Oamenii care lucrează la cel de-al doilea mandat al său au pus la cale un nou scenariu

Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia

Folosind atacul la Jandarmerie, Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia

Văzînd că nu reuşeşte sub nici o formă să slăbească alianţa PSD-ALDE, preşedintele Klaus Iohannis, sau mai exact oamenii care lucrează la cel de-al doilea mandat al său, au pus la cale un nou scenariu, absolut diabolic, prin care să compromită Guvernul Dăncilă, prezentat ca extrem de violent cu populaţia paşnică!

În acest sens, a fost pusă în mişcare una dintre cele mai înspăimîntătoare maşinării de propagandă: manipularea! Evident, cu principala sa componentă: dezinformarea!

Cei care nu vor să-şi obosească neuronii, preferînd să stea în faţa televizorului şi să ia de bune toate inepţiile pe care le aud, nu vor dori să audă argumentele noastre, fiindu-le suficiente informaţiile furnizate de cei care nu le vor spune niciodată adevărul, tocmai pentru că adevărul este cel care trebuie să fie ascuns!

Pentru cei care lasă uşa deschisă şi pentru analize ceva mai soficsticate punem următoarea întrebare: UNDE SÎNT HULIGANII CARE AU PRODUS VIOLENŢELE DIN NOAPTEA DE VINERI? S-au evaporat? Nu-i mai întreabă nimeni nimic? Nu-i mai caută nimeni sau nu mai sînt consideraţi responsabili pentru reacţia jandarmilor?

Orice om care îşi permite libertatea de gîndire îşi pune aceste întrebări, căci imaginile din seara de vineri arată foarte clar că toată nebunia de după ora 23.00 a fost generată de agresarea jandarmilor de către cîteva grupuri bine constituite care au atacat forţele de ordine cu bucăţi de bordură, cu pietre, cu sticle de apă şi, în general, cu ce au găsit la îndemînă. Ba chiar cu cocteiluri Molotov, pregătite din timp şi depozitate într-o maşină, aşa cum se aude pe una dintre înregistrările video! Totul culminînd, desigur, cu agresarea bestială a jandarmeriţei şi a colegului său, lăsaţi în mod ciudat pe mîna protestatarilor de către colegii lor.

Acum, toată propaganda lui Iohannis îşi îndreaptă acuzaţiile către un singur vinovat: Jandarmeria! În acest sens, în zilele de sîmbătă şi duminică de după „Mitingul diasporei”, s-au organizat încă două proteste extrem de paşnice, în care manifestanţii erau dispuşi să le ofere jandarmilor flori şi bomboane de ciocolată, ca şi cum ar fi uitat complet de gazarea din seara de vineri!

În mod logic, ar fi trebuit să asistăm în cele două zile la un protest împotriva jandarmilor din moment ce s-au înregistrat deja sute de plîngeri penale contra lor. Însă, în mod ciudat, sîmbătă şi duminică a fost o linişte deplină în Piaţa Victoriei, fără incidente, fără gaze, fără provocări.

Motivul acestei stări de lucruri merită să fie analizat, căci în acest timp, adică mai bine de o săptămînă de zile, nimeni nu mai vorbeşte despre „huliganii” care au provocat intervenţia în forţă a jandarmilor, ci doar despre violenţa acestora faţă de populaţia civilă! Aceasta este, în opinia noastră, faza a doua a scenariului pus la cale încă din primele momente ale anunţării „mitingului diasporei”!

În faţa acestei acuzaţii extrem de grave, jandarmii aveau un martor care putea să-i apere atît în faţa opiniei publice, cît şi în faţa eventualelor instanţe de judecată: PROCURORUL MILITAR BOGDAN PÎRLOG. El ar fi putut să fie singurul apărător oficial al Jandarmeriei, căci a fost în Piaţă în calitate oficială şi avea la îndemînă informaţii de primă sursă despre intervenţia în forţă.

Cu toate acestea, asistăm pe absolut toate posturile TV la crucificarea procurorului Bogdan Pîrlog, despre care toată lumea află că este #rezist, că a fost trimis acasă de UE, că a făcut şi a dres, lucruri care nu au absolut nici o legătură cu ce a făcut omul în seara de vineri în Piaţa Victoriei. Noi am publicat în „Cotidianul” ce prevede legea în cazul manifestaţiilor sportive în care se presupune că există un grad ridicat de risc, adică faptul că „este necesară prezenţa unui procuror”. Această prevedere era şi în vechea lege a tuturor manifestaţiilor publice, fiind scoasă doar pentru a înlătura suspiciunea că o eventuală anchetă n-ar mai fi obiectivă dacă procurorul ar face parte din dispozitiv.

Totuşi, cum să credem că un procuror nu ar putea să se sesizeze din oficiu că, la un miting anunţat „cu sînge” pe caldarîm, ar putea să se producă şi fapte de natură penală? Ştim că există doar două feluri în care organul de anchetă poate începe o anchetă: la plîngere prealabilă şi prin sesizare din oficiu, cea din urmă fiind reglementată de Codul de procedură penală, art. 292: „Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289-291 şi încheie un proces-verbal în acest sens”. Asta a şi făcut procurorul după prima tentativă a protestatarilor de a forţa barajul jandarmilor.

Presa a publicat deja Procesul-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de procurorul Bogdan Pîrlog şi ar trebui să ştie că Noul Cod de procedură penală chiar îl obligă să nu stea indiferent atunci cînd constată o situaţie în care există risc de producere de fapte penale, chestiune prevăzută în art. 213 din CPP: „Organul de cercetare penală este obligat să efectueze actele de cercetare ce nu suferă amânare, chiar dacă acestea privesc o cauză care nu este de competența lui. Lucrările efectuate în astfel de cazuri se trimit, de îndată, prin procurorul care exercită supravegherea activității organului ce le-a efectuat, procurorului competent”.

Şi atunci de ce este răstignit public acest procuror militar, singura autoritate a statului care putea fi apărărtorul Jandarmeriei? Doar pentru că a stricat nu ştiu ce planuri ale organizatorilor din umbră ai „mitingului diasporei”, care vor acum să lase în spaţiul public doar dezbaterea despre violenţa Jandarmeriei faţă de populaţia paşnică?

În mod surprinzător, doar doi jurnalişti, Cornel Nistorescu şi Ion Cristoiu (e drept că nu sînt oricare) au înţeles că acuzaţiile la adresa Jandarmeriei care ar fi atacat populaţia paşnică nu sînt altceva decît „o jalnică diversiune”, atît timp cît se uită ameninţările de dinainte de „mitingul diasporei” şi atacul „huiliganilor” din seara de vineri! În rest, toţi moderatorii TV rostogolesc la nesfîrşit informaţiile venite de la propaganda discretă aflată în solda lui Klaus Iohannis, fără să-şi dea seama că-i fac jocul!

Cineva ar putea să ne întrebe ce rost are aducerea numelui lui Klaus Iohannis în acest context. Răspunsul este simplu: destinatarul întregului scenariu, de la „Muie PSD”, la „milionul” de oameni veniţi din diaspora şi pînă la mitingul de vineri este însuşi preşedintele României, care are în faţă două obiective:

– preluarea conducerii rotative a Uniunii Europene, pe care nu vrea s-o împartă cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă

– obţinerea unui nou mandat, pus sub semnul întrebării de procentele încă foarte mari pe care PSD şi ALDE le au în sondajele de opinie!

De aceea, credem că situaţia la care asistăm acum nu este decît o etapă dintr-un plan uriaş, început cu înregistrarea acelui ONG, „Forumul românilor de pretutindeni”, pentru a cere autorizaţia „mitingului diasporei” de „un milion de participanţi” şi lansarea sloganului „Muie PSD”. Obiectivele finale ale acestui plan sînt însă mult mai mari.

Astfel, nu avem decît să constatăm că Iohannis nu mai crede că simpla punere la îndoială a programului de guvernare PSD-ALDE sau plîngerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă pentru trădarea intereselor naţionale mai pot fi eficiente pentru a-şi aduce la putere „Guvernul Meu”. A încercat, dar n-a reuşit, căci pînă şi dumnealui a fost obligat să rostească acea tiradă penibilă: „Au crescut pensiile şi salariile pînă le-au scăzut”! Lumea, însă, a văzut că fluturaşul de salariu şi cuponul de pensii arătau creşterile! Mici, dar creşteri!

Aşa s-a ajuns la concluzia că trebuie încercat altceva. Acum se urmăreşte crearea acestei imagini apocaliptice că Guvernul Dăncilă este cel care coordonează violenţele împotriva populaţiei paşnice, populaţie care, după Iohannis, ar fi majoritar de partea lui! Deci: Guvernul acesta trebuie să fie înlăturat pentru că este duşmanul poporului!

Veţi vedea că şi această etapă a acuzării Jandarmeriei va trece curînd, fiind urmată de anchetarea Prefectului Capitalei, a ministrului de Interne, pentru a se ajunge apoi la acuzaţii directe la adresa Vioricăi Dăncilă şi Liviu Dragnea. În final, Dragnea şi Dăncilă trebuie să fie în ochii populaţiei adevăraţii responsabili pentru violenţele din seara de vineri! Nu „huliganii”, nu galeriile de fotbal, nu infiltraţii pesedeului, ci doar ei doi.

P.S. Poate cineva să ne explice şi nouă de ce jandarmeriţa bătută în Piaţă nu a declarat nimic la externarea din spital despre agresiunea la care a fost supusă în Piaţă, deşi mărturia ei era extrem de importantă în apărarea Jandarmeriei? Cine a convins-o să iasă din spital în fugă, ducîndu-se direct la maşină? Ion Cristoiu amintea într-un editorial despre cazul asemănător al Jessicăi Lynch, devenită eroina armatei SUA în Irak, după ce a scăpat cu viaţă din mîinile armatei lui Saddam Hussein.

Vom reveni asupra acestui caz, căci multe semne de întrebare se vor putea lămuri prin paralela cu cazul jandrmeriţei noastre.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19
Ion Spânu 1818 Articole
Author

117 Comentarii

 1. Guvernul Dancila prin prostie, ticalosie si slugarnicie fata de sobolanul sef al ciumei rosii care sta ascuns de o saptamana este violent cu populatia pasnica, numai abonatii la banii publici sifonati de guvernul PSD-ALDE incearca sa prezinte o alta realitate. Guvernul Dancila este violent prin bataile administrate populatiei folosind trupele de jandarmerie aflate in subordinea directa guvernului si este violent prin saracia zilnica administrata populatiei, cea mai saraca din UE. Mirobolanta he-he este premierul unei tarii unde unul din patru copii, viitorul tarii, se culca nemancat, iar batausii din jandarmerie au salarii si pensii nesimtite! Mirobolanta he-he este premierul unei tari unde au murit 60 de oameni de rujeola din cauza lipsei vaccinurilor, nici in Africa nu se mai moare de rujeola! Mirobolanta he-he este premierul unei tari in care romanii si-au ars porcii pentru ca ea si prostii din guvernul ei nu stiu sa citeasca informarile de la UE, s.a.m.d!

