Inventatorul testului PCR: Nu e mereu concludent

Cum stau lucrurile cu testul PCR? Cine l-a inventat și cum funcționează? Este el 100% sigur? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le adresează românii, dar nu numai, în legătură cu aceste teste despre care auzim acum în fiecare zi. Răspunsurile ar putea veni dintr-un filmuleț în care inventatorul testului RT PCR, cu care se “depistează” COVID 19, se destăinuie:

Testul nu poate depista dacă ești bolnav sau dacă te vei îmbolnăvi ! (…)“ Sunt zece mii de retrovirusuri. Dacă interpretezi testul necorespunzator în cercetarea lor, poți obține ce rezultat vrei, chiar o iluzie!”.

„La aceste teste, totul se bazează pe lucruri care sunt invizibile, și rezultatele sunt deduse“, afirmă Kary Mullis, care avertiza și că nu întotdeauna „poți pretinde că testul dă un rezultat concludent“.

„Testul îți permite să iei ceva infim, și să aduci acel ceva la o scară foarte mare, să fie măsurabil, și apoi să vorbești de parcă ar fi ceva important. Asta nu înseamnă că e folosit greșit ci că e interpretat greșit.“

Biochimistul american Kary Mullis este inventatorul reacției de polimerizare în lanț (Polymerase Chain Reaction sau PCR în engleză), pentru care a și fost premiat cu Nobel pentru chimie în 1993. Mullis a murit anul trecut, din cauza unei pneumonii.

Inventatorul testului RT PCR, cu care se “depistează” COVID 19 : “Testul nu poate depista dacă ești bolnav sau dacă te vei îmbolnăvi !”. Omul ( Kary Mullis) l-a inventat pentru a ajuta in înțelegerea mai buna a virusului HIV și a precizat înainte de a muri ( f convenabil … de pneumonie, anul trecut ) : “ Sunt zece mii de retrovirusi. Dacă interpretezi testul necorespunzator in cercetarea lor, poti obține ce rezultat vrei, chiar o iluzie !”. Material imposibil de văzut la tv !

Publicată de Madalin Augustin Ionescu pe Miercuri, 14 octombrie 2020

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

22 de Comentarii

 1. Testul nu este concludent adica este mijlocul perfect care permite meșterilor de la GCS sa manareasca cifrele ca la alegerile din sectorul 1 .Si apoi raportează ce le place când le place. Exact cum au făcut și cu primăria de sectorul. Iese cine le place dar întâi se umblă la sacii cu voturi sau la cifrele de testare.Apoi vine Iohanis si ne spune sa ne ne spălăm pe mâini.

 2. Mai avem ceva de comentat? Pot sa distruga o persoana declarand-o pozitiva sau pot lasa unul pozitiv in voia sortii. Vai de noi!

 3. e de bine, zic. deci din nr. total de bolnavi mai scadem cel putin 30%, la care adaugam interpretarea gresita, pixul scolitului manciu, halucinatiile unuia sau altuia si vom ajunge la….0 bani, 0 lei. super!!! deci putem vorbi deschis despre manipulare ordinara

 4. Testul PCR e varianta veche … acuma numele e ori PSD ori PNL … mai e un test PMP, pentru cine n-a murit inca … da’ asta e etilotest …

 5. Această „plandemie” pentru care se fac experimente, repetiții și exerciții de atâția ani, începând cu HIV din anii 80 și 90, apoi SARS, MERS, gripele porcine, aviare, bovine și Ebola, nu este nimic altceva decât o continuare a luptei dintre clasele „conducătoare” (de asupritori) și restul oamenilor, care nu trebuie lăsați să ajungă în mod autonom la potențialul intelectual și spiritual pentru care au fost destinați, atunci când au fost creați pe acest pământ.
  Rațional vorbind, există un motiv clar pentru care acei 1% dețin majoritatea puterii/controlului asupra resurselor pământului, iar restul oamenilor trăiesc o luptă pentru supraviețuire. Se numește tiranie și, oameni buni, în acest moment nu avem o soluție efectivă să o înlăturăm.
  Un război ar fi nimicitor pentru toată lumea însă, dacă se vor înțelege asupra menținerii continuității și supraviețuirii ulterioare, acești tirani nu au nimic împotriva eliminării unei părți mari a populației. În esență, asta urmăresc prin vaccinurile lor criminale și prin medicina de eutanasie mascată a pacienților vulnerabili, însă vor să o facă prin concursul, păcălirea și acceptul populației, la scară largă.
  Nu vă lăsați prostiți și nu dați înapoi! Educați-vă singuri și nu vă mai bazați pe autorități, acolo unde nu vă respectă. Puteți găsi profesori și învățători spirituali în societate, chiar dacă nu sunt înscriși în sistemul de stat.
  Fiți independenți, fiți curajoși și căutați libertate și asocierea economică. Boicotați tiranii și îndepărtați-le uneltele și influența asupra vieții voastre!

