
Viitoarea coaliție de guvernare, respectiv viitoarea majoritate care va forma următorul guvern, va trebui să negocieze foarte amănunțit toate chestiunile legate de problemele de fiscalitate, a declarat joi președintele UDMR, Kelemen Hunor.
Potrivit acestuia, dacă se vor găsi specialiști, există și alte variante pentru a depăși creșterea fiscalității.
‘Dar, dacă nu se găsește o variantă de reducere de cheltuieli brutală, atunci trebuie să te gândești de unde aduni mai mulți bani. Și atunci, sigur că una dintre variante este creșterea fiscalității. Eu aș încerca cu ceva diferit, sigur, nu sunt finanțist. Am văzut țări care au mers nu pe strângerea curelei și creșterea taxelor și în doi-trei ani au reușit să depășească pragul critic. Pot fi mai multe variante. Întrebarea este dacă avem timp. Dacă alegi un președinte care inspiră încredere în piețele financiare, la creditorii tăi, atunci mai câștigi un pic de timp și dacă și pui un guvern credibil, cu oameni care știu ce au de făcut. Altfel, finanțarea deficitului va deveni destul de dificilă și va fi o presiune peste noul guvern, întrucât costurile cresc’, a declarat Kelemen Hunor la Europa FM.
El a subliniat că o creștere a TVA nu rezolvă problemele fiscale și bugetare.
‘Creșterea TVA nu rezolvă problemele fiscale și bugetare ale României. Este un tratament superficial. Ai impresia că vei aduna mai mult, s-ar putea să nu se întâmple, fiindcă dacă nu există la oameni disponibilitatea de a consuma mai mult, fiindcă prețurile vor crește (…), s-ar putea să nu mai consume. Deci, din punctul meu de vedere, indiferent ce guvern și ce componență va avea guvernul, să arunci pe 4 iunie cu o ordonanță adoptată în guvern care intră în vigoare a doua zi e un mare risc. (…) E foarte riscant, mai ales în această conjunctură politică, să operezi cu o ordonanță de urgență’, a explicat liderul UDMR.
Întrebat dacă viitorul guvern va fi unul de sacrificiu, Kelemen Hunor a răspuns afirmativ: ‘Va fi, categoric’.
‘De aceea eu cred că următoarea coaliție sau următoarea majoritate sau guvern sau cei care susțin un guvern trebuie să negocieze foarte, foarte amănunțit toate chestiunile legate de problemele serioase de fiscalitate, pe buget, pe cheltuieli, pe venituri, tot, fiindcă altfel nu va rezista nici măcar acel guvern. Simion va încerca alegeri anticipate, categoric, dar în România e greu să ajungi la alegeri anticipate. Nu e nici în interesul PNL, nici în interesul PSD, nici în interesul USR. Cred că putem exclude varianta alegerilor anticipate’, a transmis președintele UDMR.
A sosit și ziua când Kelemen Hunor și hungurasii din UDMR a fie alungați de la guvernarea României,alaturi de Sistemul TICALOSIT-securist PSD-PNL!.
Omul ăsta vorbește de parcă nu ei ar fi fost la guvernare până acum, de parcă nu ei au aruncat cu banii în zări, de parcă nu ei ne-au înglodat în datorii și-au dus țara în gard!
A-ți fost 35 de ani la guvernare pișto baci și ați făcut România praf, câtă demagogie și fățărnicie zace în voi, nu aveți nici cea mai mică doză de onoare, să vă fie rușine fanarioților !
Deci, soluția ungurului este îndatorare veșnică, pâna la colaps… Apoi, ne spune cu subiect și predicat cui îi este frică de anticipate! Omite să spună că și el este speriat teribil. Riscă să ajungă sub 5% pentru că, în acest scenariu, nu vor mai lua voturi de la PSD ca să treacă pragul. Se vede luminița de la capătul tunelului.
Unguru spera ca va mai fi la guvernare????? Nu realizeaza ca multi din PSD si din PNL vor trece la AUR. Cei intelignti vad cun bate vantul in lume.
Ii framanta ”chestiunile legate de problemele de fiscalitate” inca din evul mediu!
”A ramas ca-n tren.”