Jacques Delors, fost preşedinte al Comisiei Europene, a încetat din viaţă

Fostul preşedinte al Comisiei Europene în perioada 1985-1995, francezul Jacques Delors, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 98 de ani, a declarat agenţiei France Presse fiica sa, Martine Aubry.

„A decedat în această dimineaţă în somn, la domiciliul său parizian”, a anunţat Martine Aubry, care este membră a Partidului Socialist francez şi primar al oraşului Lille.

Ministru al economiei între 1981 şi 1984, în timpul preşedintelui François Mitterrand, Jacques Delors era favorit în sondaje în anul 1995, dar a năruit atunci speranţele stângii franceze după ce, într-un anunţ spectaculos făcut într-o emisiune televizată, a renunţat să mai candideze la alegerile prezidenţiale, câştigate de Jacques Chirac.

Ca preşedinte al Comisiei Europene, el a jucat un rol important în crearea pieţei unice, semnarea acordurilor Schengen, Actul unic european, lansarea programului Erasmus, reforma politicii agricole comune şi constituirea Uniunii economice şi monetare care a condus la crearea monedei euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. 98 de ani ?!? Asta sigur n-a mincat salam cu soia, nici n-a fost „parcat” pe la vreun azil din Voluntari …

  2. A incetat din viata cu mult timp in urma,
    dar il tineau in vitrina ca sa mai propaseasca ce se mai poate pina la falimentul total al clasei de mijloc care trebuie sa dispara

  3. Sa aducem oda celui care a fost artizanul dezastrului ce induram azi?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.