 6. Vorba lui Rainer Fuellmich (avocatul german care vrea sa dea in judecata OMS-ul): „este pandemie de teste PCR”.

  Deci testul PCR nu detecteaza nicio boala. Iar cei care au murit au murit in urma malpraxisului indus de protocoalele medicale criminale impuse de autoritatile din tarile afectate, plus falsificarea cauzei deceselor in documentele decedatilor din cauza altor boli.

 7. De ce nu vă întrebați despre ceea ce se mai întâmplă în China? . In China ,nu mai poartă masca decit cine dorește. Am văzut imagini recente din Wuhan , lumea se distrează ,nu mai are nicio treabă .
  Nu mai vorbim de Suedia care brusc a devenit inamicul televiziunilor globaliste din UK . Nu mi-a venit sa cred ceea ce mi-au auzit urechile,cind un neica nimeni reporter într-un interviu cu un ministru suedez ,a îndrăznit să-i facă prosti pe suedezi pt că nu poartă masca . Eu ,as fi întrerupt interviul imediat.
  La noi ,am văzut un individ care este dat de sondajele lui piele ,pe primele locuri la încrederea pe care o au românii în el ( cel mai mare patriot aka arafat). Acest mare patriot a zis că : Romania a pierdut bătălia cu covrigul.
  Acești mari specialiști ,vor opri acest covrig nemilos ,sa mai atace populația , chiar înainte de alegeri,după care lockdown.
  Orașe închise /fara Crăciun/armata pe străzi/ și nu în ultimul rând injecția salvatoare .Gidele României,se va lupta pe ecranul TV cu covrigul și ne va îndemna pe toți să ne salvăm injecindu-ne, cît mai urgent.

 8. o pneumonie a fost cauza si fiind inainte de marea Pandemie a ramas fara gloria Covid.
  in acelasi timp se poate intelege ca unii pot muri de pneumonie de ani de zile bolile respiratorii au facut victime, asa ca si fara a i se spune Covid oamenii trebuie sa fie atenti…
  in istorie exista o pneumonie mortala numita Boala Legionarilor, pt ca s-a transmis prin aerul conditionat de la un Congres a unei Legiuni din 1977, dupa care multi au murit…29 din 182 de participanti…https://en.wikipedia.org/wiki/Legionnaires%27_disease
  in fiecare an sunt 8.000-10.000 de cazuri in SUA.
  Citez din WIKI:
  „The fatality rate of Legionnaires’ disease has ranged from 5–30% during various outbreaks and approaches 50% for nosocomial infections, especially when treatment with antibiotics is delayed.[36] Hospital-acquired Legionella pneumonia has a fatality rate of 28%, and the principal source of infection in such cases is the drinking-water distribution system.[37]”
  deci mortalitate intre 5-30% pana la 50% in focare nosocomiale…
  Este tragic, dar totusi Covid are o rata de 3,2% decese in Romania…

 9. HArafat, te-au dat de gol cu minciunile crase scoase pe gura de tine si guwernerul mieu! PCR-ul e ciuciu real dar, deh, afacerile functioneaza cu brio in Romania! Ce scriam si ce ceream? Legalitate, justificare legala si standardizarea! Tocnai ce ceream eu, nu exista!

 10. A face trimiteri la cercetări fundamentale de acum trei decenii, care au valoare de principiu, este una. A recunoaşte că din 1993 până acum ştiinţa a progresat ar trebui recunoscut de către orice om onest.

  Oricum actualele teste pentru depistarea COVID-19 – faimoasele PCR molecular – care necesită procesare complexă de laborator, au fost inventate, verificate şi omologate de câtre cele mai prestigioase institute de cercetare din lume în luna ianuarie 2020. Acurateţea lor este de peste 99%. Aşa încât onest era să fie citate şi succint comunicări ale unor instituţii serioase, cum este Institutul Robert Koch sau altele similare din Japonia sau Koreea.

  O informaţie incompletă, cum este cea din articol, induce masiv în eroare, prin omisiune. Adică este mincinoasă prin definiţie.

