Kelemen Hunor îi mai zice vreo două lui Iohannis: „Idioţenie”

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat într-un interviu acordat Agerpres că președintele Klaus Iohannis nu și-a cerut scuze până acum pentru episodul cu maghiarii și PSD care „vrea să vândă Ardealul”, comentând din nou afirmațiile lui Iohannis. „Până la urmă, vrei să atragi atenţia de la rezultatele „minunate” ale „guvernului tău”, pot să înţeleg, dar nu cu astfel de chestiuni”, rezumă liderul UDMR ieșirea lui Klaus Iohannis.

Agerpres: Aţi solicitat scuze din partea preşedintelui Klaus Iohannis după episodul în care acesta a ieşit în spaţiul public cu expresia „Ionopot kivanok PSD”. Le-aţi primit? A existat vreo discuţie pe acest subiect între dumneavoastră şi şeful statului după moment respectiv?

Kelemen Hunor: Nu, nu am avut nicio discuţie din martie. Ultima dată am vorbit cu şeful statului în luna martie. Acele declaraţii erau inacceptabile, fiindcă nu aveau nicio acoperire cu „furatul Ardealului”. Cum spunea un clasic în viaţă: „Idioţenie”. Cel care spune aşa ceva nu are dreptate, minte, manipulează. Şi a fost şi rămâne în continuare o problemă, fiindcă a venit de la acest nivel. A luat în batjocură limba maghiară, ceea ce iar este inacceptabil. Ne-a făcut pe noi, într-un fel, duşmanii României, ceea ce nu suntem. Nu vrem să furăm Ardealul, nu vrem să facem rău nimănui şi, sigur, a aruncat această sămânţă a urii într-o perioadă când nu era nevoie de aşa ceva, fiindcă lumea era şi este preocupată de altele. Până la urmă, vrei să atragi atenţia de la rezultatele „minunate” ale „guvernului tău”, pot să înţeleg, dar nu cu astfel de chestiuni. Nu poţi ca preşedinte al României, care eşti la vârful ierarhiei statului şi, dincolo de acest lucru, ai şi informaţii dacă se întâmplă ceva, eşti tu responsabil, şi nu poti să faci doar o luptă politică din astfel de teme. Şi s-a demonstrat că nu existau nici informaţii, nu a existat nici măcar o astfel de intenţie. Nu poţi să faci o astfel de declaraţie. N-am avut nicio discuţie cu preşedintele Iohannis din martie. Şi nici scuze n-am auzit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

20 de Comentarii

 1. Kelemen Hunor? Nu mai pleaca astia odata in Asia, de unde au venit acum o mie de ani la ciordit si la comis masacre in Europa noastra? Sa plece, impreuna cu sluga credincioasa PSD.

 2. Vezi kelemene ca vin alegerile si nu va mai da tableta 5% in olt, buzau si alte zone pline de admiratori ai udmr!!! Ah am uitat probabil viktor orban a negociat deja pt voi la stapanii slugilor de la Bucuresti.

 3. Ungaria,când doarme și visează,visul este Transilvania!
  Niciodată un politician maghiar nu poate fi crezu pe cuvânt,de la bun început sunt cu două feţe,ca orice nomad colonialist!
  Romani,păziţi-vă ţara!

 4. Domnule Hunor Kelemen problema domnului Iohannis dezvăluită într-o scapare de sinceritate nu este furatul Ardealului de la români catre unguri, ci că furatul Ardealului de către unguri ar fi de la nemți, adică ar încurca planul cu bătaie lungă al Germaniei în ceastă zonă plan numit Marca de est!

 5. sa vedem daca va intereseaza si situatia financiara a copiiilor, profesorilor si pensionarilor sau va multumiti cu promisiunea ca Tableta va da voturi in Teleorman, Ialomita, in cele mai sarace si depopulate judete…

 6. Sunt doua posibilitati de a scapa de pupaturile UDMR, cresterea pragului electoral la 10% sau macar 80% din romani sa mearga la vot.