  • Nu este nici o violență la Dăncilă, guvern, jandarmi. Și-au făcut datoria. Cronologia și filmul netrucate arată clar că Johannis a incitat, pentru el era falsul miting al diasporei, pentru el provocările pentru a naște reacții. Eroarea coaliției este că nu l-a trimis la Sibiu. Nu poți face om de stat dintr-un amator agresiv. Pierdere de vreme și prestigiu pentru România – care plătește oalele pentru neica nimeni

  • Da misule, ai dreptate. Nenorocirile astea au lovit o tara in care presedintele e un fascist. Astea plus multe altele erau pe vremea cand lremieri erau avortoni politici pe care voi vreti sa-i readuceti la butoane.
   Culmea e ca masina voastra de propaganda ii prezenta pe votantii PSD drept analfabeti, dar cand va citesc postarile constat ca de la ultimele alegeri si voi v-ati prostit inexplicabil depasindu-i pe pesedisti.
   Candva strigati ,,ciocu’ mic, ca noi suntem la putere”, acum declamati dreptul la opinie chiar asa, lipsiti de bun-simt, de respect pentru majoritatea care a ales PSD. Stiu argumentul vostru ca de fapt majoritatea asta nu reprezinta intreg poporul roman, dar o clica de anarhisti care se ascund dupa fusta diasporei sunt reprezentativi si toti, inclusiv organele legal-represive trebuie sa-i cinstim ca pe salvatorii Patriei.
   E drept ca organele statului de drept intesate de tradatori nu actioneaza promt impotriva celor violenti si a instigatorilor (in frunte cu hotul de case), e loc de mai bine, dar asa cum sunt tu esti obligat prin lege sa le respecti. Daca nu-ti convine ai alternative democratice: a) data viitoare mergi la vot, dar respecta alegerea majoritatii indiferent de optiunea ta; b) esti liber sa emigrezi, dar nici atunci sa nu te crezi buricul diasporei si sa chitai ca nu te asculta majoritatea; c) recunoaste ca esti un limbric care nu munceste si nu are din ce trai, iar puscaria ar fi pt tine alternativa optima.

  • Tu vorbesti de slugarnicie ???!!! Cred ca nu ai citit ce ai postat,sau asa ai primit ordinul….

  • Mișu care face pisu o tonă jumate pe burta pe spate.Ce va place vouă sa interesați lumea asa ca sa para ca va meritati banii.

  • @Janos Wass: da, ai dreptate. Si-mi face impresia ca te simti direct vizat, asa cum ma simt si eu, de impostura lui Johannis : era, într-adevar, vorba de-un „fals miting al diasporei”, pus la cale într-un birou al propagandei, de iresponsabilii de la Cotroceni. Da, Johannis nu-i, din pacate, decât un narcisic, trotzkist periculos, „amator agresiv”, „neica nimeni” distrugând si ce-a mai ramas din societatea civila si economia, din prestigiul României. Da. Si jandarmii, departe de-a fi sharjat si comis „violente”, au fost calmi, eroici. Da. A vrea cu tot dinadinsul distrugerea (prin compromitere, în cazul jandarmeriei si guvernului a) institutiilor tarii e unul din simptomele fascismului. ps : un film trucat se descopera usor si cred ca tipii care s-au pretat la modificarea contextului, la mixaj pentru a obtine efecte, vor trebui pedepsiti. Cu atât mai mult cu cât au facut-o premeditat si-au tzintit la un public de milioane de oameni. Fake news. Din partea ministerului adevarului.

  • resursele, petrol, gaze, aur… pamantul stramosesc, economia, finantele, sant in mana strainilor si asta datorita ocuparii institutiilor statului de catre straini prin minciuna si viclenie ca lupii la oi !
   de aici, constientizand aceasta catastrofa, intelegem rolul institutiilor de forta, “justitiei independente”, ca instrumente de control si represiune asupra poporului si in interesul strainilor…
   cum putem crede ca strainii ne vor noua binele? nu putem crede. nici marele Eminescu nu credea : “de la Nistru pan-la Tisa…” nu putem crede, devreme ce toate resursele bogatiile tarii se afla in mana lor !
   cum putem crede ca numele unui strain care suna atit de nefiresc, de anormal : “klaus werner johannis presedintele Romaniei”, poate fi benefic pentru noi si in interesul poporului nostru ?
   cum poate de exemplu, cineva crede intr-o justitie patronata de straini, de ambasadele occidentale, ca actionand in interesul poporului? nu putem crede asa ceva.
   https://www.cotidianul.ro/documentul-lui-valcov-statul-prejudiciat-cu-2-miliarde-de-dolari/
   iata doar o mica parte din supararea strainilor, multinationalelor si corporatiilor occidentale, care scot in strada tefelisti, „onegisti” si sorosisti, pentru ca nu sant lasati sa jefuiasca in voie bogatiile tarii !
   si lupta pentru ultimele resurse: industria energetica, Portul Constanta, Platforma Magurele, TAROM-ul…etc…https://m.activenews.ro/stiri-politic/Colonelul-Mircea-Dogaru-sustine-ca-protestele-din-10-august-au-fost-declansate-de-structurile-controlate-de-Germania-pentru-a-lovi-in-interesele-americanilor-in-Romania.-Trump-ar-dori-legarea-Constantei-de-Gdansk-152331

  • Misule, tot ceea ce scrii este adevarat, dar nu uita ca realitatea si adevarul n-au mare lucru de-a face cu guvernarea din Romania. In Romania se poate guverna MINTIND. PSD-istii stiu foarte bine acest lucru. Ei au doar nevoie de suficienti vectori media care sa le promoveze minciunile. Atat.

  • Sasu e in vacanta. Din nou. Cu ce e el mai breaz decat Vasilica sau Nastase?

 2. Mitingul din 10.08.2018 trebuie anchetat de o comisie parlamentara.Cine a pus la cale lovitura de stat,cine a alocat banii,cine a coordonat provocarile si atacurile succesive impotriva trupelor de jandarmi?Cati ofiteri acoperiti si agenti de influenta au participat la atacurile impotriva jandarmilor?De unde au venit banii,de la care agentie de spionaj? Cine a adus masina cu sticle incendiare pentru a ataca trupele de jandarmi cu ele? Cine a platit si a asigurat transportul cu autocare cu cetateni moldoveni din zona ocupata de Rusia din Transnistria(ofiteri rusi de informatii,si luptatori spetnaz)cu acte de identitate moldovenesti? Pot ei sa spuna? Noi am organizat lovitura de stat ,impotriva guvernului si parlamentului pentru ca ne-ati taiat din bani si ne-ati interzis controlul asupra justitiei prin celebrele protocoale,declarate ilegale si anticonstitutionale?Presedintele CSAT ,Johannis trebuie tras la raspundere penala pentru coordonarea mitingului neautorizat din 10.08.2018 care a urmarit desfiintarea guvernului actual prin forta si inlocuirea lui cu unul marioneta,asemenea presedintelui? Iata intrebari la care nu vom afla niciodata raspuns.De ce o importanta tv de stiri primeste fonduri de la companii rusesti pentru a le servi interesele si influenta ruseasca? Si sefii din informatii inchid ochii cand e vorba de bani ,chiar daca sunt murdari,obtinuti prin contrabanda si neplata acizelor si tva la produse petroliere iau drumul Rusiei? Cine va taia nodul gordian si va opri hotiile si servilismul asupra puterilor straine impotriva intereselor nationale ?In decembrie 1989 au fost peste 10.000 de autoturisme cu turisti din Rusia,Ungaria,Yugoslavia,cere au avut un rol hotarator si decisiv asupra revolutiei insangerate,acum pe 10 august 2018, se pare ca nu au fost suficiente autocare cu ,,turisti” din Basarabia ocupata(Transnistria) ca sa fie impus un guvern marioneta supus in totalitate Moscovei?Ne vind germanii rusilor, pentru gaze ieftine rusesti?

  • @Aceeasi mizerie … : am impresia ca se va institui, într-adevar, o comisie parlamentara, care-l va audia, la toamna, pe Johannis, principalul responsabil de razmerita din Piata Victoriei. N-am, însa, impresia ca-i Piata Victoriei ar fi fost, acuma, si straini. Uniformele, sunt una, si strainii adevarati, alta. Si cu atât mai putin „rusi”, respectiv „moldoveni”. Ar fi sarit în ochi, ar fi fost deja un scandal international considerabil. Repet ca uniformele sunt la moda, le poarta civilii, sa para mai interesanti, si ei (si mai greu de recunoscut).

  • Da, ce comisia curului plina de pesedisti. Oare care va fi rezultatul?

 3. Mitingul din 10.08.2018 trebuie anchetat de o comisie parlamentara.Cine a pus la cale lovitura de stat,cine a alocat banii,cine a coordonat provocarile si atacurile succesive impotriva trupelor de jandarmi?Cati ofiteri acoperiti si agenti de influenta au participat la atacurile impotriva jandarmilor?De unde au venit banii,de la care agentie de spionaj? Cine a adus masina cu sticle incendiare pentru a ataca trupele de jandarmi cu ele? Cine a platit si a asigurat transportul cu autocare cu cetateni moldoveni din zona ocupata de Rusia din Transnistria(ofiteri rusi de informatii,si luptatori spetnaz)cu acte de identitate moldovenesti? Pot ei sa spuna? Noi am organizat lovitura de stat ,impotriva guvernului si parlamentului pentru ca ne-ati taiat din bani si ne-ati interzis controlul asupra justitiei prin celebrele protocoale,declarate ilegale si anticonstitutionale?Presedintele CSAT ,Johannis trebuie tras la raspundere penala pentru coordonarea mitingului neautorizat din 10.08.2018 care a urmarit desfiintarea guvernului actual ,si inlocuirea lui cu unul marioneta,asemenea presedintelui? Iata intrebari la care nu vom afla niciodata raspuns.De ce o importanta tv de stiri primeste fonduri de la companii rusesti pentru a le servi interesele si influenta ruseasca? Si sefii din informatii inchid ochii cand e vorba de bani ,chiar daca sunt murdari,obtinuti prin contrabanda si neplata acizelor si tva la produse petroliere care iau drumul Rusiei? Cine va taia nodul gordian si va opri hotiile si servilismul asupra puterilor straine impotriva intereselor nationale?In decembrie 1989 au fost peste 10.000 de autoturisme cu turisti din Rusia,Ungaria,Yugoslavia,cere au avut un rol hotarator si decisiv asupra revolutiei insangerate,acum pe 10 august 2018, se pare ca nu au fost suficiente autocare cu ,,turisti” din Basarabia ocupata(Transnistria) ca sa fie impus un guvern marioneta supus in totalitate Moscovei?Ne vind germanii rusilor, pentru gaze ieftine rusesti?

 4. Editorial Le Figaro: România e bolnavul Europei.

  ”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un editorial publicat de Le Figaro (articol cu abonament), unul dintre cele mai citite cotidiane din Franța.

  ”Nicăieri în UE, nici în Polonia, nici în Ungaria atacurile contra justiției nu sunt atât de violente, atingerile aduse libertăților nu sunt atât de grave și politicienii la putere atât de corupți ca în România. Ce se petrece la București e mult mai grav decât ceea ce atrage atenția presei europene la Varșovia și Budapesta”, scrie Călinescu, disident anti-comunist.

  Profesorul ieșean trece în revistă reprimarea violentă a protestului din 10 august, numind-o ”un coșmar”, și o compară cu violențele minerilor din 1990 provocate de ”instigarea președintelui de atunci, Ion Iliescu”.

