Nu se poate aşa ceva!

Kovesi: „Infracţiuni de genocid şi crime împotriva umanităţii comise fără violenţă”!

Toată presa (cu excepţia lui Mircea Badea) a publicat sau transmis Comunicatul DNA, în care Laura Codruţa Kovesi face praf modificările legilor Justiţiei, fără să observe existenţa unui paragraf care-l poate trimite pe autor direct la Bălăceanca. Iată-l: „Prin modificarea art. 223 alin. 2 Cod procedură penală nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani, chiar dacă lăsarea lor în libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publică. Mai mult, nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor contra capacității de apărare a României, infracțiuni de genocid, contra umanității și de război, dacă comit aceste infracțiuni fără violență!

Ce minte să aibă un om care scrie negru pe alb că ar exista infracţiuni de genocid, de crime de război sau crime împotriva umanităţii care să fie comise fără violenţă? Crede cineva că un astfel de om este în deplinătatea facultăţilor sale mintale? Un semn de întrebare planează şi asupra jurnaliştilor care au preluat Comunicatul fără să sesizeze această enormitate. Dar, pentru curioşi, iată ce prevede în forma iniţială art. 223, al. 2 din Codul de procedură penală:

Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane, o infracţiune contra securităţii naţionale prevăzută de Codul penal şi alte legi speciale, o infracţiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, şantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, ultraj, ultraj judiciar, o infracţiune de corupţie, o infracţiune săvârşită prin mijloace de comunicare electronică sau o altă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”.

În oglindă, iată şi cum arată acest articol după modificarea din parlament (am subliniat în cele două texte cu litere roşii pasajele adăugate sau excluse):

Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o infracțiune intenționată contra vieții, o infracțiune prin care s-a cauzat vătămarea corporala sau moartea unei persoane, o infracțiune contra securității naționale prevăzută de Codul penal şi alte legi speciale, o infracțiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, de terorism şi care vizează acte de terorism, falsificare de monede ori alte valori, șantaj, viol, lipsire de libertate, ultraj, ultraj judiciar sau o altă infracțiune comisă cu violență si, cumulativ, pe baza evaluării gravitații faptei, a modului şi a circumstanțelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este absolut necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol concret pentru ordinea publică”.

Nu îţi trebuie studii speciale de drept şi nici de filologie pentru a citi textele şi a înţelege diferenţele dintre ele:

– 1. Textul iniţial „o infracţiune de corupţie, o infracţiune săvârşită prin mijloace de comunicare electronică sau o altă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi” a fost înlocuit cu textul „sau o altă infracțiune comisă cu violență”. Se pune astfel în evidenţă că violenţa este motivul principal pentru care o persoană poate fi arestată preventiv!

– 2. Se înlătură condiţia pedepsei minime de 5 ani pentru ca o persoană să fie arestată preventiv.

– 3. Se adaugă cuvîntul „cumulativ”, care cere judecătorului să constate simultan nu numai pericolul faptei, ci şi al lăsării în libertate a persoanei care se bănuieşte că ar fi comis-o.

În rest, textele sînt identice! Nicăieri nu se spune că „nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor contra capacității de apărare a României, infracțiuni de genocid, contra umanității și de război, dacă comit aceste infracțiuni fără violență”, aşa cum bate cîmpii Comunicatul DNA! Din contră, în forma modificată, arestarea preventivă poate fi luată pentru astfel de fapte, la care SE ADAUGĂ şi oricare altă faptă comisă cu violenţă, dacă sînt îndeplinite cumulativ cele două condiţii!

Am scris deseori aici că, în materie de drept, Laura Codruţa Kovesi este analfabetă, însă acum, prin această interpretare absolut ciudată a unui text de lege foarte simplu, domnia sa ne oferă dovada irefutabilă că presupoziţia noastră nu era deloc exagerată.

P.S. Dacă majoritatea jurnaliştilor au preluat pur şi simplu Comunicatul DNA, fără să observe pasajul cu „genocidul comis fără violenţă”, cei de la DIGI 24, postul favorit al Codruţei Kovesi, face şi comentarii care – ce să vezi, coincidenţa dracului! – sînt identice cu Comunicatul: „Rezultă că nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani, chiar dacă lăsarea lor în libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publică. De asemenea, nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor contra capacității de apărare a României, infracțiuni de genocid, contra umanității și de război, dacă comit aceste infracțiuni fără violență! Singura variantă logică ar fi ca genocidul la care se referă Kovesi şi Digi 24 să fi fost provocat de un umorist de geniu, care să fi făcut ca sute de oameni să moară… de rîs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32
Ion Spânu 1818 Articole
Author

78 de Comentarii

 1. Ce noroc că prostia nu doare. Altfel, toată cariera to’arșei Luluța Kopiuța ar fi un etern concediu medical…

  • Esti sigur ca ai inteles ceva cand ai citit?!
   Articolul respectiv e SCRIS asa in Constitutia Romaniei, NU l-a inventat DNAul pe care dl Spanu il uraste, precum penalii din politica!
   E SCRIS FIX asa in Constitutia Romaniei!
   ANALFABETISM FUNCTIONAL se numeste cand citesti dar NU intelegi nimic!