  Mai întreb odată: de ce faceţi asta? Din ignoranţă? Mai citiţi oameni buni, înainte de a vă expune public.

 11. @nelu santinelu- cred ca tu nu te-ai documentat bine in privinta testului PCR si arunci vorbe goale si neprobate la adresa articolului! Asa ca urmeaza-ti propriul sfat: mai citeste si documenteaza-te! Asta dk nu cumva te impiedica mita primita pt ce ai afirmat nefondat!

 12. @Mariana: Atitudinea ta este similară cu cea a inchiziţiei – ai un „adevăr” din categoria „pământul e plat” iar cei care-l contestă trebuie arşi pe rug. Alţii, cu mintea încătărămată, văd în contestatările prosteşti cu argumente de analfabeţi funcţionali patriotismul neamului sau lupta pentru libertate… Ridicol.

  Ceea ce am afirmat în comentii este documentat la zi. Din surse serioase, universitare şi de cercetare. Pot să-ţi trimit şi bibliografia.

  O imagine corectă şi completă n-are cum să fie dată de o frază scoasă din context, de acum 30 de ani.

  Ca să înţelegi: Testele PCR, singurele absolut serioase, oricât de exacte ar fi, dau doar o imagine de moment, indicând, post-factum, o situaţie deja existentă; când sunt pozitive bolnavul respectiv a contaminat deja pe cei cu care a ajuns în contact direct, indiferent că a prezentat sau nu simptome. Testele sunt singura soluţie pentru a face un back-tracking, cu scopul îngrădirii pandemiei, atât cât se poate.

  Repet: Articolul dezinformează grav prin omisiune, prin titlul care induce în eroare, ceea ce este criminal.

 13. Bai Nelutule ciesti numai ce vrei si de unde vrei. Cum ramane cu afirmatiile unor mari cercetatori din occident ca testul nu face ( deocamdata) diferenta dintre o gripa normala si covid. Tu contrazici pe toata lumea numai de dragul de a contrazice. Ce clinica mafiota aperi?

 14. @Santinelu
  Deci inventatorul e un tampit, noroc cu omologatorii de la prestigioasele institute din fix ianuarie 2020, care-l facura, cu omologarea-n dinti, numa’ bun de pus de o megapandem#ie peste o luna mai incolo.

  Stiinta a facut progrese, din ’93 incoace, la designul de carcase, plus ceva software mai complicat, care ambele nu inseamna progres in ce priveste performantele, ci are o relevanta in sensul de un plus de confort pentru operator, dovada ca rezultatul vine tot dupa doua zile sau cate-or fi. E ca la masini: din ’93 incoace sunt aceleasi motoare, cutii de viteza, roti, frane, faruri, doar ca au mai pus un computer de bord, plus nu stiu cati senzori bla-bla.

 15. @nelu santinelu dupa cele scrise sa argumenteze ca e adevarat ce zice, e platit de cei cu diplome false cumparate, care nu au studii adevarate si nu stiu prea multe afara de cum sa faca bani in politica furand tara!

 16. Stimate doamne şi domni dezorientaţi, care reacţionaţi vitriolic la opiniile umilei mele persoane: mai întâi învăţaţi gramatica şi ortografia limbii române. E greu, dar merită. Apoi citiţi şi încercaţi să şi înţelegeţi publicaţiile ştiinţifice. Pentru unii va fi tare greu, pentru cei care au comentat în zadar…

  Evident inventatorul testelor PCR este un cercetător respectabil. La fel de evident este că a fost recunoscut internaţional, pentru meritele sale, în primul rând în cumunitatea ştiiţifică.

  Dar: Există mulţi Tâmpiţi pe lumea asta – sunt cei care citează trunchiat o frază şi care cred că au înţelegerea universului din străfulgerarea de moment a minţii lor încătărămate. Tristeţea cu mulţii chibiţi este că nu înţeleg că, înainte şi după frază, pe care o citează, mai sunt şi altele, care pun totul în altă lumină. Durează – pentru cei mai săraci cu duhul – dar poate fi încercat, la nesfârşit. Succesuri!

  Repet, ca să rămână documentat: a cita fragmentar o frază, scoasă din context, cu omiterea deliberată a celorlate reprezintă o dezinformare prin omisiune. Care ar trebui pedepsită.

 17. Da’, a scoate din burta institute prestigioase, care fix in ianuarie 2020 au omologat, la mustata, testul PCR, facandu-l, brusc, nemaipomenit de precis in diagnosticarea bolilor, adica exact pe dos fata de cum a spus inventatorul sau, nu e inselatorie, santinelule?