  “Momentele oribile trăite de români au avut scopul de a servi ca exemplu și avertisment”, scrie Alexandru Călinescu, adăugând că ”românii așteaptă solidaritate din partea Uniunii Europene”.

  • @lilli : am citit si eu articolul din Le Figaro, punctul de vedere al lui Johannis, propanda Cotroceniului, scandalos, din partea unui ziarist care habar n-are de România si n-a facut decât sa citeasca documentele primite oficial. Am protestat la redactie, asa ca te strofoci degeaba. Tipii n-au experti pentru toate subiectele.

  • Da Lilli, dar de ce nu spui adevărul? Articolul din Le Figaro este sub semnătura lui Al Calinescu, deci un român. Uită-te bine – sunt români toți care scriu pe la acele ziare ca să fie luați în seamă acasă. Sunt, desigur, haștagiști – cum altfel? A propos – ai văzut intelectuali americani, francezi, germani, maghiari să discute în afară dur – și fals – despre țara lor?

  • Confuzie mare – nici PSD nici Rusia nu este comunista. Nu e perfecta, cu probleme dar nu este comunista.
   Comunisti si marxisti sunt europenii cu LGBT si Politicaly Corect.
   Pe 7 noiembrie 2017, la centenarul revolutiei bolșevice Rusia nu a sarbatorit nimic, nici o sărbătoare oficiala si neoficială.

  • @anda zidaru : Semnatarul din Le Figaro nu e Al Calinescu, e Alain Barluet. Tipul crede-n intoxul Cotrocenilor, cu „românii din diapora” veniti sa manifeste la Bucuresti, când în Piata Victoriei era, de fapt, o adunatura de Dandanache-piatra-n-mâna. @Vic : Rusia vorbeste acuma foarte agresiv de comunism, e calul ei de bataie, însa centenarul Revolutiei din Octombrie s-a marcat (nu sarbatorit, marcat) în toata Europa Vestica. Tot anul au fost articole de citit si emisiuni documentare de vazut, despre cele doua, de fapt, sau mai multe revolutii din 1917. Justificate. Nimeni n-a atacat Revolutia bolsevica. Multimea dezlantuita. Nimeni. Rusia avea nevoie de-o Revolutie profunda, sa intre-n lume, în Europa, a doua oara dupa Petru I. Halul subdezvoltarii de la 1917 al tarii era inimaginabil. Nicolai al II lea se tinuse de vânatori, nu de viata economica. Lenin (Vladimir Ulianov), care se-ntoarce-n graba-n Rusia, ia exact masurile Revolutiei Franceze de la 1789, victorioase. Revolutia bolsevica, si-asta spun toti cercetatorii, e copia Revolutiei Franceze. Cu diferenta ca-n lumea anilor ’30 SUA, apucate de panica orânduirii comuniste (comunism = egalitate în fata legii, în drepturi, salariala, a femeii cu barbatul, concedii platite, ziua de munca de 8 ore, nu de 14-15 ori mai mult, ateism, etc.), i se opun cu salbaticie.Dupa Robespierre, însa, Franta îl are pe Napoleon. Si dupa Trotzky, Robespierre ucrainean, URSS îl au pe Stalin. Care-a construit tara, si-a carui principala vina-i, în realitate, în ochii americanilor, de-a fi câstigat WW2. Asa ca-l demonizeaza, în timp ce-n Piata Rosie, de fiecare 9 Mai, rusii-l plâng…

  • Acelasi stravechi narav de a merge cu jalba in protap pe la inaltele porti si a ne jelui cui sta sa ne asculte, nu chiar dezinteresat. Evenimentele din 10 august sint exclusiv problema noastra caci exista in tara institutii abilitate sa se ocupe de asta. Profesorul iesean nu a facut nimic altceva decit sa mai arunce inca o piatra catre Romania, intru satisfactia deplina a altora.

  • @Ileana Rollason: Revolutia bolsevica nu este o copie ci doar similara Revolutiei franceze deoarece cauzele profunde au fost aceleasi. Revolutia bolsevica incepe printr-o lovitura de stat, adica preluarea puterii de catre un grup de revolutionari de profesie sub conducerea lui Trotki, care era evreu nu ucrainean. Actul a fost hiperbolizat, devenind in propaganda bolsevica asaltul Palatului de iarna. Ulterior, prin promisiunile facute de puterea bolsevica (decretul asupra pacii si decretul asupra pamintului), masele, satule de razboi, saracie si nedreptate, sustin puterea bolsevica si fac ca aceasta sa triumfe. La inceputuri, sovietele au fost organizatii absolut democratice. Nu acelasi lucru se intimpla dupa moartea lui Lenin si acapararea puterii de catre Stalin. Puterea este exercitata de aparatnici, ciracii lui Stalin. Rind pe rind, Trotki, Tuhacevski, Frunze si alti militari de geniu, fara egal in tabara albilor, care au cread si condus Armata rosie la victorie, sint eliminati. Consecinta s-a vazut in prima faza a razboiului care, in treacat fie spus si chiar daca Germania aloca frontului de est trei sferturi din potentialul sau, nu a fost cistigat de Stalin ci de Coalitia antihitlerista in ansamblul ei, care, tot in treacat fie spus, grupa practic intreaga lume.

 5. La ce ajuta o insiruire de aiureli puse in capul actualei guvernari ? Sunt multe lucruri de indreptat in tara asta, dar prin ura si rea vointa nu se poate indrepta nimic. Actuala opozitie este incapabila de a prezenta o solutie la problemele tarii, ea lupta numai pentru interesele reprezentantilor ei si a grupurilor de interese din tara si din afara care o sustin. Opozitia este reprezentata la varf de oameni obedienti si incapabili, care nu reprezinta interesele romanilor. A venit timpul ca opozitia sa se reformeze total, sa prezinte programe concrete de reformare si dezvoltare a societatii romanesti. In sens contrar PSD-ul va fi tinut multi ani de acum in colo la guvernare si vina este a opozitiei incompetente si indepartata de interesele romanilor.

  • Imi este mila de tine pentru faptul ca te-ai dezumanizat in asemenea hal incat consideri „aiureli” sutele de mii de copii ce adorm nemancati si mortii cu zile in spitale din lipsa de imunoglobulina si alte medicamente! La guvernare este PSD, nu opozitia. Mainile patate le are PSD, nu opozitia! Din 2012 de cand se afla la guvernare, PSD putea sa recladeasca tara, nu doar sa indrepte lucrurile! Ei doar vor sa fure bbanul public si sa scape cu averile intacte!

  • @Anonim(II): Spui ca victoria ar fi fost a „coalitiei”, atuncea, însa, de ce, în Viena si-n Berlin, sovieticii intra primii si sunt si lasati singuri? Stiu ca SUA au marshat pe efectul Hollywood la D-Day, ca studiourile lor cinematografice au jucat un rol imens în victorie si-n propaganda ulterioara. Si tipii, dupa ce stau, bine, mersi-n „dulcea Franta”, se cam si opresc în Germania (de Vest). Citez doua lucrari, care nu s-au tradus în româna, Jean-Michel Valantin, „Hollywood, Pentagone et Washington”, si Pierre Conesa, „Hollywood, arme de propagande massive”. Plus emisiunile TV franceze, la comemorarea D-Day. Plongeu în SF. Istoricii vorbeau de barci pline de manechine, de pilda. Le Figaro : n-am trimis interventia pentru publicare, am trimis-o ca protest. Redactorului sef, prin mail. Daca la le Figaro n-ar lucra si Zemmour si Natasha Polony si-nca vreo doi, si daca n-ar fi vorba si de sectiunile lui culturala si de promovare turistica, ori de unele editoriale, de mult l-as fi lasat balta. Cabinet de curiozitati.

  • Pt Misu: Vrei sa ne scutesti de argumentele tale lacrimogene? Copii care nu au ce manca au existat mereu. Nu incerca sa arunci vina pe o singura grupare politica. Vina apartine intregii clase politice. In timpul guvernarii Ponta, inflatia a scazut la cote negative, -6! In timpul guvernarii Ciolos, inflatia a inceput sa creasca. Deci termina cu imbecilismele tale. PSD-ul n-a mai fost la Cotroceni din 2005 si de atunci la guvern nu a fost numai PSD-ul, a mai fost si PDL-ul si PNL-ul.

  • @Ileana Rollason: De ce au ajuns primii? Simplu, pentru ca au fost lasati sa ajunga in virtutea intelegerilor de la Yalta si oricum erau mai aproape. Probabil ca ar fi ajuns chiar mai repede daca, dupa operatia Bagration, finalizata cu distrugerea grupului de armate german Centru, URSS ar fi continuat ofensiva pe directia centrala Varsovia-Berlin. A urmat insa revarsarea spre sud, teatru secundar, dupa ce Romania a deschis frontul prin actul de la 23 august. Sigur ca propaganda si-a avut rolul ei dar nici Mosfilm nu a fost mai prejos decit Hollywood. Nu am auzit de episodul cu manechine in barci dar nu e nimic surprinzator ci ar fi putut fi pur si simplu o metoda de inducere in eroare a adversarului. Aliatii nu au stat bine merci in Franta ci au avut de furca serios cu germanii pina la capturarea Ruhrului. Este momentul cind germanii inteleg ca rezistenta nu mai poate fi continuata. Nu am vazut comentariul dumneavoastra in Le Figaro dar interventia este salutara.

 6. @misu (lili): Cat timp crezi ca ai sa mai faci propoaganda falsa si manipulatoare?! Am senzatia ca vine si vremea raspunderii pt aceasta…

  • @Cetateanul: ma flateaza asocierea cu doamna lili antipesedista pentru ca ati trimis la inaintare si o postaca de-a voastra care foloseste pseudonimul „lili”, atat puteti voi pesedistii, faceti doar copy-paste! Nu sunt lili antipesedista si acest lucru ma bucura enorm, inseamna ca sunt mai multi romani care gandesc singuri, nu doar vuvuzelele propagandei latrinei 3 ca tine!

  • Misule, probabil ca ai stat toata ziua cu nasul in clor cand spalai WC-uri in vilele lui Iohannis, de-aia nu esti in stare sa gandesti bine, nu?

  • @Anonim : Eu nu cred în „intelegerea de la Yalta”: alianta Vestului cu URSS n-a fost decât de circumstanta, si nici ea, culmea, din cauza à ce facea Hitler, ajuns, bine, mersi, la putere, fara nici un boicot din partea nimanui si lasat sa se-narmeze si sa pronunte discursuri insuportabile, nu numai revansarde privind Franta si „comunismul” (socialistii si comunistii-ntotdeauna au fost dusmani), insuportabile, în general (debarasarea de „rasele inferioare”, evreii si slavii).Si privind România, daca-ntre razboaie n-ar fi izbucnit, din saracie, cred, miscarile naziste, Garda de Fier, si daca n-ar fi invadat, la 22 iunie ’41, URSS nu din alte pricini decât „comunismul” si daca armatele române n-ar fi ajuns pâna la Stalingrad, nici „Yalta”, care, de fapt = Tratatul de pace din ’47, în care României nu i se recunoaste statutul de cobeligeranta. Din cauza primilor 3 ani de razboi alaturi de Hitler. Vestul si-a plantat, însa, cu temeincie pionii-n România, atentie si la Al Calinescu pe care, pâna ieri, nu-l vazusem în le Figaro, ziar care publicase, de fapt, 2 articole, unul, de Alain Barluet, si-al doilea, al tipului, pensionar (am vorbit cu facultatea, se dezice de individ), din Iasi. Am trimis si-al doilea protest la le Figaro, am luat legatura si cu-n redactor de-acolo, sa-i paseze protestul redactorului-sef, si i-am scris lui Calinescu si-un mesaj personal, pe care stiu ca l-a primit. Mare-i gradina lui dzeu.