  • Si cand te gandesti ca inteligentii astia-n lipsa de la DNA sunt platiti cu mii de euro pe luna ca sa-si bata practic joc de cetatenii care le platesc acestor handicapti neuroniali lefurile. DNA cheltuind anual cu salarii si anchete politico-penale pe care le desfasoara de zeci sau chiar sute de ori mai mult de la bugetul statului decat prejudiciul pe care-l recupereaza de la inculpati. Orice societate economica-comerciala sau industriala daca ar functiona dupa principiile DNA ar da faliment in primul an de functionare.

  • @lili : fetita, bati campii… sau esti ANALFABETA FUNCTIONAL (poate chiar mincinoasa) pentru ca in Constitutie nu scrie nimic despre ce zici tu ca scrie si chiar daca scria, repetarea unei prostii nu dovedeste ca intelegi mare lucru (nici tu nici DNA), ba chiar dimpotriva. Imi pare rau, pareai mai inteligenta…

  • Lili e precum eroina sa pe care o adora. Parintii ei, in loc sa-i cumpere in copilarie o papusa Barbie, i-au luat o papusa Codruta.

  • Pt.@lili – Fatuca prostia niciodata nu se justifica,ea este un dat de la mama natura.Ce nu se poate justifica este nivelul foarte scazut al facultatii de drept de la cluj.

  • Frumos spus,fiica tov. procuror sef Lascu de la Medias care l-a slujit cu credinta si devotament vreme de peste 20 de ani pe criminalul semi-analfabet Ceausescu…

  • @gelu:
   NU chiar..DNA pierde, dar Usandezii si catre l-au implementat si Uedezii care il sustin mediatic castiga cu miliardele…

  • să mai zică cineva că „pensionarii” de la Bălăceanca sunt nebuni….

  • @ Exemplu tipic „lili”

   Oameni buni asa arata dezinformarea gen Uninunea Securistilor din Romania. Te prostesc in fata, nu exista un asemenea articol in Constiutie.

  • Spanu nu intelege nici Constitutia Romaniei (definitia de acolo este chiar cum o exprima Kovesi in declaratie) nici limba romana. De altfel astfel de crime pot exista in realitate.Inchipuiti-va ca – de ex. falsificarea unor vaccinuri ar fi dus la decese masive la copiii vaccinati. Genocid fara violenta. Pentru Spanu e prea greu de priceput. Culmea nerusinarii e platit pentru ce scrie.

  • Nu degeaba a lasat-o Eduard ! Se saturase omu’ . O marioneta a ocultei vaticanoide , parca e sora cu matracuca Nuland . Nu de justie moare ea , ci de dorinta sa indeplineasca ordinele senatului Romei , unii stiu , ca de acolo este controlata justitia „independenta ” din tara noastra .

 2. Se poate constata cat de inteligenti sunt procurorii DNA… ei sustin ca datorita noilor legi DNA se va inchide. Pai sugur ca se va inchide, cu asemenea perocurori…

  • Mai uşor cu palinca. Că ți se înpleticesc deştele pe taste.

  • sunt caracteristice comuna celor doi corifei ai anticoruptiei, Taica Lazar si Codrusse, si anume incoerenta, prostia, autosuficienta. Sa vedev lipsa gandirii logice, lipsa unor lcturi, orizontul marginit. Astia sunt. Sa nu cumva sa ii scxhimbati. De la guvernul de unicate al lui Pierre Roumain nu am mai avut asemenea valori.

  • Infracţiuni de genocid şi crime împotriva umanităţii comise fără violenţă a făcut justiția din România în toți acești ani. Ei sunt cei care trebuie acuzați de asa ceva, plus trădare de neam și țara.

  • ‘pentru ‘ Ciuma Rosie’ , aka Nasty Nastratin : ce faci Eftimie, iar te dai ce nu poti sa fii niciodata? Adica Unu om!