 7. Pupati-l in cur, minoritari unguri, pe minoritarul iohanniSS, ca tot nu o sa obtineti nimic de la el.
  Cat priveste recunostinta voastra fata de PSD ca v-a facilitat trimiterea la Bruxelles a doi euro-parlamentari din partea UDMR, vad ca va lipseste bunul simt, ca despre recunostinta nu poate fi vorba in cazul vostru. Sunteti prea grosi la soric.

 8. @SAFE: si cu prag electoral de 5%,dar cu 70-80% votanti,scapam de calai!Nu mai sunt nici 4%,deja cei care vorbesc numai maghiara au plecat la Budapesta

 9. Totuși un lucru esențial trebuie remarcat: domnul Kelemen Hunor este primul politican care a avut statura isă spună, este drept indirect, adevărul despre domnul președinte Iohannis, să spună lucrurilor pe nume rspectiv că cinee spune o idioțenie este un idiot.

 10. Desigur, un popor năvălitor cum sunt ungurii și cu psihologie imperialistă in plin sec. XXI, este tragicomic. Conștienți că provin dintr-o hoarda nepereche, ca și frații lor muscali, ei nu ratează niciodată ocazia de a reabilita șovinismul. Sunt ridicoli tovarășii hungarioti.

 11. KWJ este român nou.. Deci, la ce să te aștepți de la el, de altfel de la oricare român chiar vechi tuciuriu, care niciunul nu are cuvânt nu respectă nimic și pe nimeni la fel.. Acest președinte nu pricepe fișa postului. Nu știe ce are de făcut in această funcție. In romania e o debandadă, o hoție și o fărădelege de se miră lumea..Insă, țțțurai bade, miștooo și fainoșag,..Azi contează, maine mai vedem,..dacă ne lasă virusu..

 12. Nu este dl. Hunor același individ unsuros care spunea că vrea să aducă Catalonia în Ardeal? Și care spunea că românii nu au voie să-și îngroape eroii în cimitirul internațional militar din Valea Uzului, jud. Harghita? Și atunci cine este idiotul? Ce îl doare pe cetățeanul Hunor este că el, ca român maghiar, este absolut un ratat, pe când Johannis, este un neamț cu inimă de român, pe care românii l-au votat Președintele României de două ori. În rest, subscriu la comentariile de mai sus, că este absolut fascinant cum a luat 5% din voturi UDMR în Dolj și Călărași. Votează alcooliștii comunali în masă cu cei care visează să ne facă praștie țara?

 13. Ceangaii din Bacau sint la Limita Rabdarii si Exasperati de Atitutidinea de Prostituata Politica a UDMR-ului se Delimiteaza de Proxenetul Valah Kelemen Hunor.

 14. Dupa ce Viorel si Vulpita au devenit Vedete , se pune Intrebarea : Viorele ce mai faci ? Parca era mai Bine ca Viata de Vedeta la Bucuresti . Dar asa se pune Intrebarea : Viorele ce faci ? Cum te Descurci ? Ai Grija sa iasa Bine ! Imaginea !

 15. Concurenta mare intre hunguri si saxoni…care sa fie stapan peste sclavii romani.

 16. Da de ce ii zic unii „seful statului” lu’ Fatza de Bocanc ca doar functia asta nu exista pe la noi prin tzara si nici consemnata in Constitutie.

 17. Emile UDMR este un PSD al maghiarilor. Aceeasi mizerie. Ce spune Kelemen si laudat de tine e gargara. Sa stii un lucru Johanis nu e Basescu si nici Dragnea. Nu pune botul. Cum pui tu.

 18. @ manca caca,. Asta e opinia ta de subdezvoltat,. incapabil de a vedea și pricepe evenimente. Dar nu știu de ce mă cobor la unu ca tine,.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.