Învârtelile lui Boc cu Liliana și Titiana

După ce a devenit primar al Clujului în 2004, Emil Boc a favorizat cu vârf și îndesat firmele turcești Kiatt Group și King Entreprises, reprezentate de cadâna portocalie Liliana Călin, membră de bază și de vază a organizației de tineret a Partidului Democrat din București, care i-a fost plasată cu companii cu tot de tăticul său politic Traian Băsescu.

Vreme de mai bine de un deceniu, Kiatt Group a fost abonată la cele mai importante lucrări de asfaltare realizate în municipiul Cluj Napoca, inclusiv în perioada în care Boc a fost premier, iar primăria a fost condusă de proxy-ul său Sorin Apostu (decembrie 2008-februarie 2012), dar și la cele executate în restul județului Cluj, în cursul primelor două mandate de președinte al Consiliului Județean ale finului său Alin Tișe (2008-2012, respectiv 2016-2020). Firma turcească de asfaltări a încasat în perioada respectivă de la Primăria Clujului și de la Consiliul Județean în jur de un miliard de lei, echivalând cu circa 250 de milioane de euro. Seducătoarea Liliana Călin, botezată ,, amanta lui Boc” de presa de can-can din capitală, și-a îndeplinit cu succes misiunea de spoliere a cetățenilor contribuabili din urbea de la poalele Feleacului.

Alături de afacerile de sute de milioane de euro cu compania asfaltatoare Kiatt Group, primarul Boc și seducătoarea Liliana au pus la cale afaceri de zeci de milioane de euro cu firma turcească King Entreprises, profilată pe amenajarea sau reabilitarea locurilor de joacă pentru copii. Primăria Cluj Napoca a atribuit primul contract pentru amenajarea de locuri de joacă firmei King Entreprises în 2006. În cursul primului mandat de primar al lui Emil Boc, municipiul Cluj Napoca a fost năpădit de locuri de joacă amenajate de King Entreprises, în culorile roșu, verde și albastru, care a avut exclusivitate în toate parcurile și locurile de agrement. Compania a încasat pentru acestea 30 de milioane de lei de la municipalitatea clujeană, reprezentând echivalentul a peste 7 milioane de euro la cursul de-a atunci. Presa clujeană a semnalat în perioada respectivă că șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Titiana Zlătior, a dat consemn tuturor grădinițelor și școlilor să amenajeze sau să reabiliteze locuri de joacă cu această firmă de peste Bosfor.

Mai puțină lume știe că, în aceeași perioadă, Inspectoratul Școlar Județean a făcut achiziții de multe milioane de euro de la King Entreprises, constând în aparatură pentru laboratoare, mobilier și alte dotări pentru școli și licee. Profesoara Titiana Zlătior era o reprezentantă înfocată a PD Cluj și a fost promovată șefă a Inspectoratului Școlar Județean de către Emil Boc, care era atunci liderul național al acestui partid. Inițial, Boc a vrut să o numească în această funcție pe sora sa Dorina Cudor, dar i s-a atras atenția că pot apărea probleme de incompatibilitate, astfel că, la recomandarea sorei, a promovat-o pe cea mai bună prietenă a acesteia, Titiana. Zlătior. Inspectoratul a fost controlat și condus faptic de sora lui Boc, care a fost cadorisită până la urmă cu funcția de șefă a Casei Corpului Didactic, care nu era instituție deconcentrată. Mai mult, la Inspectoratul Școlar a fost angajată, fără concurs, nepoata preferată a primarului de Cluj, Mihaela Boc, alintată Lala. Ulterior, Mihaela Boc a fost promovată funcționar public în aparatul Primăriei Cluj Napoca, iar, după ce unchiul Emil a devenit premier, a fost promovată în aparatul Guvernului.

Astfel a înțeles să combată nepotismul și să promoveze meritocrația starul politic în ascensiune Emil Boc. În același mod le-a promovat în funcție pe pupilele sale blonde Cynthia Curt și Ștefania Ferencz. Inspectoarea șefă Titiana Zlătior a făcut în totalitate jocurile familiei Boc. Directoarea economică a inspectoratului a făcut opoziție la aceste achiziții, dar asupra sa au fost exercitate presiuni și amenințări inclusiv de la Ministerul Educației. La un moment dat, achizițiile masive, aiuristice și scumpe de la Inspectoratul Școlar Județean au intrat în vizorul DNA Cluj, care a întocmit un dosar penal, care a fost mușamalizat până la urmă, cu concursul unor procurori aflați in siajul politicianului portocaliu din capitala simbolică a Transilvaniei. După succesul fulminant înregistrat în urbea de la poalele Feleacului cu Primăria și cu Inspectoratul Școlar Județean, amanta Liliana a fost cooptată asociat în King Entreprises, dobândind 10% din părțile sociale ale firmei. Așa a sprijinit inițiativa privată și și-a împlinit poftele ,,unitatea de măsură a onestității” de la Cluj, care dorește obținerea celui de-al șaselea mandat de primar.