  • @Ileana Rollason: Intelegerea de la Yalta a existat. Tari ca Polonia si Cehoslovacia au fost lasate la cheremul URSS desi au suferit agresiunea Germaniei si au luptat de partea Aliatilor. Ma tem insa ca exista si azi, in privinta Romaniei. Alexadru Calinescu putea fi convingator in anii ’80. Acum insa lucrurile stau cu totul altfel pentru ca imprejurarile sint altele.

  • @Anonim : Polonia e prima tara nazista, în realitate. Nazism = a fi revansard + antisemit. A fi numai revansard ramâne fascism, a fi, însa, revansard si xenofob = nazism. Ori, Polonia prometeista dintotdeauna a fost dusmanul de moarte al Rusiei. A carei capitala de astazi, Moscova, o si cucerise la 1600. Republica („luminista”) a celor 2 Natii i-a fasonat Poloniei genele naziste. Tipii, foarte semeti ca erau slavi CATOLICI, îi urau pe slavii de Est, ortodocsi, si din pricina asta. Vezi? „pricina”, cuvânt slav în limba româna. Si antisemitismul polonez traditional, despre care astazi e interzis sa se vorbeasca, îl echivala pe-al rusilor si pe-al lui Hitler (ghetto-urile din Polonia nu de ultimul au fost inventate. Bataia de joc, umilirea, conceptul în sine de „rasa inferioara”, nici el. Tapul ispasitor antic era unul singur, pentru a deveni, de-a lungul istoriei, colectiv…). Polonia, indiferent de pretentiile ei de-acuma, e-ncarnarea invadatorului (si la Est, privindu-i pe rusi, dar si la sud, pâna la Marea Neagra. 1/2 din Ucraina-i, de fapt, Polonia istorica: Lvov, oras de cultura. Si din partea mea, n-au decât sa se si duca dracului). Plus ca Polonia n-a fost împartita de cuminti ce-i erau liderii. Plus ca-i produsul nemtilor, ei au construit-o. Wroclaw de azi, e, de fapt, nemtescul Breslau. Fii atent la arhitectura. Plus ca, dupa WW2, Polonia-si anexeaza, în tacerea generala, parte uriasa din Silezia germana. Pot, repet, sa se duca si dracului. Cehia: alta istorie. + cultura. + ca nu-s rusofobi. Bucatarie proasta, numai ca Praga-i superba. Si „primaverile”, cu lideri-fantosa (Havel, inclusiv)= decor de mucava. Dovada, prezentul din Cehia si Slovacia.

  • @Ileana Rollason: Viziunea domniei tale este una partizana dar si deformata, inclusiv prin usurinta cu care utilizezi cuvintele. Nu armata poloneza a fost oprita la portile Moscovei ci armata sovietica la cele ale Varsoviei; nu Polonia a impartit Rusia cu Germania ci Rusia a impartit frateste Polonia cu Germania; nu Polonia a ocupat si impus sistemul propriu in Rusia ci Rusia a ocupat Polonia si i-a impus comunismul; nu Polonia rivneste la Marea Neagra ci Rusia isi mareste exponential potentialul militar in regiune, premiza sigura pentru scopuri si mai avansate; nu Polonia a divizat Cehoslovacia ci Rusia (URSS nefiind altceva decit Imperiul rus care a schimbat panslavismul cu comunismul) dupa invadarea Cehoslovaciei i-a impus structura federala, terminata prin disolutia de dupa 1990. Havel a fost orice altceva dar numai de mucava nu, oricit de tare ar bate inima ta de dorul Rusiei, dupa care nu se topeste mai nimeni dintre cei care au avut nesansa de a le fi vecina.

 7. Din moment ce presedintele onorific al psd-ului este bolsevicul dovedit a fi facut crime impotriva umanitatii respectiv ion ilici iliescu pai ce pretentii sa mai ai fata de gasca penala si semi-analfabeta.Se vorbeste ca gasca penala psd-ista va face o contra manifestatie in toamna iar sustinatorii psd-isti vor avea TRICOAIE cu sigla gastii.

  • @QED Si cine l-a dovedit? Voi? Cu vorbe aruncate in vant? Si sa stii ca nu-i frumos cand vorbesti asa de fmilia ta, auzi gasca penala si semi-analfabeta. Sa-ti fie rusine! Oricum, pretentiile voastre zarghite nu intereseaza pe nimeni. Cu exceptia profesorilor universitari de la Iasi care publica in Le Figaro. Du-te si vorbeste cu ei!

  • @Anonim : gresit de la un capat la altul. 1. NIMENI n-a oprit armata sovietica, nici la Varsovia, nici în alte regiuni ale Europei. 2. Polonia dintotdeauna a fost cotropitoare, a cotropit tot ce-a putut, ori ai uitat de slehtele care ardeau câmpiile Moldovei ? De-aia a si fost împartita (de Prusia, Austria, si Rusia: nu da vina numai pe rusi, tara era un periucol european). Plus ca nemtii au construit-o. Nu Rusia râvneste la Marea Neagra, strategica, americanii râvnesc, pentru a controla, prin forta, prin mijloace armate, comertul mondial. Cehoslovacia n-a fost federalizata, divizata de rusi, s-a divizat singura, ai vazut cum Cehia s-a si separat de Slovacia, sunt doua tari diferite. Si Havel a fost un om de mucava, agentul SUA.

  • @Ileana Rollason: Cred ca nu ai inteles. Armata Rosie a fost oprita in avansul ei catre Varsovia de catre fortele proaspatului refacut stat polonez aflate sub comanda lui Pilsudski. Tot in acea perioada, ea a mai fost oprita in Finlanda si chiar pe Nistru in tentativa sa de a-i ferici si pe altii cu bolsevismul a toate izbavitor si aducator de nemasurata fericire. Faptul ca Polonia se opune vehement hegemonismului rusesc, cum a facut de altfel si Romania in perioada Dej-Ceausescu, te face s-o urasti visceral si sa debitezi tot felul de enormitati. Astfel, germenii divizarii Cehoslovaciei, astazi se pare regretata, au fost semanati prin federalizarea tarii, in 1969 dupa invazia sovietica, de regimul impus de URSS. Occidentul nu a miscat un deget in sprijinul ‘agentului’ Havel ci doar a facut joc de glezne, adica zarva de presa si nimic mai mult. In Marea Neagra, Rusia este cea care isi mareste pe zi ce trece potentialul militar, nu SUA si nici macar NATO, cu tot programul de modernizare al fortelor maritime militare ale Romaniei, unul foarte timid de altfel, care nu poate face din acestea nimic mai mult decit o fleet in being.

 8. D-le Spanu, a fi cu adevarat obiectiv inseamna a cauta raspunsul la mai multe intrebari, nu numai la cele enuntate in articol. De pilda: De ce jandarmii aflati in apropiere au asistat atat de pasiv la agresarea tinerei jandarmerite si pareau ca nici nu intentioneaza sa o preia din mainile salvatorilor? Ce e cu protestatarii cu accent moldovenesc? De ce au fost batuti si oameni pasnici? Apoi, desigur, cine erau cei foarte agresivi? Cat priveste conducerea rotativa a UE, credeti ca asta este o prajitura din care statele membre se servesc cu pretentia ca au statute egale? Credeti ca cei de la Bruxelles nu sunt ingrijorati de discrepanta dintre raspunderea ce va fi cedata si capacitatea celor care o vor prelua? Din presa reiese deja ca echipa austriaca va conduce, iar romanii vor putea prelua doar simbolic atributiile. Sa nu credeti ca imaginea unei echipe guvernamentale in strainatate depinde de strategiile autohtone, iniferent de tabara care le genereaza. Ce va face sa credeti ca reputatia echipei guvernamentale in strainatate depinde de presedintele Iohannis?

  • Articolul nu a fost scris de Spanu,nu are cum sa raspunda !Era o dama de ghinda la prima ora a postarii,acum a aparut valetul de trefla la semnatura !

  • @Papastratos Mesteci …. tutun, maistre. Crezi ca daca arunci o gulguta la deruta, schimbi realitatea? Asa-i cand fumezi tigari de proasta calitate. De ce nu incerci sa treci pe fostele Marasesti? Sau cred ca Snop sau Plugar ti s-ar potrivi ca o manusa.

 9. Modul in care va fi revotata legea OFFSHORE in PARLAMENTUL ROMANIEI va lamuri ce s-a intamplat in 10 august.

 10. Genocidul de la Colectiv chiar unul fără neuroni nu-l poate uita şi ierta. …..unde se ard cărți se vor arde şi oameni….unde se ard oameni pentru ” Guvernul meu ” , Himmler, Heydrich si Hitler, devin neinsemnati pe langă Werner al n8stru !

 11. Dragnea e pricipalul vinovat pentru tentativa de instaurarea a dictaturii personale cu ajutorul Jandarmeriei!

  • Hai siktir! In curand o sa spui ca jandarmii sunt teleghidati de Dragnea.

 12. Afacerea cu casele şi bani datoraţi STATULUI de insului cu multe case şi nu numai trebui apărată cu orice preț. –

 13. Scrii dupa cum bate vantul.Nu prezinti deloc incredere,cu toate ca incerci din rasputeri sa fii convingator.Nu esti de partea poporului sau a adevarului ,esti de partea cui iti platesc articolele.

 14. (I) De acord, Ion Spânu ! Clica lui Johannis si el însusi nu suporta multipartismul în România, desi alternativa lor e insuportabila. Ciolos, marele lui atu, e-n umbra, dar la pânda. Sa vedem ce propune si, daca tot e vorba de violenta, cine-i mai violent cu românii, si cu tara, în general. „Jandarmii”= figura de stil a individului de la Cotroceni care-si ascunde, el însusi, violenta. În pura traditie nazista, tipul ataca institutiile tarii, mentinerea ordinii. Are nevoie de haos, de grupuri de pucisti (între ziaristi si-n justitie, inclusiv, a se vedea atitudinea lui Augustin Lazar) ca sa-l obtina, mai ales ca acuzatiile împotriva marelui diavol, Dragnea, cad una dupa alta si marcheaza înca o data abuzurile DNA-KioveSSi. Ori, daca Johannis a pierdut-o pe Inchizitoarea sefa, macar sa sufere si poporul). Ce solutii economice propun socialistii(adica Dragnea-Dancila) : doctrina Keynes, dezvoltarea prin îndatorare, principiu care, dupa dezastrul deflationist din 1929-1933 care-a declansat WW2, sta la baza sistemului financiar mondial, Bretton Woods, de la 1945 si pân-acuma. Ce-nseamna „dezvoltarea prin îndatorare” = cresterea puterii de cumparare, datorita cresterilor salariale si ale pensiilor. Populatia unei tari fiind si primul ei creditor, detinatoarea majoritatii datoriilor acesteia. La credit = si forta de munca prezenta si viitoare, de la elevi la studenti, nu numai economiile populatiei, de care statul oricum se foloseste, contra unei dobânzi infime). Inflatie controlata.

