Îngrășăminte naturale pe bază de om

Îngrășăminte naturale pe bază de om. Washington a devenit recent primul stat american unde transformarea cadavrelor umane în compost este legală. 

Compostul este cunoscut ca îngrăşământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a resturilor vegetale şi animale.

În ultima vreme s-a înregistrat o creştere a solicitărilor pentru servicii funerare ecologice şi pentru alternative mai sustenabile la înmormântările convenţionale şi incinerare. Transformarea cadavrelor umane în compost este văzută ca una dintre aceste alternative, potrivit The Guardian.

Vorbind la o conferinţă în Seattle, SUA, Lynne Carpenter-Boggs, profesor de ştiinţă a solului şi agricultură sustenabilă la Universitatea de Stat din Washington, a declarat: „Moartea nu este cu siguranţă printre elementele cu cel mai mare impact asupra mediului. Însă tot putem căuta alternative”.

Carpenter-Boggs, care este consilier ştiinţific la Recompose, o companie care vrea să deschidă, anul viitor, primul complex în care cadavrele umane vor fi transformate în compost, a prezentat datele unui proiect pilot care a vizat şase trupuri neînsufleţite, pentru a testa eficacitatea şi siguranţa tehnicii.

Procesul este numit „reducere organică naturală” şi constă în transformarea cadavrului în echivalentul a două roabe de compost, în decurs de patru-şase săptămâni. Cadavrul este plasat într-un container hexagonal din oţel, reutilizabil, împreună cu rumeguş, paie şi lucernă. Umiditatea şi nivelul de dioxid de carbon, nitrogen şi oxigen sunt controlate pentru a crea un sistem de dezvoltare a unor microbi care accelerează procesul de descompunere naturală.

Testele au arătat că trupul este transformat în compost în totalitate, inclusiv oasele şi dinţii. Testele biologice au arătat că acest compost nu constituie un pericol pentru sănătatea celor din jur, putând fi folosit inclusiv la fertilizarea plantelor în grădină.

Procesul foloseşte o optime din energia cheltuită cu incinerarea. Carpenter-Bogg spune că, la nivelul SUA, incinerarea cadavrelor generează aceeaşi cantitate de dioxid de carbon ca 800.000 de barili de petrol, echivalentul unui zbor cu avionul de la Londra la Roma.

Înmormântarea convenţională este la fel de problematică, pentru că substanţele folosite la îmbălsămare ajung în pânza freatică, iar sicriele folosesc resurse naturale precum lemnul şi metalul.

Alte state americane mai permit o formă de serviciu funerar, hidroliza alcalină sau „incinerarea” cu apă. Procesul implică introducerea cadavrului într-un container presurizat, în apă amestecată cu hidroxid de potasiu, soluţia fiind încălzită la 150 de grade Celsius. După patru ore, din cadavru rămân doar oasele, care sunt apoi transformate într-o pudră fină.

Unele familii sunt de părere că procedura este mai blândă decât incinerarea clasică.

surs foto  Photograph: Beccy Strong/The Guardian

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. “Adepții naturalului” și creatorii “Biscuiților verzii” se revendică din USA?, care ne-a inundat timp de vreo doi ani dupâ 1990 cu misionari să evanghelizeze cetățenii României. Au plecat repede fiincă au descoperit un popor creștin. Când morții nu mai sunt ai tăi, și țara nu mai are au loc să-i înmormântați în pâmănt, ci vrea s-i facă compost, îngrășământ natural, să-i împrăștie în gradina de zarzavaturi, mare urgie paște omenirea. Evaluări de eficiență energetică privind prinosul morților, în țara bogației supreme, este de Germania anilor 30. Este cel mai oribil și îngrozitor articol despre ce se poate gândi în USA, pe care l-am citit. Nu vreau să cred că aici a ajuns “civilizația” Occidentală. Decât să citești așa ceva , mai te bei băutură ieftină până verși.

  2. Poveste asta cu folosirea cadavrelor umane sau a sinuciderii asistate (despre care se fac discutii in parlamentul olandez)- imi aduce aminte de filmul „Soylent Green”. Filmul este un thriller S.F., realizat in 1973 si se refera la viitorul din anul 2022. . Rolurile principale sunt interpretate de actorii Charlton Heston si Edward G. Robinson. Cine n-a vazut filmul, il recomand. Actiunea seamana din ce in ce mai mult cu realitatea actuala.

  3. Această procedură de eliminare a deşeurilor este cea mai bună. De aceea va fi obligatorie, fireşte, după prelevarea, la fel de obligatorie, a organelor pentru transplant.

  4. Cand citesti articolul incepi sa te gandesti la lagarele de exterminare naziste si la experientele facute cu cadavre.
    Mintile bolnave pot sa prolifereze multe tampenii ca si cea de fata.America este demult tara tuturor posibilitatilor si aberatiilor. Am locuit o vreme in America de sud, in cultul incasilor exista varianta in care corpul mortului este asezat in „pozitia fatului” asa cum fatul este in burta mamei si este dus sus pe munte la(4000-5000)m asezat intr-o firida sau scobitura a muntelui ,in timp acel corp nu se descompune ,acel corp se mumifica .Int-o excursie pe valea scacra a incasilor pe URUBAMBA undeva linga localitatea PISAC int-o ferma de porcusori de guineea am vazut intr-o firida deasupra sobei 2 capete de om mumificate !!,am intrebat daca-s reale si mi s-a raspuns -da sunt capetele bunicului si bunicii !!.
    Majoritatea oamenilor mor datorita unor boli,din motive de igena din motive de protectie a populatiei cei morti sunt ingropati sau incinerati vezi situatie majoritara in India.
    De la fierbe cadavrul cu lesie pana la ati vinde sapun de om nu-i decat un pas -lacomia si tampenia ce-i caracterizeaza pe multi . Sunt destule tampenii facute si fara sa se promoveze idei tembele ca cea de mai sus.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.