Iranul a ars 100 de tone de stupefiante

Autorităţile iraniene au ars miercuri 100 de tone de stupefiante, jumătate din cantitate la Teheran, iar restul în alte oraşe ale ţării, în cadrul unor manifestări prilejuite de Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului de droguri, relatează EFE.

La Teheran, poliţiştii au criticat „lipsa de colaborare a Occidentului cu lupta împotriva drogurilor desfăşurată în Iran”, ţară care, din cauza situaţiei sale geografice, a devenit o cale de ieşire a opiului şi derivatelor lui din Afganistan către ţările din Europa, Golful Persic şi spaţiul fostei Uniuni Sovietice, potrivit aceleiaşi surse.

Luna aceasta, autorităţile iraniene au informat că, în ultimele trei luni, au confiscat 115 tone de droguri, mai ales opiu.

În acele trei luni, a crescut cantitatea de droguri confiscate în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în special cantitatea de morfină şi heroină, a spus şeful brigăzii antidrog a Poliţiei iraniene, generalul Ali Moayedi. În ultimul trimestru, autorităţile iraniene au desfiinţat 600 de grupuri de furnizori, traficanţi şi distribuitori de droguri şi câteva „sute au fost arestaţi”.

Producţia de opiu pe plan mondial îşi menţine procesul de extindere început în 2006, cu o creştere de 15% a suprafeţei pentru culturi în 2012, după cum a informat miercuri Biroul Naţiunilor Unite de luptă împotriva Drogurilor şi a Criminalităţii (UNODC) cu ocazia prezentării la Bangkok a Raportului mondial privind drogurile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.