 3. necunoasterea Limbii romane,lipsa evidenta a notiunilor de cultura generala, necunoasterea notiunilor elementare de drept, incompetenta la superlativ !aceasta este schita sumara de portret a celei mai medaliate luptatoare de Summo Politic de pe Planeta Albastra….ravagiile nepotismului care macina Magistratura , Procuratura si Justitia din Rumanistan,combinat cu lichelismul si slugarnicia fara limite ale parvenitului politic, iar acesta este produsul biologic …

 4. Chiar aici a fost prezentat comunicatul de Dna Ioana Radu, dar fara niciun comentariu ceea ce ma pusese oricum pe ganduri, intrucat parea un comunicat direct al DNA. Problemele Lulutzei sunt grave, iar comunicatul exprima disperarea.
  Absurditatea unor trimiteri are o tinta precisa, mentinerea „fanilor” securisti in priza, acestia fiind de o factura
  intelectuala submediocra…

 5. Doare si prostia dar nu pe prost. Uitati-va cate dureri provoaca, nu prostului ci celor care, voit sau nu, au de-a face cu proasta.

 6. As fi tare curios sa aflu cu ce nota a trecut examenul la Drept penal aceasta caricatura de procuror

 7. Da, exista crime impotriva umanitatii fara violenta. E ceva ce face acum PSD. Sunt enorm de multe amendamente pe care nu le-au citit nici macr cei ce le-au votat in bloc. Prevad ca in urmatoarea perioada o sa se mai descopere timpenii marca Ciordache.

 8. Exista asemenea infractiuni fara violenta. De exemplu otravirea apelor unui oras. Dar n-are domnul Spanu capacitatea sa intelega, dumnealui avand in trecut probleme cu justitia este orbit de ura.

  • Nu ai inteles nimic, stmabile.Nu otravirea apei necesita violenta ci otrava din apa provoaca reactii violente asupra persoanei

  • Alt exemplu: prajirea creierelor bizonilor cu dezinformari securiste, si transformarea lor in zombi.

  • Cred ca dumneata n-ai inteles nimic. Iti recomand sa vezi stirea cu generalul lider al sarbilor bosniaci care s-a otravit cu cianura in instanta. A fost o moarte instantanee, nici urma de moarte violenta. Astia care otravesc cu cianura nu produc acte de violenta, produc moarte dar fara violenta, Deci nu pot fi arestati, in definitiv de ce anume ar putea fi acuzati, ca au aruncat ceva in bazinul cu apa? Simpla neglijenta in serviciu, potrivit legiuitorului PSD.

  • Moartea prin otrăvire e considerată moarte violentă. Probabil că în grupul din care faci parte nici atacul bătrânilor cu box-ul nu constituie faptă de violență.

 9. Elucubratiile acestei Zeite si luptatoare impotriva coruptiei din Romania Plagiatoarea de doar 4% !! din teza de doctorat, au fost preluate din pacate pt. noi si de catre redactia ziarului cotidianul. Ba mai mult , sunt multiplicate si amplificate aceste elucubratii de catre un anume editorialist cu manie proletara. Sariti lume buna!! Dragnea si Tariceanu subjuga justitia din Romania. Domnule Spanu, se tavalesc de ras elevii de la scoala de Militie , sa nu mai spun de un student la drept din anul 1 de aberatiile si elucubratiile acestei zeite Keovesy din domeniul penal. Dovada suprema domnule Spanu cum ..Cetatea.. a fost cucerita de mediocritate si impostura. Am obosit sa tot sustin acest lucru pe acest forum,efectiv cu prostia nu te poti pune. Stelu

 10. Nu sesizati intentia de acaparare a puterii de catre domnul Dragnea?
  Nu vedeti un nou Putin dambovitean?

  • Tovarasul Spanu ne dezvaluie ingredientul secret al succesului sau jurnalistic: mereu pe dinafara!Vorba cantecului, tovarase Spanu : „sa ia foc si cabinetu unde sa LocoTeneNtu’/Sa iasa Fanel al meu, aaaauu/ca asta-i sufletul meu”

 11. Stati linistiti pentru ca dna. Kovesi a stiut perfect ce face atunci cand a declarat respectivele aiureli. Atat ea, cat si canalele media care au facut publice asemenea ineptii. Toate au un singur scop: acela de a influenta si de a tine in permanenta in strada comandourile de #rezistenti (care, asa cum stim cu totii, nu prea citesc respectivele legi), pretexte foarte bune pentru activistii de la Bruxelles care ne terfelesc cu orice ocazie! Pentru asemenea afirmatii (de fapt, veritabile diversiuni care fac foarte mult rau Romaniei), in orice tara civilizata din lumea asta, ar fi fost destituita pe loc si anchetata in regim de urgenta. Dar cine sa faca asa ceva? Dl. Augustin Lazar? Dl. Tudorel Toader?

