Iohannis, în vizită. Plasticul pune în pericol biodiversitatea Deltei

De Ziua Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, preşedintele merge vineri în Deltă. Într-un comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială explică  interesul acordat. Varietatea florei şi a faunei. Care e de importanță majoră pentru biodiversitatea naţională şi internaţională”.

Delta Dunării  e poluată cu plastic.  Și mai e seceta.  Așa s-a deteriorat calitatea, au scăzut rezervele de peşte. Toate la un loc pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei. Sunt precizări venite de la peședinție.

Administraţia Prezidenţială  mai arată că vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional.

„Obiectivele legate de protejarea florei şi faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Ce uită să spună președintele?

Ucraina a adâncit Canalul Bâstroe din Delta Dunării pentru a putea exporta pe apă mai multe grâne. Ce urmări au astfel de lucrări de dragare pentru apele curgătoare şi ecosistem?

În apele curgătoare există un echilibru foarte sensibil, care face posibilă convieţuirea celor mai diverse specii de animale şi plante. Un astfel de habitat natural este grav perturbat de adâncirea albiei unei ape curgătoare. În zonele în care apa nu este adâncă cresc alge care produc oxigen.

Dar prin lucrările de gradare apar mai multe segmente în care apa este adâncă. Algele de acolo mor fiindcă nu mai pătrunde lumină suficientă până la ele şi sunt descompuse de microbi. Iar acele microorganisme consumă oxigen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Asa, Klaunus, asa ! Si nu uita sa dai pe bratul Chilia, poate chiar in momentul ala se imbata Aliosa din Sevastopol si greseste tinta cu citeva sute de metri ! … Si dupa aia mai vedem seara la stiri (NEXTA) : „Dupa spitale si silozurile cu cereale, rusii bombardeaza acum dulapuri !”

  2. Pe johansi il intereseaza, de fapt, cum putem pune Delta Dunarii din ROMANIA la dispozitia fratilor de arme ai americanilor, ucrainenii. N-are el nici-o treaba cu Romania!

  3. A aflat si sasul ca plasticul polueaza… De bastroe n-a afla nimic?…

  4. Plasticul, în vizită. Iohannis pune în pericol biodiversitatea Deltei.

  5. Klaun Wurster Slugannis are mize mari după cum se vede. Ce om sensibil, ce om preocupat…
    Îi felicit încă o dată pe toți cetățenii care l-au votat și i-au dat două mandate , zece ani din viața noastră în total. Bravo , extraordinar, fantastic. La anul cred că o veți vota pe Luluta Kovesi , nu ? E bine văzută de Europa, criteriu fundamental pentru votacul iobag complexat de Occident…

  6. Cica preocuparea constantă a preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice

    Delta Dunarii rapusa de interesw comperciale ale unor mari corporatii ca BlackRock sai Vanguard.

    O asa limba de lemn nici lui Ceausescu, Postelnicu si Iliescu nu le-ar fi reusit mai bine.
    Care l-a votat a votat a stiut ce voteazA.

  7. ca nu a bagat mana in apa ca se curenta, de la aparatele braconierilor!
    In 5 zile de pescuit, ai ocazia sa prinzi 2-3 platici, la 150gr!
    Delta, unica delta, a ajuns un canal mort si putred!

  8. In scurta vizita pe canalul Bastroe, marele vaslas navetist s-a interesat care era tehnologia de obținere a cernelii Pelican din pelicanii hrăniți cu peștii fără cap pe timpul Epocii de AUR.
    PS. Azi a fost Ziua Biodiversității. Cu aceasta ocazie diversitatea de gen a completat biodiversitatea știucilor din Delta. Maine, tovarasul jhonny mana lunga va pleca in vizita în delta Nilului. Speranțele noastre se îndreaptă spre crocodilii flamanzi și iubitori de salam sasesc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.