Iohannis în Dubai, Ciolacu în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu face o vizită în Statele Unite ale Americii, începând de duminică până miercuri.

„Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizita de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington DC şi la New York – împreună cu o delegaţie guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Executivul arată că prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington-Virginia-Maryland.

De asemenea, va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. Şeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

„Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU”, arată sursa citată.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch, şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

Guvernul subliniază şi că o componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Astfel, prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia guvernamentală vor avea discuţii cu reprezentanţii companiilor Google, Lockheed Martin şi cu reprezentanţii conducerii United States Energy Association.

În cadrul vizitei, premierul Marcel Ciolacu va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington şi va avea un dialog cu reprezentanţii asociaţiilor evreieşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

27 de Comentarii

 1. Cred ca, fara probleme, se poate infiinta agentia de turism „Guvern & Cotroceni Tours” ! Trai, nineaco, pe bani babacilor (ai pensionarilor) !

 2. ex-„covrigarul” vine cu cele „10 puncte” precum a venit si consilierul sau onorific(?) ponta? Cit despre marele Lenes ne puteti spune ,cu ce mesaj merge, a fost aprobat de parlament acest „discurs de 3 min.” , cine a aprobat si cit ne costa excursia?

 3. Doamne ajuta sa nu se intoarca, sa ramana acolo. Si sa-i duca si pe toti politicieni actuali cu ei.

 4. Ciumați ăștia de mediu încă n-au aflat că există și internet..

 5. Asta se va intoarce tot cu o sapca dar curcubeu.Romania agentie de turism politic pe banii romanilor.Hai ca se poate si mai mult.

 6. S-a dus sa vada ce armament mai trebuie cumparat ca sa fie sustinuta candidatura lui, vezi prezenta Angelicului ministru al apararii in delegatie.

 7. Un Preşedinte excursionist şi un Prim-ministru oportunist care se duce la americani pentru că aceştia să ne mai construiască o autostradă căci autostrada Transilvania au construit-o īnainte de termen ! Vai de români cu asemenea conducători ! Mă întreb ce se va întâmpla la anu, după alegerile din SUA dacă acestea vor fi câştigate de republicani, nu de democraţi, pe cine va mai vizita PSDCiolacu şi PNLCiucă !?

 8. @ tomlin 11:56
  + 10 !🎯
  Armament plătit de Români în avans.
  Cu livrarea direct la Urcaci.
  MARII PRIETENI ai Românilor, măRog…🤮

 9. Merge la „ noua Înaltă Poartă” cu peșcheșul în proțap, sub formă de „cumpărături”. Pe lista de „cumpărături”, se află niscai avioane vechi, care au făcut 2-3 războaie, rachete Patriot care nu percutează, tancuri care nu sunt suportate de infrastructura de transport a României, poate vreun nou contract tip Bechtel, plătim fără să se facă nimic. Deja am repetat figura cu reactoarele modulare, care nici americanii nu le mai construiesc, dar noi persistăm în prostie. Se vor mai adaugă câteva sute de miliarde de dolari la prețul „reabilitării” reactoarelor 1 și 2 de la Cernavoda. Nu trebuie scoase din listă reactoarele 3 și 4, care se vor face la sf. așteaptă, dar cu majorări continue de preț, de câteva ori mai scumpe decât oferta chinezească, mai ieftine și care acum putea să fie în funcție, fiind o sursă de aur curat pentru România în actuala conjunctură energetici. Toate acestea pentru ca premierul oricărei țări, numai a României nu, să primească firmanul de a fi la butoane ș după alegerile din anul viitor. Vrea să convingă stăpânul văzutelor și nevăzutelor din România, că el este sluga cea mai ascultătoare, dar și mai eficientă în procesul servirii, întocmai și la timp , a intereselor unchiului de peste ocean, în România și zonă. Din păcate o să avem parte de o licitație, la care vor participa și alţi slugoi dâmbovițeni, de la PNL; USR, UDMR ( aceștia au furat deja startul, Hunor a fost deja la noul sultan mondial). Nu-i pomenesc pe cei de nebăgat în seamă. Să vedem ce va face AUR și SOS-ul lui Șoșoacă, vor vrea sau nu firman?.