 12. Kovesi isi poate permite orice, Cu Ministru si premier de pae trebuie sa inghitim prostiile si
  sa trecem cu vederea incalcarile constitutiei de catre aceasta muiere

 13. Coalitia romano — maghiara PSD-ALDE-UDMR …DIN PARLAMENTUL ROMANIEI , obtine victorii tulburatoare , in lupta contra Justitiei ! Bucurati-va si veseliti-va deci , este timpul vostru !

 14. … bravo soro . zici bine . zici cum te-am învățat din cărți de CIA . ai limbă bună-n guri . limbă cinstită , iudă . adică limba trădării de om şi de popor !!!!

 15. Poluarea este o forma de genocid fara violenta. Se practica in Bucuresti prin arderea pacurei in CET-uri fara cosuri inalte, proiectate pentru arderea gazului metan si doar exceptional, in virfuri de sarcina, la minus 30 grade, pentru combustibil mixt pacura + gaz metan. Sau poluarea cu radiatii GSM! Le mai masoara cineva in Bucuresti?

 16. Genocid şi crimă împotriva umanității comise fără violență reprezintă tocmai modul în care sunt modificate legile justiției în parlament de către grupul infracțional organizat ciordache şi pesedracnea.

 17. Bai spanule, la fel ca multi altii pe-aici, pe forum, ai lipsit de la unele cursuri de logica! Hai sa-ti explic cum sta treaba cu genocid si alte alea fara violenta. Sa zicem ca editat vrea sa testeze un nou medicament contra cancerului. Ia legatura cu daesh si le promite milioane de dolari daca testeaza medicamentul in zonele pe care le controlau. Daca subiectii testului ar fi decedat in urma administrarii medicamentului, asa-i ca discutam de genocid fara violenta? Daca medicamentul ar fi administrat prizonierilor de razboi, asa-i discutam de crime de razboi fara violenta? Ar putea fi date o multime de atfel de exemple, daca ar exista niste sinapse functionale! Dar de prea multe ori te-am descoperit chel pe creier ca sa ma mai mir de inca o prostie debitata de tine!

  • Frățioare, ești mai nătărău decât permite legea… Cum poți tu cataloga ca fiind fără violență administrarea unor substanțe ÎMPOTRIVA VOINȚEI pacienților sau prizonierilor ? Ceea ce e mai grav e că te mai crezi și buricul pământului, facându-i proști pe alții, în timp ce tu bubui !

  • ce iti înţelegi prin violenţă?agresiunea poate fi fizică, chimică, psihică,verbală, …deci!!!.

  • 6655, fratior esti cu altul, nu cu mine! Orice substanta poate fi administrata, in cazul celor fara nicio lege, cum ar fi daesh, fara a cere incuviintarea. Te-a intrebat cineva, pana acum, daca esti de acord sa bage cloramina in apa potabila? Nu cred, dar tot ai baut! Si-ai baut dupa ce te-au batut bine, sau de buna-voie si nesilit de altii? Referitor la ultima ta fraza, n-am crezut vreodata ca as fi vreun buric, de orice fel (al pamantlui, al targului, etc.) si pot sa-ti garantez ca sunt suficient de destept incat sa realizez cat de prost sunt! Dar tu, cu legea care stabileste nivelul admisibil in a fi natarau, esti atat de prost incat sa te crezi destept? Cred ca esti!

  • atenianule, violenta e una, agresivitatea e alta. Chiar si in lege se face distinctie clara. Poti fi agresiv in mod pozitiv (ca la fotbal, un presing agresiv), in timp ce violenta este aproape intotdeauna negativa. E si normal, tinand cont ca deriva din substantivul viol!

 18. domne, nu rideti de somitati! doamna kovesi este o somitate! orice idee impotriva duduiei ar fi ca un afront adus justitiei din intreg universul cosmic! duduia kovesi este etalonul…pentru portocala.

  • O sa ridicam o statuie dedicata inteligentei lui Cata. Ma intreb la cat de neobisnuit de destept esti pentru un PSD-ist, cum de nu te-au pus astia mare sef? Sa vorbesti la A3 nu pe forumuri sub anonimat.