 18. „Nu e mereu concludent”
  E concludent intotdeauna (Mullis chiar spune: nu poate fi „misused”), depinde insa ce vrei sa gasesti cu el. Daca e vorba de a depista fragmente de genom, fie si intr-o cantitate infima, e concludent, cu conditia sa se execute un numar suficient de cicluri de amplificare.
  Daca e vorba de diagnostic, nu, nu e concludent, si asta spune clar Kary Mullis. Depistarea unor fragmente de genom nu inseamna depistarea unui virus anume, nici macar a unor virusuri active, si nici macar a unor virusuri, fiindca acele fragmente pot avea si alta provenienta. Chiar daca depisteaza un virus, incarcatura virala poate fi insuficienta pentru a insemna infectare sau boala. Este ca si cum ai depista cateva particule de praf intr-o camera dupa un numar suficient de mare de amplificari si ai deduce apoi ca acea camera e „murdara”.

  @Nelu Santinelu:
  Actualele teste or fi fost „inventate” recent de institute „prestigioase”, dar se bazeaza pe ACEEASI tehnologie inventata de Kary Mullis. Tot ce a spus Mullis ramane valabil: nu sunt pentru diagnostic! Sau poate Kary Mullis (laureat Nobel) nu e suficient de „prestigios” pentru tine, Santinelule?

  Hai mai bine sa lucram cu materialul clientului, ca sa priceapa si Santinelu:
  CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel
  https://www.fda.gov/media/134922/download
  „Positive results are indicative of active infection with 2019-nCoV but DO NOT RULE OUT BACTERIAL INFECTION OR CO-INFECTION WITH OTHER VIRUSES.”

  Iata Santinelule, unul dintre prestigioasele tale „actuale teste pentru depistarea COVID-19”. Chiar CDC spune despre acest test ca poate confunda rezultatele cu infectii provocate de ALTE VIRUSURI sau BACTERII.

  Din pacate, Kary Mullis, un om de mare caracter, nu doar un savant genial, a murit „convenabil” anul trecut, cu putin inainte de declansarea „pandemiei”. Daca ar fi fost in viata azi, ar fi dat de pamant cu acesti sarlatani si teroristi nenorociti.

 19. Cumpără bre prostime română de la Ungaria,.. Au inventat ei o modalitate ieftină și mai sigură, rapidă de testare..

 20. Am mai spus-o şi o repet: Citarea trunchiată şi omisiunea induc în eroare. Aşa că şarlatani şi proşti sunt cei care extrapolează o eroare de cca. 1% – întotdeauna posibilă – pentru a pune sub semnul întrebării restul de 99% al rezultatelor certe şi corecte.

  In cazul concret al SARS-CoV-2, secvenţierea genomului virusului a fost reuşită la în primele zile din ianuarie 2020. Aşa s-au putut produce, valida şi omologa testelor pentru evidenţierea RNA-ului virusului. Nu mai intrăm în detalii că există şi alte metode de identificare a virusului.

  Nimeni – nici măcar americanii de la CDC – nu contestă relevanţa testelor Real-Time RT-PCR, pentru identificarea SARS-CoV-2, că doar de aceea dau instrucţiuni cum să fie făcute profesionist. Ceea ce omit să admită cu obstinaţie comentatorii nihilişti este că testele RT-PCR, dacă sunt făcute corect, profesionist, la timp dau rezultate corecte în proporţie de 99% şi reprezintă proba de referinţă pentru constatarea existenţei sau nu a virusului la un bolnav .

  Că testul nu dă diagnosticul bolnavului e la mintea cocoşului. Dar e primul pas, esenţial. Apoi e obligatoriu verdictul medicului. Adesea în urma unui consult aprofundat – radiologic sau chiar CT. Referirea la standardele americane (FDA) este doar parţial valabilă pentru noi. Coordonarea la nivelul UE se face prin Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, iar în plan mai larg prin OMS.

  Rămâne ca cele 143 de Laboratoare certificate de care dispune România la ora actuală să-şi facă treaba. Şi capacitatea de preluare a spitalelor să nu fie depăşită.

  În loc de concluzie şi punct final: căutarea bolnavă de ştiri bombăe păguboasă. Mai bine s-ar testa masiv, înzecit, inclusiv anturajul extins al persoanelor îmbolnăvite şi s-ar încerca ruperea lanţurilor de transmitere. În Slovacia se testează toată populaţia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.