Foto Facebook Emil Boc

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Valer Marian 280 Articole
Author

12 Comentarii

 1. domle, cum apar aceste snoave doar în pre-campaniile electorale! Tot asa și procurorii, fac eforturi din cincinal in cincinal iar „justițea” dă soluțiile de achitare când procuroreii sunt pensionari de lux si au devenit functionari prin ministere. Toate pe banii nostri, cât o mai ține șandramaua!

 2. despre gunoiul asta , pot scrie un roman cu dedicatia ” asa nu ”..dar nu merita atentie ..!populatie.., alegeti in continuare zoaiele societatii….

 3. DA VOI CUM AȚI ALEGE ÎNTRE TREI FIRME TURCEȘTI ?LĂSAȚI OMUL SĂ-ȘI FACĂ TREBILE -IAR DACĂ ÎNCALCĂ LEGILE –„SĂ VINĂ DNA-SĂ VINĂ ȘI SĂ-L IA”

 4. a imbatrinit urit piticania asta (primarele…la untold din cluuj, poate de aia pute prin Cluj) atit la propiu dar si la figurat….

 5. Mă,. V-am mai spus,. In Cluj e o mafie de nedescris.. Sunt romîni exclusiv venituri care au pus mîna pe orice au văzut și vrut, fiind de fapt mai toate inițial a ungurilor,. și acu iși bat joc de lume făloși cu proprietăți in Cluj.. Toții buni de suspendat la uscat, cu primar, prefect, polițist și toate borîturile ortodoxe apărute din neant..

 6. Acest limbric nu merită atâta atenție…cine dracul se uită la arătarea asta de gnom!…

 7. Mic si al dracu. Pionierul si UTCistul din comunism a naparlit si acum, precum curvele, s-a facut penelist, buricul pamantului. Nu va mai luati de acest gunoi ptr ca va sare Feleacul la beregata. Loviti in fudulia si amorul clujenilor ptr aceasta lichea, cel mai ocosh dintre ardeleni. Sunt orase in Ardeal pe unde nu e bine sa mergi, aratau mai bine pe vremea lui ceasca:Cluj,Deva,Alba,Timisoara. Au intrat pe mana unor derbedei care le fura de bani cu fel de fel de firme de mafioti.

 8. Cred că turcii cind au auzit cu cine vor face afaceri – Boc – au dat fuga să cumpere cîteva vidanje ! Asta crezînd că Boc nu înseamnă altceva in română decît in turcă.

 9. GRUPUL DE LA CLUJ A DAT MINISTRII, PREMIERI, PARLAMENTARI, ANALISTI CA DHC vaSILĂ DINCU, UN PSD CU 3% LA CLUJ DE LA RUS INCOACE.NIMENI NU SE RIDICĂ A CLUJ PT A LUPTA CU GRUUL DE LA CLUJ SI A CANDIDA CA PRIMAR CELUI MAI FRUMOS ORAS DIN ȚARĂ, CU O LUME ACADEMICĂ DE INVIDIAT, cu personalități, valori si elite , PROFESIONISTI PATRIOTI , NU URIESUL IN CAUTAREDE TOCURI, INALTIME, FONCTII SI COANA JOIȚICA DE LA BUCURESTI, LA CLUJ. POATE CLUJENII CAUTĂ ȘI RENASC cu un mgistrat, medic, academician, profesionist patriot.HAIDE U..

 10. Liliana Calin a si ajuns asociat în King Entreprises, dobândind 10% din părțile sociale,iar Titiana Slatior înfocată a PD Cluj a ajuns pe la Invatamint promovind ca furnizor aceleasi firme Kiatt Group și King Entreprises,plus rubedeniile si tot ce tine de „curtea”nobiliarului Boc,Romania e plina de „curti nobiliare”!
  Nr intrebam ce rezulta din imensele ctr.cu statul fabricate de feudalii romani,unde se duc banii pt.ca „poporul vulgar”nu vede nimic din ei,tara ramane to in suferinta si spoliata de milioane de euro ce iau drumului turcesc-turcii au ajuns extrem de atragatori pt.cadinele din haremul din Romania,”domnite”suspuse tinute in puf si aur de catre ignobilii lor soti ce ale lor stapini nu mai sunt!Cum nu mai este nici tara jecmanita si umilita prin intermediul profitorilor si profitoarelor adunate la Cluj ciorchini deasupra tronind „Grupul”de monolit al lui Rus,de la care se extinde plaga bocciana.

 11. Despre Bogdan Buta patronul UNTOLD se mai stie ceva sau s-a dat „ordin pe unitate” ca presa sa nu mai pomeneasca nimic !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.