 19. Mă străduiesc (chinui) de mai mulți ani să fac lumea (decidenții mai ales) să priceapă cum stă treaba cu instituțiile statului capturate de acești oameni superficial pregătiți/ignoranți/corupți/șantajați/vânduți altor interese ne-românești etc. Și la audierea mea publică din 02.11.2017, printre altele, am punctat soluția rezolvării problemei și anume găsirea și aplicarea pârghiilor/ mecanismelor legale astfel încât cei vizați de anchetă să fie cel puțin suspendați din funcțiile pe care încă le mai dețin !!! Asta e. Și de aici va porni rezolvarea problemelor, cu singurul scop – normalizarea situației socio-politico-administrative a României. Încă mă mai întreb – am cu cine …?

 20. Nu puneți egal între analfabetism adică ignoranța sau slaba pregătire în cazul în discuție, cu reaua voința și manipularea deliberată practicată de șefa DNA și media asociată punerii în aplicare a planurilor de desființare a tot ce-i românesc, dispuse de Occidentul care o decorează.

 21. Păi ce vrea să ne spună impostoarea Asta? CĂ NU O SĂ MAI POATĂ FACE CRIME ÎMPOTRIVA LEGII ASA CUM A FĂCUT PÂNĂ ACUM?. Mai pe înțelesul ticăloşilor: Ce ați făcut voi cei din SRI+DNA+DIICOT+FALSA JUSTIȚIE… este un fel de GENOCID ÎMPOTRIVA LEGII. voi ati creat un grup de CRIMA ORGANIZATA la nivel statal care ați mimat lupta împotriva corupției și împotriva mafiei dar în schimb VOI sunteti MARII MAFIOȚI VOI trebuia sa fiti un simbol al respectarii legii DE FAPT VOI SUNTEȚI MAFIA STATALĂ. NU EXISTA inca pedeapsă legală pe masura faptelor Voastre! Contra legii, impotriva drepturilor omului, Antinaționale și anticonstituționale. Hai lăsați-vă de lătrat ca timpul vostru a Trecut! NOI CHIAR VREM UN STAT DE DREPT ADEVARAT ȘI CORECT CARE APLICA LEGEA NU MAI AVEM NEVOIE DE MAFIOTI MINCINOSI CARE SE PRETIND A FI DUMNEZEI, dar în realitate sunt niște criminali împotriva legii.

 22. Adica, se astepta cineva la vreo logica din partea unei humanoide INCAPABILE sa raspunda prin DA sau NU la intrebarea SIMPLA: Ai fost in sufrageria lui Oprea?!? Inseamna ca meritam sa avem editat d-astea in asemenea functii.

  • Si ce treaba ai tu in ce sufragerii a intrat Kovesi? E vreo crima? Definiti intai crima pe care a savarsit-o din punct de vedere legal daca a intrat in sufrageria lui Oprea, apoi abia puteti cere sa va raspunda. Asa vin toti imbecilii care punt tot soiul de intrebari trasnite, nu mai ajung zece vieti sa raspunzi la ele.

  • daca ar fi intrebari traznite covesoaika ar fi raspuns de mult. dar ea nu poate raspunde pentru cambasadorul (nu ea, ca ea nu are creierul necesar) a prevenit-o ca aia e problema mare, trebuie sa nu recunoasca.

  • @pt luca
   Dar formulati concret acuzarea. De ce n-o faceti? N-o faceti pentru ca fabulati. Nu pe baza de fabule poate fi cineva condamnat fie si moral, daca nu legal.

 23. TOATE IMPARICOPITATELE PESEDISTE SA CASTE OCHII MARI, SI SA-SI INCORDEZE CEI 2 NEURONI, UN MINUT: A EXISTAT GENOCID FARA VIOLENTA IN ISTORIE CONCRETIZAT PRIN MOARTEA DE FOAME A MILIOANE DE OAMENI! CAZURI CELEBRE: 1.RUSIA LUI STALIN, CAND COMUNISTII, PRIN IMPUNEREA DRACONICA A COTELOR, I-AU LAST PE SARMANII TARANI (MILIOANE!) SA MOARA DE FOAME PUR SI SIMPLU, GENOCID CUNOSCUT CA Cea mai mare crimă a lui Stalin: “foametea neagră” din 1932-1933. 2.CHINA LUI MAO, LA INCEPUTURI, CU ACEEASI RETETA PRACTI, GENOCID CUNOSCUT CA „Marea Foamete a lui Mao”. PROSTOVANII AU OBLIGATIA SA SE INFORMEZE CA SA NU RAMANA PROSTI IN CONTINUARE, SI AR FACE BINE SA CAUTE PE NET CEEA CE LE-AM SPUS. CU ATAT MAI MULT DACA UNII AR FI SI ZIARISTI, CUMVA! Sper sa va lamuriti.