  • Hooo, rusoaico, ce-ti bagi tu nasul in problemel noastre? Vezi-ti de rusia ta, ca vad ca nu va mai ajunge, va intindeti ca mucegaiul pe pereti peste intrg globul. Mai treceti si la munca daca vreti sa va fie bine, nu doar cu jaful altora.

  • @ Un trecator : ai iesit de la balamuc? nu trebuia sa-ti fi dat voie. Lashule. „Un trecator”, de parca Ulise, când, de fapt, tu esti fascist. Sic-tir. Stii ce-i aia.

 15. johannis o avea interesele pe care le arata dl. spanu. dar cu huliganii, aici autorul vrea sa ne fenteze, caci prinderea lor e tocmai treaba ministerului de interne condus de psd. deci se vede ca psd n-are niciun interes sa-i caute, ceea ce era de demonstrat!

 16. (II) : Ce vor Johannis-Ciolos, conservatori. Tipii aplica modelul economic al conservatorilor de pretudindeni (vezi Trump, în SUA), adica austeritatea în debarasarea de datorii. Trump e inventiv, si-are de unde, numai ca metoda „clasica” (Johannis-Ciolos) = ponctionarea economiilor populatiei. Modelul celor 2 e Ceausescu, pe care Ciolos l-a si aplicat cât a fost prim-ministru: înghetul salariilor si pensiilor, daca nu chiar scaderea lor, si-n general, curbele de sacrificiu: nici o investitie. Productia de toate felurile stagneaza. Bancile nu acorda credite. Circuitul economic e încetinit (drumul de la materia prima la utilizator, din lipsa de lichiditati, sufera). Economia paralela. Schimburile economice internationale, cvasi-inexistente. Statul paralel. Consecinta : deflatia. Nimeni nu mai depune bani, lumea pastreaza banii la ciorap, asa ca bancile sunt inutile. Economiile populatiei nu se reinvestesc. Banca nationala nu mai tipareste moneda. Preturile sunt mici (= supraproductie) la început, si oprirea la scurta vreme a productiei, în absenta resurselor (financiare si materiale), deja epuizate. Ciolos deja a-nchis scoli si spitale. A comasat comune. Nu le-a mai alocat fonduri comunitatilor urbane („descentralizarea”). Asta a fost politica de 10 ani a lui Basescu (pe care vrea s-o continue Johannis. De-aia are nevoie de „guvernul lui”). Saracirea definitiva a tarii (prin „dezindustrializare”, aducerea ei la stadiul de exportator de resurse naturale, de tara de lumea a IIIa). Keynes (Dragnea-Dancila) = sistem pozitiv, Johannis-Ciolos (austeritate si deflatie) aduc tara la înc-un decembrie 1989. Vidul din capul lui Johannis = (cu mine), si ” dupa mine, potopul”.

  • Iata un comentariu (prelungit) deosebit de interesant si cu miez.Lasa la o parte aspecte nesemnificative , ci atinge esentialul problemei, cel economic de lunga durata , ce ne priveste pe toti. Ar mai fi multe de spus legat de tema.

  • Interesant. Esenta in luminile rampei. Austeritate vs dezvoltare. Aici e buba. Pana si occidentul s-a prins ca austeritatea a fost o tampenie. Dar noi suntem mereu defazati. Sau asa se doreste.

 17. SASUL ne-a lăsat de 2 ani fără ambasador român la Tel-Aviv.Un suin de Sibiu!

  • @ ISRAELIAN
   Guvernul propune ambasadorii, Presedintele ii aproba, sau nu.
   Pana acum Guvernul nu a propus nici un ambasador in Israel, dar o va face in curand.
   Asa ca Presedintele nu are nici o legatura cu faptul ca de un an nu este ambasador in Israel.

  • Pt Halistar: Sasul poate sa vina cu propuneri pentru ambasadori. Insa el nu o face. El e plecat in vacanta (cred ca si creierul tau e in vacanta, una permanenta se pare).

 18. Editorial în unul dintre cele mai citite ziare din Franța: Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România.

  ”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, este titlul unui editorial publicat de profesorul român Alexandru Călinescu în unul dintre cele mai citite cotidiene din Franța, Le Figaro, scrie G4Media.

  ”Nicăieri în UE, nici în Polonia, nici în Ungaria atacurile contra justiției nu sunt atât de violente, atingerile aduse libertăților nu sunt atât de grave și politicienii la putere atât de corupți ca în România. Ce se petrece la București e mult mai grav decât ceea ce atrage atenția presei europene la Varșovia și Budapesta”, scrie autorul, potrivit sursei citate.
  Referitor la evenimentele violente din 10 august, autorul editorialului spune: “Momentele oribile trăite de români au avut scopul de a servi ca exemplu și avertisment”.
  https://www.stiripesurse.ro/editorial-in-unul-dintre-cele-mai-citite-ziare-din-fran-a-bolnavul-europei-nu-e-polonia-nici-ungaria-ci-romania_1284098.html

  • Lili, de ce te impresioneazä doar acele reportaje conforme normelor si prejudecätilor nu si a valorilor sarcinilor primite? Doar in Romania existä coruptie? E aceastä notiune marcä inregistratä a vocabularului romanesc? Tu sti ce spune domnul profesor A.C din Le Figaro… Sti tu ce spun profesorii C.G.,F.L.,D.S.,S.M.,I.T. de KWI? Dar Inspectorii Scolari de pe vremea cand K.W.I. era Inspector Geneneral, ori lucrätori ai primäriei Sibiu? Lucrätori ai muzeului sasilor din SB? Fosti si actuali lucrätori din sistemul judiciar/politie/procuraturä, jurnalisti media din Sibiu? Atasatii pe langä grämada de consulate din Sibiu deschise cu putin timp inaintea alegerilor d-lui Presedinte? Sarcinile lor? Ofiterii judiciari din SB. luati de L.C.C. dupä ea pe o perioadä de timp in B.? O grämadä de sasi care il acuzä pe K.W.J. cä si-a fäcut decat jocul lui iar jocul lor este dictat si impus? Mai pot ei intinde mana la tort färä sä facä jocul anumitor organizatii ori fundatii? Sti pärerea maghiarilor cärora le este fricä de o prea puternicä influentä germanä in Ardeal? Tu il sti pe KWI? Coruptie… Coruptia din Romania e tratatä de vest doar dacä pare cä Romania alunecä spre räsärit. Pe cand vestul incepe sä-si punä „foarte discret si confidential” problema dacä räsäritul ii poate salva! Iti pot da un caz de trafic de influentä si coruptie pe zi,live dacä doresti! Da,din vest! Eu nu il cunosc pe Dragnea deloc. Dar il cunosc pe KWJ. De aceea aleg Dragnea! Pentru cä imi place Germania dar iubesc Romania!

  • Si Washington Post si The Economist!
   ”Încă un pas spre erodarea democrației”.
   Două dintre cele mai respectabile publicații la nivel internațional, Washington Post și The Economist, trag un semnal de alarmă în privința situației tensionate din România, cauzată de partidul de guvernământ – PSD.

   Washington Post: ”Încă un pas spre erodarea democrației din Europa Centrală”

   Într-un editorial publicat de Washington Post se arată că erodarea democrației din Europa Centrală, care se face încet, dar sigur, a mai avansat cu un pas săptămâna trecută, după ce ”guvernul corupt al României a recurs la forța brută, ca răspuns la protestele organizate împotriva atacului său asupra statului de drept”.

   Jurnaliștii americani precizează că, după ce zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Bucureștiului pentru a cere demisia Guvernului, forțele poliției au organizat atacuri cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și bastoane, lovind violent pe participanții la proteste, pe jurnaliști și chiar pe câțiva turiști israelieni.

   Peste 400 de oameni au fost răniți, ”ceea ce reprezintă o cifră șocantă pentru o țară care este membru al Uniunii Europene și al NATO”, mai notează Washington Post.
   https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/semnale-de-alarma-de-la-washington-post-si-the-economist-in-privinta-romaniei-inca-un-pas-spre-erodarea-democratiei.html

  • Lili esti cam bovina. Pe langa faptul ca nu ai raspuns intrebarilor lui Roman Simplu, tu ne inunzi cu citate de la Washington Post si Economist, care sunt „FAKE NEWS”. Donald Trump e in plin razboi cu Washington Post, care propaga informatii false non stop despre el. Inceteaza sa mai dai copy paste la articole ca vita, ca nu ai sa ne schimbi opinia.

 19. Cand te intereseaza doar scaunul, ce mai conteaza oamenii.
  Foarte corect.Unde sunt huligani? Unde sunt instigatorii? Sunt asemeni teroristilor de la revolutie. Pretutindeni si totusi nicaieri.

 20. Guvernul este si violent si incompetent.
  Asta o simtim si la propriu si la figurat pe spinarea noastra.
  Ca e si analfabet e cireasa de pe tortul care se numeste tara.

 21. „UNDE SÎNT HULIGANII CARE AU PRODUS VIOLENŢELE DIN NOAPTEA DE VINERI?” Puneti aceasta intrebare Jandarmeriei! Au fugarit si gazat zeci de mii de oameni prin piata ca sa prinda ce, 2 huligani?

  • Continua sa te legi ca oligofrena de jandarmi si sa vezi tu cum ei vor vota toti cu PSD-ul la anu. Normal ca i-au gazat pe nespalatii care dadeau foc la cauciucuri pe strazi. Ce? Tu ai impresia ca poti sa incendiezi strazile ca asa vreau muschii tai? Nu fetito, daca tu vrei sa dai foc la strazi, s-o faci la tine in satul tau infect unde ai crescut. La Bucuresti daca incerci sa faci asta, te alegi cu bastoane pe cocoasa.

 22. De ce erau ambluantele acolo inainte de a se petrece evenimentul? De ce nu s.a curatat piata inainte de eveniment?care apropo a fost anuntat cu cateva luni inainte. Era treaba jandarmilor sa faca asta, cum au facut si in trecut. Acum parca au scapat din vedere unele detalii. Sa zici ca presedintele a avut un control asupra jandarmeriei sau ca a inscenat ceva, omule trebuie sa te duci la un control ca nu ai toate tiglele pe casa. Altadata s.au putut scoate oamenii care erau violenti din multime, acum au intrat cu totul.

  • @Andrei H. (1) Ambulantele au fost acolo pentru ca prezenta lor facea parte din complexul de masuri luate de autoritati atunci cand se desfasoara manifestarii de masa. (2) Aici ai nimerit-o bine. Sa stii ca jandarmii nu mai au altceva de facut decat sa faca curatenie. Normal, pentru unul cu mintea ta. (3) Sa afirmi ca presedintele NU ar fi putut inscena ceva arata ca nu ai toate tiglele pe casa. In legatura cu asta nu-ti mai pierde vremea cu controalele. Este o buba nevindeabila care, din pacate, este si contagioasa (4) Se pare ca „oamenii violenti” au mai invatat/au mai fost invatati cate ceva despre confruntarile cu fortele de ordine publica. Nu doresc sa comentez despre sursa „inocentei” pe care o manifesti, dar … lasa-ne!