 10. Mă întreb de ce angajament și-a luat, de cite hektare de pădure mai rade, de împădurire,..cu altă ocazie..

 11. KLAUS-US VA ADUCE DIN DEȘERTURILE BINE GOSPODĂRITE UN „BORCAN” CU SCORPIONI PE CARE ÎI VA„SLOBOZI” ÎN „MINIDEȘERTURILE -CRESCĂTOARE ” DIN ÎNDELUNG RĂBDĂTOAREA COLONIE CE-L SUPORTĂ DE 10 ANI-„ĂȘTIA SE VOR ACLIMATIZA ȘI-ȘI VOR ADUCE CONTRIBUȚIA ECOLOGICĂ LA SCĂDEREA NUMĂRULUI DE ROMÂNI-alături de celelalte făpturi ocrotite de ong-urile verzi și foarte verzi! iar „ACCIDENTUL DE PRIM -MINISTRU” VA ADUCE UN VAPOR -CARA-VELĂ DE WINCHESTERURI(made in usa-1863) CU CARE VA ÎNARMA O DIVIZIE DE„ROMÂNAȘI” ȘI-I VA TRIMITE LA „pretenul lui -zelenski-ca mulțumiri pentru grija purtată bucovinenilor”–ca carne de bum-TUN!!! ȘI ÎNCĂ O CARA-DARA-VELĂ ÎNCĂRCATĂ CU MIN-MINI ATOMO CENTRALE CU CARE VA „LOGISTICA!” DIVIZIA CA SĂ AIBĂ „MĂREȚII -LUMINĂ”!-ȘI TOTUL LA VREO 6 MILIARDE DE $!!.PĂI CUM SĂ NU FII FERICIT CU ASEMENEA CONDUCĂTORI? CUM SĂ NU JOCI LA PĂCĂNELE ȘI APOI SĂ FII SINUCIS,CUM SĂ NU-ȚI IEI LUMEA-N TRAISTĂ ȘI SĂ TE DUCI DE SLUGĂ-N DEMOCRAȚIILE VESTI(T)CE?

 12. Ce dau astia zor la pupat papicilor sultanilor.
  In tara ei baga pe aia austerita, afara se tin cu achizitii generoase de pe piata de vechituri. Pe multe zerouri si cu plecaciuinile de rigoare.

  Mai usor cu pianu!

 13. Cioclule, te-au chemat americoizi să-ți dea mutarea în plic?????Si in plic scria așa: MIRCEA GEOANA PREȘEDINTE!!!!!! Poate vei mai rămâne și din 2025 prim ministru , se vorbește de Sorinache în locul tău? Ai grijă pe la muzeele care le vizitezi, să nu ajungi și tu vreun exponat pe când te-ntorci de acolo.

 14. ‘ Speranțe deșarte ‘, merge acolo pentru a primi ‘to-do list’, America nu are timp de Ucraina, excursie cu valențe electorale.

 15. Rau am ajuns dragi români,să admitem astfel de președinți si de șefi de guvern ,doar iesind in stradă putem schimba.Altfel o gașcă cu conexiuni externe ne vor umili și mai râu!

 16. Mare Atentie ! Ca Numerele de Telefon Necunoscute ce se afla in Memoria Telefonului . Pot fi Spam ! Stergeti din Memoria Telefonului . Numerele de Telefon Necunoscute !

 17. Se poate mai rau de atat?
  Raspuns:
  Sigur ca da, imediat dupa alegeri !

 18. Salutări romanilor cu ocazia comemorării Marii Uniri , visul de aur realizat de către Regalitate , așa hulita de colegii mai vechi și mai noi ai Ciolanului . Și ca totul să fie ca în comunism , am citit mesajul Ciolanului distingând ,,componentele” mesajelor comuniștilor Ghe.Dej și Ce-au , astfel ca după adormirea românilor cu , dezvoltare , bla- baluri , la final trage minciuna de bază a comuniștilor, adică toate aceste bla – blauri să se reflecte în viața de zi cu zi a românilor .Aici minciuna este demolata de cei peste 4 milioane de romani care trăiesc sub pragul sărăciei . Desi dintre aceștia s- ar putea recupera peste 1 milion de șomeri buni de muncă care trăiesc din ajutoarele sociale pe care Ciolan continua să le denumească pensii. Aceste ajutoare nu pot fi denumite pensii fiindcă sunt necontributive. Nu poți să îi umilești pe românii care au contribuit peste 35-40 de ani și primesc pensii și să îi denumești pensionari pe acești ,,sociali” . Sa nu uite Ciolan și colegii care au condus țara 32 de ani , ca românii nu uita ca FSN a,,băgat laba “ în fondurile acestor harnici români care nu au știut decât să muncească . Deci tov. Ciolan îți urmezi inconștient calea lui Dragnea care și- a ,,rupt dintii” când era cel mai sigur ca își va ajunge visul: să conducă România, adică să o apropie de rușii care omoară oameni în Ucraina .

 19. Plimbati-va firati voi ai dracului de lepre ordinare pe banii tarii ! Cind vine vorba de facut ceva pt. sanatate ,invatamint ,infrastructura sau altele pt.tara si romani,nu sint bani ,dar pt. plimbarile voastre leprelor ordinare ,gasiti bani imediat !

 20. Se sterg Numerele din Telefon daca apesi pe Anumite Taste , ca in cazul meu , care am Telefon Fix , Panasonic cu Memorie . Dar daca ai Telefon Android , nu este bine sa Stergi toate Numerele din Telefon , pentru ca nu mai Stii Numerele de Telefon de la Cunoscuti , Prieteni . Doar Numerele de Telefon Necunoscute ! pot fi Sterse din Telefon !

 21. ne-au plecat inginerii, doctorii, cercetătorii, savanții, ne pleacă și politicienii. Doua pensii speciale, mai puțin.

 22. Fac cu schimbul! Vine Turcana, pleaca Ciolanis in America! De Turistul National nu mai vorbesc, e tot timpul in voiaj cu ravasitoarea cu avionul de lux! Si toate pe cheltuiala romanilor! Pentru pensii, salarii sau tarani nu mai ramine nimic! Nu-i bai, mai facem niste imprumuturi, ca plateasca excursiile astora romanul inca 50 de ani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.