o javra la costum, trecuta prin 3-4 partide

  6. poate pune careva dintre reporteri vreo intrebare din cultura, cum a primit Veorica din geometria de sc.generala…

  7. Pai nu a spus turistil national de la Cotroceni ca ajung demisile la nivel politica? Asa ca ce mai vreti, e totul in ordine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.