 23. Care populatie ?2-3 mii in orasele mari,10-20 de mii in Bucueresti si cam asta-i populatia din strada.

 24. ROMANIA este o tara bolnava e adevarat! Majoritatea oamenilor este de proasta calitate din multe puncte de vedere!
  Un trup aflat in cangrena generalizata nu poate fi readus la normal decit in mod radical!
  Nu are cine sa o faca deocamdata! Nu exista clasa o politica competenta si institutiile statului sunt inca la fel!
  DECI AVEM CEEA CE SUNTEM! O mai morfolim inca 100 de ani asa nemestecata ca pina acum!
  MERGE SI ASA!

  • @DREAPTACZC (CZC vine cumva de la cazaceasca?) Daca ce spui tu ar fi adevarat, voi astia care sustineti toate prostiile insiruite pe acest forum ati fi fost de mult peste tari si mari. Stii, cand corabia sta sa se duca dracului sobolanii o sterg primii. Daca te simti chiar atat de suferind, ia un antinevralgic, desi, poate un xanax ar fi mai indicat. Eu nu cred ca gangrena generalizata poate fi curarisita in vreun fel, dupa cum nu cred ca modurile radicale pot redresa la normal ceva. Asta este o gandire de tip medicina a la Mengele. De altfel, se si vede. Voi incercati sa vindecati Romania dandu-i foc, o modalitata intr-adevar radicala. Slava Domnului ca inca n-are cine s-o faca! Cand vorbesti fa-o in nume propriu. Nu te amesteca cu altii ca sa nu se mai inteleaga cine ce este. Voi sunteti ceea ce sunteti. Si mult n-o sa mai mearga asa! Poate va indeplineste Al’ de Sus visele si va treziti intr-o zi fata in fata cu Securitatea. Sa vedem cam cum oa luati niste m..e fara nici un strop de lamaie.

 25. Numai lipsa de curaj a domnilor Tariceanu Calin si Dragnea Liviu in a suspenda pe sotul doamnei Carmen, din functia de PRESEDINTE al ROMANIEI, in Parlamentul ROMANIEI, unde actuala Putere PSD-ALDE are o majoritate lejera, fac pe cel poreclit de romani ” Palton Voda ”sa calce in bocancei, dupa noiembrie 2014, CONSTITUTIA ROMANIEI, sa cu multa abnegatie si pasiune, sa incaiere pe romanii simpatizantii Puterii cu romanii simpatizantii Opozitiei ! In fond omul actual din Dealul Cotrocenilor, precum predecesorii sai, este un gargaragiu, o marioneta, a celor care se amesteca in trebile noastre interne de 29 de ani adica: rusii, americanii si acolitii lor: evreii, englezii, francezii, germanii( iar daca spun asta mister Charlie nu inseamna ca sunt antisemit, anti’ american, anti’rus, s.a.m.d.), in fond PRESEDINTELE ROMANIEI este un slugoi al unor interese straine de neam si tara, repet precum predecesorii sai in dregatoria asta, dupa ticalosia intamplata noua romanilor in dec.’89. In rest sa auzim si de mai bine !

 26. Domnule Spanu, m-ati dezamagit profund. Dv. ati aderat neconditionat la un partid (PSD) care intre timp a deraiat de la obiectivele firest ale oricarui de partid. Acum PSD este destinat exclusiv satisfacerii intereselor personale ale liderului sau, dictatorul Liviu Dragnea. Desi PSD a devenit astfel un partid antinational, dv il sustineti fara rezerve inventand tot soiul de scuze la atrocitatile si ilegalitatile perfect vizibile atat ale PSD cat si ale lui Dragnea, pe care doar niste idioti sau persoane fara o minima educatie nu le pot percepe. Eu cred ca intelegeti totul foarte clar, dar fiind si foarte las preferati sa dormit somnul cel de moarte in loc sa aratati lumii adevarul! Ca urmare nu mai am nici un motiv sa va citesc in viitor. Voi evita cu grija paginile semnate de dv.

  • @Rebeca Va asigur ca dl. Spanu sufera cumplit ca urmare a gravei decizii pe care tocmai ati luat-o. Deja i-a comunicat d-lui Dragnea ca, indiferent de cat de mult l-ar stimula, nu poate renunta la a va avea pe d-voastra printre cei care-i citesc scrierile. Ati salvat un suflet de la pierzanie. Dumnezeu sa va dea pe masura faptelor savarsite! Amin!

 27. Pt.Alistar. … iar tu esti un mancator de ceva moderabil, un slugoi al sotului doamnei Carmen, care vrei sa intoxici cu minciuni ordinare cititorii la gazeta ! Sa ne faci tu ceva moderabil … la toti ctitorii la gazeta pe care vrei sa ii prostesti cu gargara ta securistoida, sa fie de capul tau !- –

 28. Deja a facut asta pe plan international: toata presa lui Johannis, tv (cu mici exceptii), radioul (ce ascult eu este impartial), insa internetul este vandut presedintelui Iohannis, o manipulatie extrema, nerusinata. Problema este ca cei tineri, nestiutori, habar nu au. Si toate informatiile false desigur ii influenteaza. Ei vad in Iohannis un salvator al coruptiei, iar in psd niste nemernici abuzivi care jefuiesc Romania si care ii intoxica pe cetateni, nu fac discernamant decat din ceea ce aud, vad, sau mai ales citesc in internet, presa. Oamenii nu mai au discernamant intre smecheri si jandarmi, intre hoti si politie. In loc sa ridice punti intre partid si el, intre batranii si tinerii natiunii romane, conduce spre a distruge tot ce e bun in om, scuze!

  • … tu niciodată n-ai citit Cotidianul . că eşti analfabet .

 29. Guvernul ESTE violent cu populatia pasnica si protejeaza huliganii care dau foc la obiecte, asta pe vazute. Sunt martori milioane de oameni, pana la 100 de mii in direct si restul ca spectatori ai imaginilor filmate. N-am asistat la atacul huliganilor impotriva jandarmilor, exceptand un soi de joc de tenis cu niste gardulete metalce pe care huliganii si jandarmii si le pasau unii altora fara sa pateasca daune, ba chiar cred ca mai expusi erau huliganii care nu purtau carapce de protectie. Dar am asistat la protejarea huliganilor de catre jandarmi atunci cand huliganii puneau foc. Huliganii sunt ca si teroristii de la revolutie, nu pot fi prinsi, iar cei care sunt totusi prinsi din greseala sunt eliberati pe loc pentru ca prezinta legitimatii de teroristi in slujba guvernului, oamenii care fac treburile murdare.

  • Mai Teleleu , pana la urma , dupa mintea ta , mitingistii aia intelectuali care strigau in gura mare (printre care si pretinse cucoane) , m… PSD si care (unii , destui) aruncau cu pietre si cu pet-uri in jandarmi si care dupa ce aruncau piatra , ridicau mainile , iar dadeau cu pietre , iar ridicau mainile , erau psd-isti ? Poate ai reusit sa-l vezi si pe dementul ala care a sarit cu pioarele in spatele jandarmului care era cu spatele . Tu zici ca era Dragnea , eu zic ca era Johannis ! Du-te mai copil al ploii si canta la alta masa ca deja ai luat-o razna !

  • @008 Telelu asta are si un pic de dreptate. Ma itreb insa cui nu i-ar conveni sa fie prinsi huliganii. Precis ca adeptii curentului muist vor tipa imediat: PSD-ului! Si ar trebui sa le dau dreptate. De regula, cei care or sa-si taie singuri craca de sub picioare (adica PSD-ul a aranjat sa se goneasca singur de la guvernare; creativ sceariu, trebuie sa recunoastem) se feresc sa-i afle lumea. Dar daca huliganii sunt baietii lui Johannis? Cum ar aparea chestia, daca s-ar afla? D-aia s-a si dat ordin catre procuratura sa-i ia in primire pe violentii jandarmi. „Statul major” al lui KWJ fie ca s-a cam speriat ca jandarmilor le-a sarit tandara si-o sa-i caute pe baietii veseli si zburdalnici, fie ca, vazand ca laptele a cam dat in foc (deh, a vazut multa lume ce s-a intamplat in P-ta Victoriei in noaptea de 10/11 august, si nu poate fi prostita toata gramada), s-a speriat ca, sub presiunea publica, Jandarmeria va fi obligata sa-si faca treaba. Si n-o sa fie bine daca si-o face cum trebuie. Asa s-ar explica si de ce se plange don’ Lazarica de presiuni media asupra procurorilor. Lumea vrea sa stie ce a fost, si trebuie evitat sa se afle adevarul adevarat, nu adevarul manipulat pe care ni-l tot varsa in cap gasca lui Teleleu.

  • Fake news. E o inregistrare falsa. Dovedeste-mi ca e autentica si mai vorbim.

 30. Spanule, tu ai citit raportul procurorului Parlog, cel pe care-l consideri „aparatorul jandarmilor”? Explica-ne de ce Parlog isi incepe raportul cu … evenimentele din piata Victoriei din 10.06.2018 ….(iunie 2018)? Aceeasi data este mentionata in pasajul in care spune ca interventia s-a terminat in data de 10.06.2018 ora 3.
  Cazan de la jandermerie ne spune ca Parlog a fost in piata si ascris un raport, iar madam Carmen ne spune ca a fost „in centrul de comanda”. Cei doi fac afirmatiile fara sa citeasca – cel putin – ce a scris procurorul in raport. Iata ce destepti conduc Jandarmeria si ministerul! La ce te poti astepta de la ei? La gaze, bastoane, bocanci si, daca tot nu pleaca, gloante! Obiectivul lor a fost sa sparga demonstratia in asa fel incat protestatarii sa nu se mai intoarca vreodata.

  • @petre Dom’ Petre! Alo! Ai citit fituica aia de-i zicea Proces Verbal de sesizare din oficiu, nu RAPORT. Astia, procurorii de tip Parlog, sunt militari doar pentru ca poarta uniforma si se ocupa de problemele in care sunt implicati militari, in rest n-au nici o treaba cu Armata. Ei fac acte de natura juridica, nu rapoarte. Si daca ai citit, nu te-a frapat nimic? N-ai remarcat discordanta dintre continut: „….in mijlocul participantilor pasnici actionau un numar de peste o mie de persoane care se manifestau violent atat la adresa fortelor de ordine, cat si la adresa participantilor pasnici, incercand fortarea cordonului de jandarmi ….” si final: „….Faptele ar putea sa intruneasca elementele constitutive ale infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu prev de art ….”? Daca nu, afla de la mine ca esti un dobiteditat, un nesimeditat si un mincineditat gretos.

 31. Domnilor, il mai stiti pe Basescu? Cum, nu? Canalia, domnilor, care taia salarii.Aha, v-ati prins. Ei, aflati de la mosu ca Base era un hieruvim fata de nemtalau. Stiti ce spunea cand era primar?”Singur fac mult. Dati-mi Consiliul General si fac totul”.Modest, nu? Da, fata de neamt. In timp ce barcagiul se multumea doar cu un Consiliu, fostul presedinte al uui For Nazist vrea, nu mai mult decat „guvernul meu”. Iata pe cine au contat romanii 15 ani. Vai de noi!

 32. Calm vine vremea cand unii vor regreta, exista o vorba:”fiecare pasare pe limba ei piere”. Cei fara lumina se vor afunda in intuneric altii care vor sa mearga pe calea luminii vor gasi drumul si vor deveni purtatori de lumina. Relele, precum ura si tradarea tarii in care te-ai nascut, sunt talantii de gatul celor ce nu vor sa inteleaga ca trebuie sa fie buni, iar daca nu pot cel putin sa nu faca rau. Denigrarea si minciuna sunt un rau ce impovareaza. Viata este scurta, traiti-o in armonie. Cel cumpatat nu are timp sa urasca pentru ca urmeaza calea Luminii.