 24. Ticăloșia Puterii e egalată / depașită doar de stupiditatea / infantilismul Opoziției .

 25. atentie nu discutăm despre persoane,partide,etc.. ci despre proiecte de legi. Cred că cea mai bună soluţie de clarificare a discuţiilor ar fi compararea modificărilor cu legile SUA. eu am impresia că modificările codurilor seamana cu garanţiile drepturilor civile din Constituţia SUA . a afirma că legile SUA nu sunt bune înseamnă că eşti cu ….. ruşii=SIMPLU

 26. Domnule Spanu dumneavoastra ati absolvit vreo facultate de drept?! Pe cine credeti ca manipulati?! Au mai ramas cititori la Cotidianul de pe timpul lui Ion Ratiu, cititori greu de prostit. Aruncati fumigene cu genocidul ca sa nu fie atenti cititorii ca PSD-ALDE a scos din lege arestarea preventiva pentru evaziunea fiscala?! O simpla comparatie a celor doua texte arata clar acest lucru. Mai mult in legea modificata de PSD-ALDE si copiata de dumneavostra in editorial „genocidul” nu este mentionat. Si ca un om informat ce sunteti, ar trebui sa stiti ca genocidul se poate face si fara violenta, de exemplu prin infometare,taierea accesului la apa, epidemii, etc. Iar legea modificata de PSD-ALDE spune clar ca faptele penale infaptuite fara violenta nu necesita arestarea preventiva! Daca ma insel eu, aratati-mi negru pe alb unde este scris in legea PSD-ALDE ca responsabilii pentru genocid prin infometare,adica fara violenta, sunt arestati preventiv? Eu in locul doamnei Kovesi v-as da in judecata pentru defaimare, defaimarea care dupa agenda PSD-ALDE pentru justitie va avea o pedeapsa similara celei pentru crime.Inainte de a-i face analfabeti pe altii, sa meditam cat de buni sunt noi
  in domeniul respectiv.

  • Pai chestia cu evaziunea fiscala au facut-o pentru Palton Ghinion, ca o favoare, ca individul este expert in evaziune. Dar ceva mai bland cu falsul si uzul de fals nu au scos astia?

 27. fără să-i iau apărarea lulusei, care e şi ea o mare infractoare, aş îndrăzni să spun că aproape toate crimele împotriva umanităţii comise de gulerele albe, au fost fără violenţă. Nu mă provocaţi să dau exemple…

 28. Vaccinarea obligatorie ce este ? Genocid fara violenta . Hexipharma ce a fost ? Genocid fara violenta , sa nu spuna cineva ca medici nu au stiut , doar nu sint retardati ! Deci se poate .Se poate si sclavagism fara violenta , prin taxe vrei nu vrei bea agheasma Andrei .Control fascist prin acte/contracte cu informatii biometrice

  • Infractiunile prev,la art.438 si 439 c.penal sunt savarsite cu VIOLENTA in toate MODALITATILE arate la genocid si contra umanitatii,ca atare arestarea preventiva a autorilor unor asemenea infractiuni, opereaza.
   Sefa DNA demosntreaza ca intr-adevar este analfabeta.
   Dl Spanu are dreptate demontandu-i aberatiile.
   Aceste „comunicate”arata reaua credinta a lui Kovesi,cadrul salbatic in care se situeaza impotriva unor reglementari penale ,chiar in pofida directivelor UE si a punerii de acord cu Deciziile CCR.
   Este o oportunista absoluta,pt.ea si sistemul sau sunt inoportune schimbarile de orice fel ,in paranoia dezlantuita de sefia unui scaun unde este trecatoare !
   Democratia are la baza VOTUL LIBER.
   Incalcarea si incercarea de rasturnare inseamna DICTATURA.
   Traim sub dictatura lui Kovesi,Lazar,Iohannis, Macovei,rezist,a unei crize provocata de catre Parchete in frunte cu lazar si Kovesi impotriva competentei legale a Parlamentului de a legifera !
   Atacurile neincetate arata ca din Lege Kovesi a facut o dictatura a legii „ei”,contestand DEMOCRATIA !
   NU are nici-un drept sa se bage in politica,Parlamentul primind UN VOT POLITIC!
   Cerem M J sa propuna revocarea sa imediata pt.pericolul ce-l prezinta prin actiivtatea sa pt. ordinea si statul de drept.