  • @Cautati … Ai gresit adresa! Mai inainte si a doua strada la dreapta, moncher.

 33. @Anonim (I): e-o copie. Nu-i nici un dubiu-n privinta asta, Lenin însusi a recunoscut-o ca model, fiindca victorioasa. Cercetatorii seriosi de dupa aia (Hélène Carrère d’Encausse, presedinta Academiei Franceze, sovietologii de la UCLA, ba chiar si britanicul de Simon Sebag Montefiore, care, privind evocarea faptelor, e-un impostor de teapa unui Conquest, si el, în fine, si-asta, din cauza „surselor”, orale, de „informatie”, vezi si Piata Victoriei de-acuma, în România, cu „genocidul” si „represiunea” lor cu tot …) spun acelasi lucru. Lovitura de stat e-ntotdeauna debutul revolutiei. Trozki era ucrainean. Evreu ucrainean. Revolutia bolsevica începe, de fapt, o data cu Decretul asupra pacii al lui Lenin. Dupa promiscuitatea transeelor. Uita-te la România, care, ea însasi, e-n plina revolutie acuma, la ani de zile dupa lovitura de stat din decembrie ’89 (alta copie, desi nereusita, a Revolutiei franceze). Stalin: era extraordinar. Ïntre el si Trotzki (= „impuscati, împuscati, împuscati!”, autorul perioadei Terorii din Revolutia bolsevica), primul e preferabil: armata rusa nu capituleaza-n WW1 de bine ce fusese înzestrata si de bine ce fusese condusa. Stiu c-au fost epurari masive, dar cu rezultatele din ’45.

  • Doamna Rollason, a adopta un model nu inseamna a copia si apoi nici nu era posibil, caci societatea rusa era cu totul alta decit societatea franceza de cu peste o suta de ani inainte. Ma rog, pina la urma, depinde de optica. Trotki nu si-a asumat niciodata identitatea ucraineana ci pe cea rusa, daca e sa ne luam dupa limba in care era cel mai fluent. La urma urmei, nici asta nu conteaza, intrucit identitatea sa capitala era bolsevismul. Va fi spus Trotki ce ziceti ca spus dar de facut a facut Stalin, cu virf si foarte indesat pe deasupra. Sub acest aspect, intr-adevar, Stalin a fost extraordinar. Rezultatele epurarilor s-au vazut in 1941. Cele din 1945 au alte cauze, printre care programul Lend-Lease. Acesta, alaturi de larga coalitie antigermana, a facut ca deznodamintul pe Frontul de est sa fie altul decit cel din Primul razboi mondial. In fine, evenimentele din decembrie 1989 au in comun cu Revolutia franceza doar furia oarba a maselor. Aceasta a fost amorsata abil din exterior atunci cind Ceausescu deranjase pe toata lumea. Revolutia franceza a fost exclusiv proces intern. Din exterior s-a intervenit pentru inabusirea ei. Superba La Marseillaise insa a fost un catalizator mult mai puternic decit ratia dubla de alcool oferita soldatilor armatelor imperiale care au intervenit pentru innabusirea ei. Asta pe scurt si fara divagatii.

  • @Anonim : trec peste chestiunile internationale, ma opresc la România’89, lovitura de stat si legatura cu Revolutia Franceza : prin Brates, el e pionul, si de-aia-i si protejat de procuratura, când ar fi trebuit demult inculpat. Brates iese si spune despre „dictatorul care-a fugit”, si tot îndeamna lumea la delatiune, la vânatoarea de vrajitoare, „daca stie cineva unde se gaseste”, etc. Ïn Franta, familia regala e-adusa de la Versailles, la Paris. Capturarea lui Nicolae si Elena Ceausescu = noaptea de la Varenne. Simulacrul de proces, Revolutia Franceza, executiile, Revolutia Franceza. Vânatoarea de activisti de partid de dupa = „legea suspectilor” din Revolutia Franceza. Procesul si detentia lui Nicu Ceausescu = detentia baietelului familiei regale franceze. Copilul si moare de frig si de foame, într-o celula de-nchisoare, care-i era si dormitor, si WC. Etc.

  • @domna Rollason: Pe linga aceste asemanari, exista si diferente care nu pot fi ignorate. De exemplu, Nicu Ceausescu a avut o soarta infinit mai buna decit cea a nefericitului Delfin. El a sfirsit pe un pat de spital, bucurindu-se de sprijinul familiei, a celor apropiati, cit de putini vor fi fost acestia, dar mai ales de femeia care l-a iubit sincer si, spre onoarea ei, nu l-a abandonat atunci cind a cazut. Dupa rasturnarea, prin lovitura de stat, a regmului comunist, nu a existat nici suanerie nici ceva similar razboiului din Vendee, inca o dovada ca regimul comunist nu avea nici un suport popular. Procesul CPEx a fost, evident, o vinatoare de vrajitoare. Oare ce ar merita cei ce au adus tara la statut de colonie?

 34. Spanule, rusinea Craiovei, sunt convis ca iti scrie propaganda PSD textele si cum nu au gasit nici un prost din Bucuresti sa isi puna numele pe ele, tu cu slugarnicia olteneasca te-ai oferit. Erai lipsit de scrupule si la Craiova, dar mai aveai putina impartialitate, un gram de ratiune si o farama e caracter. Ar trebui sa semnezi si tu doar cu initialele ca destul se invarte Mihai Viteazul in mormant din cauza halului de degradare morala in care au coborat unii dintre craioveni, tu si si vloguta mai ales!

  • @mihnea Mai asta, de ti-ai luat nume dupa Mihnea Turcitul, rusinea Tarii Romanesti la Stambul, tu nu ai de lucru prin alte zone, alte forum-uri, alt net, ceva, undeva? Prezenta ta aici iti rapeste din timpul acordat unor probleme serioase, cum ar fi pupatul lui KWJ in zona medial dorsala, ori sustinerea lui Sica Mandolina care in loc sa se duca si sa-si faca, onest, portia de denunturi si delatiuni la parchet, ca sa salveze Romania de ea insasi, tot vrea sa se vare prin carciumi, cica sa-si improspateze memoria cu inaltele tradari ale PSD-istilor. Ce-ar fi sa ne arati dispretul tau prin absenta? Si, ai grija, s-ar putea ca duhul lui Mihai Viteazul sa te caute ca sa te-ntrebe de cel amestci pe el in troaca ta porceasca. Bicisnicule! Pardon, editatule!

 35. Cu totii am vazut ca acest guvern este impotrva poporului roman si asta nu numai in urma mitingului unde romanii au fost gazati ,batuti si udati cu jeturi de apa de catre jandarmii condusi de acest guvern ticalos.
  Citesc opiniile unor admiratori ai PSD si la fel admiratori la modul cum s-au comportat jandarmii cu romanii pe care normal ar fi trebuit sa-i apere de acei huligani infiltrati acolo ca sa provoace acest incident si ma gindesc citi redusi mintal avem in tara asta .
  Acesti huligani care stim cu totii cine sint ,ma intreb mereu de ce la acele mitinguri ale PSD nu i-am vazut acolo procedind la fel.Presupun ca acolo nu sint lasati sa isi faca sportul lor preferat ,dar la alte mitinguri chiar sint infiltrati special ca sa provoace scandal si vina sa fie aruncata pe romanii care vor sa demonstreze pasnic si fara violente.
  Eomanii sint satui de acest PSD mai ales dupa cum sa actionat la miting cu buna stiinta a lor si a guvernantilor si sint convins ca zile prea multe nu va mai avea ca sa guverneze Romania.
  Ne-am convins cine sint ei pt. ca atit FSN cit si urmasii lor PSD nu au facut nimic pt. tara si popor,inafara doar sa vinda tara strainilor,sa distruga tot ce se realizase in perioada lui Ceausescu prin eforturile si sacrificiul romanilor,sa lase milioane de romani someri obligind-i sa plece in alre tari ca sa cistige bani pt. intretinerea familiei.Priviti macar din curiozitate cum arata la ora actuala Romania si cum arata inainte de 1989,nu mai avem nimic totul este distrus sau vindut de acesti politicieni care acum au ajuns baroni si putrezi de bogati toti cu averi si conturi in bancile din strainatate,iar bietul popor roman sarac si mintit de ei zi de zi.

  • Mai titel, cativa mii de nespalati in strada nu reprezinta „intreaga tara”. Daca vrei sa protestezi, fa-o civilizat. Nu da foc la cauciucuri in strada, nu arunca cu pietre in jandarmi. Tu ai impresia ca poti veni la Bucuresti sa faci ce vor muschii tai fara ca jandarmii sa intervina? L-am sustinut pe Base in 2009 si 2012, dar la anu votez PSD pentru ca m-am saturat de nespalatii ca tine care vin la mine in oras sa-mi incurce mie traficul si sa atace jandarmii care mentin siguranta publica. Daca vrei sa dai foc la cauciucuri in strada, sa o faci la tine in satul tau infect unde ai crescut. Nu veni la mine in oras cu mahalua. Daca nu-ti place PSD, nu vota cu PSD. Exprima-ti nervii la vot. Nici mie nu mi-a placut guvernul Ciolos, dar nu am iesit in strada sa dau foc la rotile de masina. Pe scurt: hai siktir!

  • Sasha, comentator postac de meserie, scrii 15 comentarii la acelasi articol, jignesti pe toti cei care au o parere diferita de tine, scrii absurditati anti-occidentale si pro-rusesti, te declari votanta basista „convertita” de „succesurile” guvernarii PSD… Pe 10 august Jandarmii tocmai asta N-AU facut, NU au mentinut siguranta publica, au gazat mii de oameni fara discriminare ca sa prinda 2 huligani. 1500 de jandarmi cu munitie de razboi au prins 2 huligani, ceilalti, ce sa vezi, au scapat. In schimb ai batut sute de cetateni pasnici, sa se-nvete minte sa mai protesteze…

  • @Titus [#1] (1) „Cu totii am vazut …” Se pare ca fiecare a vazut insa altceva. Spre exemplu tie ti s-a aratat ca „guvernul este impotriva poporului roman ….”, dar mie mis-a aratat ca numai o parte, si asta destul de mica, ca sa fim corecti, este impotriva Guvernului LEGITIM al Romaniei. Nu romanii au fost gazati (gainarule de doi bani, gazatul unui om este cu totul altceva decat vorbesti tu in dodii aicea, fara pic de respect pentru victimele care au trecut prin asa ceva), batuti si udati cu jeturi de apa …. Niste bagabonti de doua parale au incasat-o, si din pacate nu cat trebuia, pentru ca au incercat ei sa schimbe ceva LEGAL cu niste alti bagabonti, dar de data asta politici. Zi-i tu ca nu-i asa! Sigur, tu o sa zici, dar cine dracu o sa te ia in seama? (2) Nu te mai gandi la cati redusi mintal avem in tara asta, ci gandeste-te la cazul tau, pentru ca a sustine aberatii stiind precis ca sunt aberatii te claseaza nu in categoria redusilor mintal, ci in cea a sociopatilor de care societatea trebuie sa aiba grija In sensul ca trebuie sa fie permanent in alerta, fiindca ca nu stii cand nebunul iti da in cap, pen’ca asa i se pune lui dunga pe cerebel.