 29. Individa-i de Spitalul 9, ce-i în stare sa scrie tzine de afectiuni psihice foarte grave, nu de dreptul penal, de care habar n-are. Dracu’ a mai vazut un „genocid comis fara violenta”, si de când angajarea responsabilitatii magistratilor pentru actele de procedura pe care le-ndeplinesc e „crima împotriva umanitatii”? du-te sa te tratezi, cucoana, halucinezi, esti pericol public. @Alter Ego : desteptule, pâna si testarea unui medicament e-un act de violenta, vezi bietele animale. Si-a-l obliga pe cineva, un om sau un animal, chiar si-ntr-un spital, chiar si-n regiunile controlate de DAECH, sa-nghita medicamente, tot act de violenta se numeste.

 30. Mda , am mai spus-o , articol scris NUMAI SI NUMAI cu scopul de a da prilej retelei de propaganda ruseasca pe teritoriul Romaniei sa-si verse ura si veninul impotriva romanilor ! Da , domnule Spanu exista fapte de genocid FARA violenta ! Ceea ce i se intalpla poporului roman de 70 de ani si mai ales in ultimii 27 de ani este GENOCID FARA VIOLENTA ! Bolile care ii macina pe romani , starea sistemului sanitar , starea spitalelor , lipsa medicamentelor + nepasarea guvernantilor la toate acestea , este GENOCID FARA VIOLENTA ! Astazi Cotidianul a publicat un material de la Min. Finantelor in care se arata ca Primaria Capitalei a cheltuit pe paranghelii ( concerte si alte distractii ) suma de peste 100 milioane euro ! 100 milioane eura ! In timp ce pentru educatie a cheltuit 18 mil. , iar pentru sanatate si consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat , sume derizorii ! Domnu Spanu asta este GENOCID FARA VIOLENTA !

 31. Şi „păsările de noapte” au dreptul la revoluţie Actorul Vlad Vasiliu (unul dintre

  principalii protagonişti ai evenimentelor din decembrie 1989 la Galaţi, dar martor şi la

  discursul Marianei Baboş) a povestit pentru „Adevărul” cum s-au derulat lucrurile. „Atunci

  când matroana a auzit că «Ole, ole, Ceauşescu nu mai e! » s-a dus ca un glonţ spre

  balconul actualului Palat al Prefecturii (pe atunci sediul judeţenei PCR), unde se

  strânsese crema oraşului să preia puterea. Era ora 16,09, chiar m-am uitat la ceas în acel

  moment. Când a reuşit să pună mâna pe microfon, a început să strige: «Fetelor, f…ţi-vă,

  fetelor, că nu ne mai opreşte nimeni. E libertate, e bine! F…ţi-vă!». Ăsta era limbajul

  ei”, povesteşte actorul. „Când am auzit aşa, am luat-o la fugă, zic: «Bă, dracului, e

  Revoluţie, ne facem de tot rahatul!». I-am spus: «Mariana, te rog frumos, dă-mi

  microfonul, că trebuie să fac o comunicare importantă»”, îşi mai aminteşte Vlad Vasiliu .

  „Ea: «Gata, eu am terminat. Îi dau cuvântul Artistului». Şi când i-am luat microfonul, am

  auzit de jos, din mulţime, vocea doctorului Dumitru Iuşchievici: «F…ţi-vă fetelor, că eu

  vă chiuretez!». S-a auzit perfect pentru că doctorul avea o voce puternică, de bariton.

  Lumea râdea şi aplauda. Presiunea cauzată de decretul antiavort, impus de regimul

  Ceauşescu, nu mai putea fi suportată”, a continuat actorul povestea. Aşa arăta Mariana

  Baboş în decembrie 1989 FOTO Arhiva Adevărul Relevant pentru a înţelege contextul în care

  s-a întâmplat totul este faptul că doctorul Iuşchievici tocmai fusese eliberat de către

  revoluţionari din arestul Miliţiei.

 32. De prin 1985-1986 se

  învârtea deja prin lumea bună, oferind „servicii” în zona politică, artistică, sindicală

  şi sportivă. Însă Mariana nu vindea doar sex şi nu se vindea doar pe sine. Avea o

  adevărată „manufactură” care ţinea în „portofoliu” vreo 50000 fete tinerele in tara si

  strainatate ce se ocupau de amorul pe bani, dar şi de vânzarea de marfă de contrabandă:

  ţigări, droguri, arme,alcol, iconite, aur din biseici furat de preoti si clugarite, trafic

  de sclavi, de carne vie, de organe de copii pentru retele de pedofili, crime, pe fetele

  care nu doreau sa mai presteze le transa si le vindea ca organe,cafea, parfumuri, blugi.