  • @Titus [#2] (3) De vreo doi ani incoace tot vedem cum „romanii” (poate vrei totusi sa renunti la generalizarea asta imbecila, pentru ca, stii, nu toti sunt deraiati ca tine) tot vor sa demonstreze pasnic, dar, ce sa vezi, totul se termina cu paruiala, cand jandarmii se satura sa tot ia bolovani in cap si cozi de drapele pe spinare si pun mana pe bastoane. De altfel, foarte recent a fost prezentata secventa video a unui demonstrant pasnic, de vreo 70 de ani, care „pasnicea” un jandarm de ziceai ca-i din filmele cu kung fu. Da’ mai-nainte tocmai ne spunea ba ca l-au ars gazele, ba ca l-au invinetit vreo sase jandarmi (ca si cum jumatate n-ar fi fost suficient pentru mos Chak Norris). (4) Voi, „eomanii” (auzi, bre, si-au gasit si titulatura, „eomani”, ce nu va mai place curentul ideologic liicenist ce va mana, muismul?) sunteti satui de acest PSD. Pai, si din partea ailalta se vede la fel. Nasol pentru voi e ca se cam satura lumea de voi si eomania voastra si incepe sa va arate cu degetul. Sa nu va mire daca, in curand, o sa-nceapa sa va alerge careva. Desi, recunosc, sa va bage cineva in seama ar fi o dovada de mare prostie. Cat despre convingerile tale cuprivire la cate zile va mai avea de guvernat actuala coalitie, sezi bland, Titilica minte mica, chestia asta nu depinde de voi, „eomanii”, si nici de dezaxatii care arunca cu pietre, cocktail-uri sau peturi in fortele de ordine.

  • @Titus [#3] (5) Daca voi, „eomanii”, sunteti convinsi ca PSD (pe care nu-l mai amesteca cu FSN ca ala a fost acum 100 de ani, in alta conjunctura si cu alte coordonate) nu a facut nimic pentru tara si popor, ca a distrus tot ce s-a realizat in perioada lui Ceausescu, atunci e grav. Dar, macar ne-am lamurit cu privire la adevarata voastra identitate: nostalgicii ceausisti. Pai, bai, sulimberg, daca tineati asa de mult la Nicolae, de ce nu l-ati aparat in decembrie ’89? Unde erati voi atunci? Aaaa, probabil ca unii dintre voi nici nu va nascuserati? Ei, asta este. Istoria nu-i un film frumos colorat si cu muzica de cafe concert. Si cel mai rau e ca nu poate fi data inapoi. Si chiar daca ar putea fi data, fii sigur ca suntem destui ca sa nu va lasam, in sminteala voastra, s-o faceti. Da, poate ca Romania nu arata acum prea grozav acum. Dar eu o prefer celei de dinainte de ’90. Insa „eomanii” poarta si ei o parte din vina pentru starea in care este, pentru ca in loc sa vina sa puna osul la treaba, sunt nemultumiti si vor sa protesteze pasnic, ma rog, mai cu o piatra, mai cu o sticla, dar, in principiu, pasnic. Deci vor sa protesteze, dar nu vin cu vreo idee de cum ar trebui facut ceva care nu-i bine si nu le convine. (6) Iordanele cu „baronii putrezi de bogati” lasa-le pentru prosti. Peste tot in lume sunt oameni care fac afaceri si se-mbogatesc, unii cinstit, altii prin fraude si infractiuni. Asta-i capitalismul pentru care voi, ca „eomani”, ati optat dupa 1989. Vreti sa le faceti ceva pentru ca nu va convine ca ei au furat si voi n-aveti? Foarte bine, dovediti cu fapte concrete (stii, chestia aia cu unde? cand? cum? cu cine?) si dati-i pe mana justitiei. Si cand veti avea cazuri concrete date celor in drept si nesolutionate, atunci, da, iesiti in strada si protestati cat va tine gura. Dar pana atunci, nu umblati cu lozinci, cu sabloane ieftine, cu calomnii si minciuni. Deci, pana atunci, procedati conform vorbei din popor: „Ciocu mic si pasu’ mare”!

  • Pt ena (adica lili): Ca de obicei trebuie sa debitezi aiureli. Nu ai cum sa arestezi pe cineva intr-o ceata de mii de oligofreni care te lovesc. Dar uite ca am si eu mai multe intrebari pentru tine: De ce primii oameni internati la spital au fost jandarmi? Cum se face ca TOTI jandarmii au decis sa intre in actiune? De ce au incercat rezistentii sa-si forteze intrarea la Guvern? Chiar sunt TOTI jandarmii si politistii PSD-isti? De ce rezistentii au dat foc la roti de masina si alte obiecte in strada? In momentul in care zeci de persoane fac focul in strada, tu ce faci ca jandarm? Ii lasi sa continue sa faca focul, sau intervii sa-i opresti? Mai am intrebari, dar nu vreau sa-ti suprasolicit neuronul singuratic.

 36. misule,mai papastratos,ai epuizat arsenalul de injuraturi??? fii bun si lasa-ne putin cu fariseismele ieftine, bune pentru babele din emigratie. uite-te la el cum a trecut pe melodrama,fetitza cu chibrituri doar ca sa-l pupe-n curpe Johannis!auzi la el:sute de mii de copii sarmanicare n-are(sic!)ce manca,etc.vezi ca s-ar putea sa nu aiba ai tai ce manca ,foarte curand,daca se porneste meciul contra Rusiei cu carne de tun romaneasca!sigur or sa-ti ramaie puii de cioara fara carne in frigider,iar daca se intampla asa,sa vii cu ei la mine sa vamuiesc!

 37. @ Un trecator.
  Felul in care scrii m-a lamurit ce-ti poate mintea. Nu ai lasat nici loc de raspuns, si asta la toate interventiile, multe la numar, adresate celor ce au comentat articolul. Si acum despre PV-ul sau raportul lui Parlog: un atfel de document, cu greseli de scriere, este nul de drept. El a putut fi folosit de jandarmi si madam Dan numai pentru a minti.
  Rolul procurorului „din piata” s-a terminat. Probabil nici al tau nu mai are mult.

  • @petre „D-le” „petre”, ce fel de loc de raspuns vrei sa-ti fi lasat? Veniti aici cu tot felul de prostii si sperati sa duce-ti lumea cu presul. Cred ca a venit vremea sa va lasati. Sa intelegeti ca ce ati vrut voi – putini intre cei multi – a esuat. Trebuie insa sa stii sa pierzi elegant. Din pacate voi nu puteti pierde elegant, pentru ca infrangerea nu este a voastra. E a celor care v-au trimis sa le faceti treburile murdare. Ei, asta-i. Ati dat gres. Lucrurile incep sa e lege intre ele. Spre exemplu, devine explicabila criza de isterie a lui KWJ cand a aflat ca Veorica cum ii ziceti voi, pleaca in concediu exact inainte sa apucati voi sa asediati Palatul Victoria. Devine explicabila faza cu neasumarea mitingului etc. etc. Dar asta arata si altceva: baietii astia v-au avut. Au stiut dinainte ce vreti sa faceti, cum vreti sa faceti si cand vreti sa faceti. V-au lucrat ca la carte. Nu v-a iesit nimic, „petre”, dar acum s-ar parea ca va stiu pe majoritatea dintre figurantii dramei comice. Este posibil sa va lase in pace, dar este la fel de posibil sa vina dupa voi si sa va ia oarecum la intrebari. A doua posibilitate imi place de departe. Necazul, pentru voi si cei din spatele vostru, este ca ati starnit lumea. Se cere adevarul. Abia astept. In ce priveste ce-mi poate mintea, ce sa zic. Probabil ca n-o sa stii niciodata. Te poti legana cu impresia ca stii, dar, crede-ma, habar n-ai. In ce ma priveste te asigur ca sunt autorul propriei mele piese si sunt darnic cu mine insumi la impartirea rolurilor. Poate, totusi, ne-om mai incrucisa pa’acilea. Ne putem chiar saluta din mers. Daca vrei. Daca nu, opt cu a branzii noua.

 38. Ca la romani le nimenea: daca-i frig este vinovat Dragnea ca fura caldura, daca ploua si-s inundatii este vinovat Dragnea c-a furat umbra, daca se inneaca unul la mare este vinovat Dragnea c-a furat flota…samd. Pe bune….chiar nu-i vinovat Putin?

 39. De unde p.l.m. Sunteti atatea jigodie alde_psd_iste pe forumul asta ma? Cum puteti sa scrieti cu gura plina?

  • @Stefano Postarea unui jeg nu poate fi decat jegoasa. Mars de-aici, ingalatule la vorba.

 40. Oare nu mai sunt in institutiile statului oameni puternici cu demnitate natinala care sa opreasca aceaste manifestari perverse ale lui Iohanis si acoloitii sai care provoaca prin toate mijloacele impiedicarea dezvoltarii Romaniei din punct de vedere economic si social , situatie ce este pe placul strainilor( cunoscatorii inteleg usor aceasta ) care-l coordoneaza pe iohanis in acest demers antiromanesc !!!!
  Aceasta sabotare a dezvoltarii Romaniei a fost vizibila in timpul lui Basescu in care Romania a „stat pe loc „, a continuat cu Iohanis in special cand a avut guvernul lui (ciolos) si acum iohanis se lupta orbeste sa puna bete in roate la orice intentie de dezvoltare a acestui guvern care uneori se poticneste sub loviturile marsave ale lui Iohanis , DAR PANA CAND SE ACCEPTA ACEASTA CA NOI CETATENII NE-AM SATURAT !!!!!?????

 41. Cel mai mare rau intamplat Romaniei vreodata: Klaun Kaizer Kiolhanis, autorul reactivarii odiosului Unio Trium Nationum, dusmanul de moarte al romanilor ardeleni, pentru 600 de ani! Ce vrea acest om si sleahta de tradatori care il sustin , se vede de la o posta: stapanirea totala a Romaniei, cu bogatii cu tot, in folosul strainilor!

 42. Cu batai din astea de campi dom´Spanu gadila „intelectul” unor cititori, ce se simt datori sa-si puna tampeniile pe net. Bine ca nu sunt reprezentativi. Pe voi si asa va citesc putini; poate voi intre voi cum spunea unul d-al vostru. Din „subventiile” pentru prestarile voastre partinice ce va mai tzineti.

  • @45tf Prezenta ta printre noi repreinta o raza de speranta. Nu stim prea bine catre ce, dar speranta e speranta. Ai dreptate, starea precara a invatamantului a marit numarul de analfabeti, la care se adauga analfabetii functionali si al retardatilor etc. etc. asa ca numarul cititorilor a scazut dramatic. In plus, problematica este specioasa si nu multa lume se pricepe sau are apetit. Noroc cu tine si cei ca tine. Si voi, totusi, din ce in ce mai putini. Dar si interventiile voastre sunt din ce in ce mai lipsite de vigoare, de miez si de coerenta. Ce tristete. Si ce plictiseala.

 43. Nazistul voia sa mai moara niste oameni ca sa aiba „guvernul meu” cu care sa castige viitoarele alegeri prezidentiale prin fraudarea votului, asa cum a facut Basescu in 2009.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.