 33. În decembrie 1989, Mariana şi fetele ei îşi făceau treaba în faţa Hotelului Dunărea, căci

  era un moment în care banii se înmulţeau uşor: portul era plin vapoare străine aflate la

  încărcat sau la descărcat, marinarii căutau sex, românii erau amatori de ţigări şi alte

  alea pentru Sărbătorile de iarnă. În paranteză fie spus, afacerea a fost preluată apoi de

  fiul Marianei, pe numele lui din buletin Ascanio Baboş, cel care avea să fie sursa de

  inspiraţie pentru celebrul film românesc „Loverboy”. Însă povestea măririi şi decăderii

  lui Ascanio vă vom spune-o în zilele următoare. A fost revoluţionară doar o zi Conform

  martorilor la amintitele evenimente, avântul revoluţionar n-a ţinut-o pe Mariana Baboş

  decât o zi, până s-a convins că e cazul să se întoarcă la „manufactura” ce-i aducea

  prosperitate. De altfel, la un moment dat a intrat şi în atenţia Justiţiei, fiind

  inclupată, alături de fiul ei, Ascanio, într-un dosar DIICOT foarte complet. Potrivit

  procurorilor cei doi aveau o reţea de prostituţie şi de trafic de carne vie ce acţiona în

  cel puţin cinci oraşe mari din România, dar şi în Spania, Italia şi Germania. Pe perioada

  procesului, Mariana Baboş a avut-o ca apărător pe celebra avocată Paula Iacob, care a avut

  doar vorbe de compasiune despre clienta ei. „E o femeie amărâtă, cu mulţi copii şi multe

  necazuri”, a declarat avocata în 2009.

 34. În cele din urmă a reuşit să o scape cu o pedeapsă

  cu suspendare de 2 luni desi este vinovata de moartea a 30.000 de minore,copii prin

  transare si vindere de organe pentru care nu mai doreau presta ca prostituate, si vanzarea

  a peste 60.000 de minore,copii si prostituarea a peste 150.000 de copii si minori, in

  decurs de 30 de ani de activiate mafiota terorista impreuna cu judecatori procurori

  securisti politisti din tara si strainatate(ex. cazul Cap de Porc din Spania, cazul Ioana

  Germania, peste tot ezista corupti si hoti daia progreseaza china ei ii elimina pe loc

  rapid) în vreme ce restul inculpaţilor din dosar au primit între 18 şi 36 luni cu

  suspendare. În dosar au fost confiscate bunuri şi bani în sumă de peste 1,5 milioane de

  euro. Mariana Baboş a murit în spitalul judeţean din Galaţi, în decembrie 2011, în urma

  unui accident vascular cerebral sever, urmat de stop cardio-respirator. Avea 59 de ani,

  iar din frumuseţea şi banii de altădată nu-i mai rămăsese nimic.

 35. Ce aveti d-le cu Codruta ? O fi din categoria de 4%,copiate gresit in teza de doctorat,deci per ansamblu,se admite…

 36. Stie Kukuvaia Mov ce stie. Editat aplica genocidul impotriva poporului roman la ordinul lui Soros..

 37. Spânu, sluga lui Stăpânu, n-o fi aflat că suntem conduşi de o grupare etnică infracţională, care ajustează justiţia după modelul de la Bangladeş???

 38. Domnule autor , Codrula nu intelege la un nivel acceptabil lb romana , lb ei materna fiind alta . DE aici o parte din probleme . Altele , cele mai importante , din ura fata de romani .

 39. KOVESI MANIPULEAZA CA SA CREADA CEI DIN PIATA CARE NU AU NICI O CUNOSTINTA JURIDICA. EI II ESTE FRICA CA VA RASPUNDE PT. ABUZURILE FACUTE DE DNA. NUMAI ANUL ACEST DNA ARE SUTE DE ACHITARII SI CU OAMENI ARESTATI PREVENTIV SI NU SE MODIFICASE LGEA, CUM RASPUNDE PT. LIBERTATEA ACESTORA ? ACESTA ESTE MOTIVUL OPUNERII UNOR MAGISTRATI PT. LEGEA RASPUNDERI
  .

 40. un exemplu de genocid „fara violenta” pentru cel ce a scris acest articol este infometarea unei populatii care duce la moarte – comunist ordinar

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.